Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pesti vicc: Mi az: ha feldobják, Dobrev, ha leesik, Gyurcsány?

Horváth K. József

2021.02.20. 16:00

Gyurcsány továbbra is szédít bennünket az oltakozással.

Ma reggel például kirakott egy cirmos cicát a közösségi oldalára, s azt írta: „Kötcsei reggeli + 1 főre 😊” A smile-t nyilván azért kapcsolta hozzá, hogy érzékeltesse: Feri most viccel. Feri annyira szereti az állatokat, hogy ma még reggelit is ad neki. Ha-ha-ha. Annak eldöntését, hogy az év többi napján is dobog-e értük a szíve, vagy csak a nyers politikai haszon reményében használja föl őket (lásd még: 2006. Putyin-látogatás, Totó kutya) önökre bízom.

Persze, nincs nagyon nehéz dolguk, mert köztudomású, bármilyen sokat ül is Gyurcsány az ATV stúdiójában, annyi bizonyos, hogy nem egyenes beszédéről híres. A pesti flaszter már viccet is kreált róluk. Mi az? Ha feldobják Dobrev, ha leesik Gyurcsány? A hazugság.

A következő „vicc” szintén Gyurcsány közösségi oldalán olvasható. Pirossal írva: „Oltassátok be magatokat!” Mert Feri oltáspárti, teszem hozzá. Aztán kékkel: „De csak az EU által engedélyezett vakcinával!” Mert Feri – ugye – mégsem annyira oltáspárti. A pesti flaszter tehát megint fején találta a szöget.

A miniszterelnök rádióinterjújában elmondta, hogy jelenleg több, mint 391 ezer egyszer már beoltott személy van Magyarországon. Számuk a lassan csordogáló nyugati és a dinamikusabban érkező keleti vakcináknak köszönhetően március elejére 1 millió 225 ezerre ugrik föl. Azaz egy hónap múlva majdnem egy millióval leszünk többen beoltva.

Azt már a fantáziájukra bízom, hogy amennyiben Gyurcsány „kék” üzenete szerint járunk el, hogy csak az EU által engedélyezett vakcinával oltakozzunk, akkor hány százezer ember maradna oltás nélkül a következő időszakban? Közülük hányan tennék ki magukat az akár a halált is okozható koronavírus fertőzésnek? Tessék mondani, szabad ekkora kockázatnak kitenni a magyar embereket?

Feri a kettős beszédet „elővigyázatosságnak”, „óvatosságnak” tekinti. Mintha arról kellene dönteni, hogy odaadjuk-e a már kissé szagló parizerünket a macskának reggelire. Itt azonban a lét a tét! Maga Gyurcsány mondta a parlamentben, hogy „előbb-utóbb persze lesz az orosz meg a kínai vakcinának is európai engedélye”. A cinizmus magasiskolája. Nem azt vitatja ő sem, hogy az orosz vagy a kínai vakcina nem megfelelő, ezért ne oltassuk be magunkat vele, hanem azért ne kérjük, mert nincs uniós engedélye. Az meg csak hab a tortán, hogy hiába lenne neki uniós engedélye, a magyar hatóságok hozzájárulása nélkül akkor sem lehetne alkalmazni, ha lenne. Ez pedig már megvan az oroszra és a kínaira is. Magyarán egyszerű időhúzás, elbizonytalanítás, a magyarok kormány ellen való hergelése mindaz, amit Gyurcsány művel, a DK ’minél rosszabb, annál jobb alapelve’ jegyében. Pedig ő is tudja, hogy már a németektől kezdve mindenki az orosz vakcina befogadásán dolgozik. Biztosan nincs távol az a pillanat, amikor a kínaival teszik ugyanazt. Angela Merkel vagy Sebastian Kurz a közös uniós döntéshez képest ugyanúgy a „kiskaput” keresi a német és osztrák állampolgárok életének megmentéséhez, mint Orbán Viktor, csak a magyar miniszterelnökhöz képest jócskán lemaradva. Ennek következtében ma Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina Európában. A kormányfő leszögezte: „Egy Magyarország méretű európai uniós országhoz képest májusra 3,5 millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi európai uniós ország csak azért, mert mi nemcsak az uniós, egyébként akadozó vakcina-ellátásra támaszkodunk, hanem saját beszerzési forrásokat is működtetünk.”

De ha már vakcina, akkor álljunk meg egy pillanatra a szintén DK-s László Imre újbudai polgármester kiskapuzásánál, hogy idő előtt megkaphassa az oltóanyagot. Nincs azzal baj, hogy félti a tyúkszarost, mint mindannyian. De azzal már annál inkább baj van, hogy miközben Gyurcsány azon dolgozik, hogy távol tartsa a magyarokat a keleti vakcináktól, sőt aláírásokat gyűjt a kínai vakcina ellen, addig egyik katonája – felhasználva korábbról megmaradt egészségügyis kapcsolatait – előre tolakodott a sorban s mások rovására betoltatta magát. Amikor kiderült a disznóság, akkor László gyorsan önkéntes oltóorvosnak „állt”. Mint Novák Előd XI. kerületi önkormányzati képviselő elmondta, nem lehet tudni, hány éve adott be injekciót utoljára. Majd jó DK-shoz illően az is kiderült róla, hogy önkéntes állásában sem oltott, hanem telefonon és elektronikus levelezésben adott tanácsokat. Novák Előd: „Személyes megjelenését hiába firtattam. A válasza szerint a feladatellátásának dátumait sem tudja megjelölni. Márpedig ilyen virtuális segítségért nem kaphatott volna soron kívüli védőoltást. Az csak az egészségügyi dolgozóknak járt volna. Ő viszont már régóta nem kórházi igazgató, hanem politikus.”

Gyurcsány persze a történtek után sem tartotta fontosnak hátra kötni László Imre sarkát. Ami azt jelentheti, hogy a Demokratikus Koalícióban a hierarchia minden szintjén általánosan megengedett a hazudozás. Ahol ugyanis: ha feldobják Dobrev, ha leesik Gyurcsány, ott nyilvánvalóan semmiféle hazugságnak nincs erkölcsi következménye. Nem véletlenül vágta Gyurcsány szemébe Kocsis Máté a parlamentben, hogy „Ön az egyetlen, akinek erkölcsről ebben az épületben semmilyen mondanivalója nem lehet a magyarok számára.”

Wass Albert a morálról azt mondta, hogy „ahol erkölcs nincs, ott semmi nincs.”

Mindannyiunk szíve, Magyarország pedig nem ülhet többé – József Attilával szólva – a semmi ágára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére