Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pisilés után kezet mosunk!

Pozsonyi Ádám

2021.08.15. 13:00

Kétfajta utópista álmodozás létezik. Az egyik szerint az ember majd valamikor a meghatározhatatlan jövőben más lesz, és persze nem kell majd pénz, meg eljön az egyenlőség, meg a kölcsönös tolerancia. A másik szerint pedig az ember valamikor a meghatározhatatlan múltban más volt, és az volt az aranykor, amiben nem létezett materialista gyarlóság, és az ember egyfajta éteri transzcendens aurában lebegett az erény óceánjának partján.

Nehéz eldönteni melyik idegesítőbb.

Jelenleg az első a veszélyesebb, mert egyrészt az van hatalmon, másrészt a hívei már továbbléptek a szocializmus nagy gondolkodóinak kispolgári szintjétől, lévén úgy gondolják, hogy az ember, mint olyan, máris más, és máris alkalmas az elfogadásra, a toleranciára, meg arra, hogy feketék-fehérek és sárgák kéz a kézben énekeljenek a békéről meg a gyűlöletmentes világról.

Változik-e vajon az ember?

Ezen töprengtem, míg a híreket tanulmányoztam. Nem is hiába.

„Az indokoltnál több a vizelet a Balatonban”. Ez volt az első, amire felfigyeltem a kávé közben.

„Az ingyenes toaletthasználat hiánya miatt a strandolók vizeletének nagyobb hányada kerül a tóba, növelve a víz foszforterhelését, ami az algásodás kiváltó oka – véli, ezért állami támogatást kér a Balatoni Szövetség elnöke a tóparti nyilvános illemhelyek ingyenessé tételéhez. Lombár Gábor, aki Balatonfenyves független polgármestere az MTI-nek azt mondta, újra ingyenessé kell tenni a WC-ket a tó vízminőségének védelmében.”

Igen, az emberek belepisilnek a vízbe, belepisilnek, holott gondolom megmondták nekik, hogy ezt nem szabad.

Szóval akkor vegyük át, mi az, amit a kor emberének el kell magyarázni és a szájába kell rágni. Mi az, amiről az utóbbi hónapokban olvashattunk. Csak pár hirtelen vett példa:

1, Ne pisilj a Balatonba! (A fürdőkádba se, ha lehetséges.) 2, Tedd a szád elé a kezed, ha köhögsz (Főleg járvány idején.) 3, Moss kezet! (Főleg járvány idején.) 4, A föld nem lapos. 5, Vírusok léteznek, nem a gondolataid miatt leszel beteg. 6, Van olyan, hogy fiú, és van olyan, hogy lány. A kettő nem ugyanaz, és nem felcserélhető. Ha valamit levagdosol magadról, vagy felvarratsz magadra, attól még genetikailag ugyanaz maradsz, csak valami borzalmas és szörnyű dolgot cselekedtél. Aki pedig nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány, azzal gond van.

A kor embere elhiszi, hogy létezik több tucat társadalmi nem – amit soha nem látott – , de nem hisz a migráció veszélyeiben, amire pedig adatok vannak. Míg tavaly az év első hét hónapjában 18 500 illegális határátlépőt fogtak el, addig idén már 57 971-et. Ennek ellenére a Telex így cikkezik: „Kovács Zoltán elárult három kérdést a nemzeti konzultációból, újraindul a migránsozás.”

Na, de azért a kávét nem szeretem egy hajításra kiinni, úgyhogy azt is olvasom, hogy az Örs vezér-téri bűnbandát végre felszámolták:

„A napokban több újságcikk is megjelent az Örs vezér téren kialakult állapotokról. Tudunk a problémáról, és látjuk, hogy a zuglói lakosokat kiemelten foglalkoztatja a téma. Magunk is sajnálattal tapasztaltuk, hogy a téren, ahol több mint 150 ezer ember száll fel naponta a különböző tömegközlekedési eszközökre, egy néhány fős banda rettegésben tartja az arra járókat. Éppen ezért Horváth Csaba polgármester az elmúlt hetekben már többször is konzultált a Zuglói Önkormányzati Rendészet vezetőjével, Kardos Pállal az ügyről.”

Épp ezért érthetetlen, hogy közben Horváth Csaba párt és elvtársa, Kunhalmi Ágnes így lelkendezik a facebookon a BLM egyik közismert ikonjáról, annak a mozgalomnak az ikonjáról, mely a rendőrség teljes ellehetetlenítését tűzte ki céljául.

„A versenyautók világa olyan, mint a filmekben: a közeg alapvetően a gazdag fehéreké. Hamilton ehhez képest szegény családból jött és fekete. Apja szó szerint mindenét feltette nagyon tehetséges fia karrierjére, Hamilton pedig soha nem feledte, honnan jött. A Black Lives Matter mozgalom egyik globális ikonjának ezek voltak az első szavai, amikor leintették a versenyt: „minden gyereknek üzenem, álmodd a lehetetlent”.”

Könyörgöm, ne álmodjon senki lehetetlent!

Álmodjon, de reálisat, elérhetőt, és emberit. Olyat, aminek köze van az emberhez, és az emberi természethez. Ahhoz az emberhez, amelyik a Balatonba pisil, és meg kell neki mondani, hogy mosson kezet. És amelyik soha nem változik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére