Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt éve lopta el az álmainkat a Momentum

K. Gaál István

2022.02.23. 12:00

 

Valamikor 2016-ban hirtelen feltűnt a semmiből egy Momentum Mozgalom nevű valami, amely első lépésként azonnal elkezdte szétverni 15 millió magyar álmát. Nem sokat szórakoztak, egyből oda szúrtak, ahol a legjobban fájt: megpuccsolták Budapest 2024-es olimpiai pályázatát.

 

Szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt, 2017. február 22-én jelentette be a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy visszavonja a beadványát. A kandidálás sikerében persze nem lehettünk biztosak – csak majdnem. Azzal a sport világában mindenki egyetért, hogy Magyarországnak az olimpiákon kivívott eredményei alapján lényegében jár a rendezés joga. Azt a saját szemünkkel látjuk, hogy lassan minden szükséges infrastruktúra adott hozzá – Puskás Aréna, Duna Aréna, Papp László Aréna, kézilabda aréna és hamarosan kész az atlétikai stadion is.

 

De jött a Momentum és a demagóg hülyeségeivel felhergelte a budapestieket, összegyűjtötte a népszavazáshoz szükséges aláírásokat, amire válaszként hazánk visszalépett a pályázattól. Azon persze lehet vitatkozni, hogy ez helyes lépés volt-e, azt sem tudjuk, hogy mi lett volna a szavazás végeredménye, de ez már lényegében mindegy is. Tegyük hozzá azt is, hogy egy ekkora rendezvény nem egy város, hanem az egész nemzet ügye. Olimpiánk – egyelőre – nem lesz, ellenben a Momentum itt maradt velünk.

 

Nézzük, hogy mit ért el ez a Momentum nevű valami az elmúlt öt évben, azt követően, hogy elvette a magyarok és főleg a magyar sportolók álmát. Nem meglepő, de erre a felvetésre egy szóval lehet válaszolni: semmit.

 

A lila ködben élő mozgalom – futballpályán nevelkedve mondhatnám, hogy az igazi lila majmok, de hát az emberszabásúakat sem akarja az ember sértegetni a párhuzammal –, gyakorlatilag nem létezik. Alanyi jogon még csak vendég sem lehetne a Parlament épületében, nemhogy politikai tényező, az országgyűlésbe maximum Gyurcsány Ferenc farvizén evickélhetnek be. Egy olyan egyletről van szó, amely egyetlen egy dolgot tudott letenni eddig az asztalra, mégpedig a rombolás rém egyszerű tevékenységét.

 

Ráadásul az egy dolog, hogy a sportot, a magyar sikereket kedvelő állampolgárok szívből gyűlölik ezt a formációt, még a baloldali szavazók is ítéletet mondtak a Momentumról. A tavalyi előválasztáson a kutyám jobb eredményt ért volna el, mint a miniszterelnök-jelölt-jelöltként harcba szálló Fekete-Győr András. Ennek okán Fegyőr le is lépett, de azon kívül, hogy szétrombolta az olimpiai álmot és később összedisznózta (festékkel dobta meg) a Sándor palotát egy ellenzéki tünti közben, semmit sem tette le az asztalra.

 

Persze ennek ellenére is a hatalomba vágyik Gyurcsány Ferenc törvénytelen gyermeke és szeretné vezeti az országot. Annak idején, amikor az olimpia szervezésére pályáztunk, akkor Momentumék azt hangoztatták, hogy egy sima keddet sem tud az ország megrendezni. Ehhez képest a kizárólag rombolni tudó és akaró Momentum és vezérlő csillagai az ország élére vágynak. Miközben egy egyszázalékos pártot sem tudnak vezetni.
Értjük.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére