Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parizerkultúra

Bohár Dániel

2021.02.24. 14:00

Parizer, alias párizsi mint politikai jelkép. Jakab Péter kicsit túltolta a biciklit, de nem Karácsony Gergely ő, úgyhogy maradjunk annál a hasonlatnál, hogy elnézte a féktávot.

Őszinte leszek, nem hittem volna, hogy 2021-ben új értelmet nyer a párizsi forradalom, de az 1789-es események után most teljesen más megvilágításba került a fogalom.

A hazai „párizsiforradalmat” Jakab Péter robbantotta ki. A Jobbik elnöke az a politikus, aki nagy valószínűséggel soha életében nem fogja megemészteni, hogy egy olyan pártot vezet, amelynek egykor Vona Gábor volt az első embere. Félreértés ne essék, távol álljon tőlem, hogy bármiféle pozitívumot fogalmazzak meg Vona kapcsán, de annyit azért a történelmi hűség kedvéért elmondhatunk, hogy a két ember közötti szellemi különbség ég és föld, nem Jakab Péter javára.

A Jobbik jelenlegi elnöke elkövette pártja legnagyobb bűnét, összeállt azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki ellen ez a politikai formáció létrejött. Emellett Jakab vezetésével a Jobbik az egykori legerősebb ellenzéki párt státuszából lezüllött a parlamenti küszöbért küzdő alakulattá. Jakab Péter pusztít. A politikai kommunikációját elemezve is ez állapítható meg. Jakabnak a parlamentben a Jobbik elnökeként nem volt még olyan felszólalása, amely kicsit is konstruktív lett volna. A parizerkirály állandóan támad, hergel, személyeskedik, és iszonyúan idegesítően viselkedik. Az a sztorija pedig, hogy minden reggelét azzal kezdi, hogy megbeszéli az elmúlt nap eseményeit a „melósokkal”, iszonyat gagyi és átlátszó, ennél sokkal okosabbak az emberek, kedves Péter, még ha maga nem is az.

Hergelő Jakab újabb hergelése abban merült ki, hogy feltöltött a Facebook-oldalára egy fotót gyermekkora kedvenc ízeiről, a kifliről, a párizsiról és a Piros Aranyról. Jakab természetesen ezzel is erősítette saját imázsát, miszerint ő a nép egyszerű gyermeke, aki parizeren tengődik.

A párizsi nem hozott szerencsét, ugyanis néhány nappal a posztja után Jakab Péter karambolozott, pontosabban nem ő, hanem a sofőrje, de az elnök és egyik asszisztense is az autóban ült. Szerencsére komolyabb baja senkinek nem lett. Ugyanakkor a baleset rávilágított elég sok dologra. Az egyik, hogy Jakab sofőrje egy echte náci fiatalember, akinek a múltban olyan vállalhatatlan megnyilatkozásai voltak, amelyek önmagukban megérnek egy külön történetet. A parizert evő Jakab Péter a balesetet egy nagy értékű, körülbelül 10 milliós Skoda Octaviával okozta. Tehát párizsit eszik, de 10 milliós kocsival jár, amelyet egyébként közpénzből lízingel neki a párt. Pedig ha már parizer, akkor inkább egy Trabant vagy Lada dukálna. A kiflis-parizeres akkora király, hogy még vezetnie sem kell, ugyanis – ahogy már írtam – sofőrje is van, aki valószínűleg nem társadalmi munkában furikázgatja a pártelnököt, tehát ezt is mi fizetjük.

Illetve még egy fontos részlettel meg lehet kérdőjelezni a magát parizerevőnek beállító Jakab Péter képét. A Jobbik elnöke minden hónapban 2,2 millió forintot visz haza az adófizetők pénzéből, magyarul hitelesnek elég nehéz nevezni ezt a parizerimázst.

Jakab Péter nem tervez hosszú távra a politikában, ugyanis ezzel a parizeres kommunikációs fogásával olyan szinten cseszett ki magával, hogy jóformán már egy csokoládét sem ehet meg nyugodtan, hiszen a parizerhez képest az is urizálásnak számít, ahogy ő szokott fogalmazni.

Az pedig, hogy nem tervez hosszú távra, teljesen érthető, hiszen idő kérdése, hogy Gyurcsány Ferenc mikor darálja be a teljes Jobbikot Jakab Péterestől.

A baloldali hülyeség ragadós, ugyanis elkezdte ezt a parizeres vonalat Szabó Tímea is. Nem meglepő, hogy ő volt a második ellenzéki politikus, aki magáévá tette ezt a baromságot, hiszen hasonló politikai térben mozog Jakabbal, már ami a botránypolitizálást illeti.

Mindenki megnyugodhat, Szabó Tímea sem fog parizermérgezést kapni, ugyanis a Párbeszéd frakcióvezetője Jakab Péterhez hasonlóan 2,2 millió forintot keres havonta, amit mi, adófizetők finanszírozunk, de nemcsak ezt fizetjük, hanem Szabó Tímea ugyancsak elég drága hivatali Toyotáját és még a sofőrjét is, ugyanis neki szintén van ilyen.

Szóval maradjunk annyiban, hogy kicsit jobban elhinném ezt a parizerkultúra-vonalat, ha nem havi 2,2 millió forintból kéne kigazdálkodni a rávalót.

Eközben Gyurcsány csirkefarhátról elmélkedik az Apró-villából, milliárdos vagyonnal a háta mögött. Szerintem itt be is fejezhetjük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több száz milliót hozhattak a konyhára az üres stadionok

Több száz milliót hozhattak a konyhára az üres stadionok

Bevételt is hoztak a járvány miatt üres stadionok. Az alig másfél éve átadott Puskás Arénában négy Bajnokok Ligája, és két Európa-ligamérkőzést játszottak. Természetesen a „házigazda” klubok szépen meg is fizették ennek az árát. Csakúgy, mint a katari válogatott, amely a március végi debreceni szép napokért fizetett. Nem is keveset.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére