Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pegasus: vihar a biliben

M. Kovács Róbert

2021.07.20. 13:20

Bizonyíték nuku, vádaskodás a maximumon, összehangolt médiatámadás, hangulatkeltés Brüsszelben – kell még több bizonyíték arra, hogy a Soros-hálózat igenis létezik, és szervezetten támad politikai szereplőket?!

„Kémbotrány” – ezzel a címmel több tucatnyi hír, vélemény, beszámoló jelent meg az elmúlt napokban a hazai ún. „független” sajtóban. Kőkemény állítások és felháborodott visszhangok özöne zúdult a magyar közvéleményre ebben az ügyben. Amivel csak két baj van: sem kémkedés, sem botrány nincs és nem is volt. Hangulatkeltés van ezerrel...

Hogy miért mondom ezt? Csak mert a titkosszolgálatok történetében mindig is voltak megfigyelések és a technika fejlődésével eljött a lehallgatások, sőt a kémműholdak ideje is. Abban, hogy nemzetbiztonsági szervek ilyeneket használnak, semmi meglepő nincs. Hogy egyes esetekben egy állam ilyen eszközöket saját állampolgárai ellen is bevet, az sem újdonság. Különben hogy a búbánatba lepleznék le a Nyugat-Európa országaiban állampolgárságot szerzett migránsok közreműködésével működtetett terroristasejteket?!

A hatalmas baloldali médiavisszhangot kiváltott Pegasus-ügyben azonban még erre sincs semmilyen bizonyíték. Hiába harsogja Soros György hazai blogja, a 444.hu, hogy „igazságügyi szakértői vizsgálatok” bizonyítják magyar újságírók lehallgatását, ebből egy szó nem igaz. Színtiszta fake news.

A Pegasus jelenlétét két „kolléga” telefonján a Citizen Lab nevű, Soros pénzzel kitömött „civil” hackercsoport állapította meg, amelynek semmiféle hatósági bizonyítványa nincs arról, hogy eléggé alkalmasak és bárkitől kellően függetlenek lennének ahhoz, hogy ilyen „szakvéleményt” kiállítsanak. Ellenben a támogatóik listáján ott szerepel a Soros-hálózat gerincét képező Open Society Foundations, és több más, a milliárdos spekuláns pénzével kitömött „civil” szervezet, amelyek az elmúlt években számos alkalommal bizonyították, hogy önös érdekből igyekeznek befolyásolni a nemzetközi politikát. Érdekes módon, a Pegasus-ügyről beszámoló hazai médiumok mégis kész tényként fogadják el a sorosista hackercsoport állításait, míg komoly kétkedéssel tálalják az állításokat cáfoló kormányzati (vagyis hivatalos) nyilatkozatokat.

Persze, ha arról lenne szó, hogy valaki azt állítaná: Gyurcsányék lehallgatták a Fidesz-frakció tagjainak telefonját, és ezt egyébként a fidesz.hu honlapot üzemeltető informatikai vállalkozás szakértői erősítenék meg, mindenkinek feltűnne, hogy valami itt nem stimmel. Akkor a HVG-től az Indexen át a Telexig minden baloldali szerkesztőség összefonódást, kamuvádakat kiáltozna. Most azonban nem. Most a Soros-hálózat támogatta újságírócsoport állításait – a szintén sorosista hackercsoport vizsgálati eredményével megtámasztva – megingathatatlan tényként publikálja minden ellenzéki csicskafirkász.

Ez leginkább két dolgot jelenthet: vagy – tényleg – ennyire nem értenek a szakmájukhoz, hogy most éppen nem számít nekik a „kérdeztessék meg a másik fél” elve mielőtt bebetonozott „igazságot” kiáltanának, vagy pontosan tudják, hogy mit csinálnak, de ezt követeli meg saját üzleti érdekük, netán a megbízójuk érdeke.

E kettő között azonban jelentős különbség nincs. Ettől még a „kémbotrány” lényegében egy mesterségesen kavart vihar a baloldal bilijében. Már várom a percet, amikor az éjjeliedény tartalmát felkavaró forgószél feléjük kanyarodik, és az arcukba csapja a másoknak szánt fekáliát. Mert amíg valaki, valahol a világon hivatalosan nem igazolja a most szétköpködött megalapozatlan állításokat, addig erre minden esély megvan. Ha pedig mégis akadna olyan valóban igazságügyi szakértő, aki ezt alátámasztaná, vélhetően már megtette volna. De valahogy ilyet eddig nem találtak...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán: Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

A miniszterelnök egy képet osztott meg a Facebook-oldalán a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

Laschet: Aki vendégként bűncselekményt követett el, azt ki kell toloncolni

Németország konzervatív kancellárjelöltje egy interjúban erősítette meg, hogy bármilyen háborús övezet Afganisztán, akkor is a zéró tolerancia elve érvényesül a migráns bűnelkövetőkre.

Zavartan tébláboló afgán férfit fogtak a rendőrök

Az afgán férfi a VII. Kerületi Rendőrkapitányság területén téblábolt, amikor egy rendőr észrevette.

Az X az új térdelés az olimpián

Az X az új térdelés az olimpián

Nem lehet térdelni a pódiumon, úgy hogy kezével X-et formált az amerikai súlylökő azért, hogy kiálljon minden elnyomott ember mellett.

Elvették a szivárvány pólós Vetteltől a vasárnapi futam második helyét

Elvették a szivárvány pólós Vetteltől a vasárnapi futam második helyét

Bármennyire is jó emberkedett Vettel, a versenyben ez nem segített neki.

FeGyőr elszámoltatást ígért, most mélyeket hallgat

FeGyőr elszámoltatást ígért, most mélyeket hallgat

Egyelőre semmilyen következménye nincs a Momentumban Cseh Katalinék korrupciógyanús uniós pályázatainak, annak a pénzcsapolásnak, amit a párt európai parlamenti képviselőjének családi érdekeltségei műveltek az elmúlt években. Mindez azért is visszatetsző, mert a Momentum korábban többször kinyilvánította, hogy zéró toleranciát alkalmaz a párton belül is, ha nyilvánosságra kerül bármilyen visszaélés, korrupciógyanús ügy – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére