Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orosz zenét tilos!

Pozsonyi Ádám

2022.06.21. 11:50

 

Ukrajnában betiltják az orosz zenéket a rádiókban. Most hallgatom a hírekben épp.

Csak az maradhat, aki nyíltan elítéli a háborút.

Vagyis az, aki otthon üldözötté válik, és teljesen tönkreteszi az életét. Mert ez azt jelenti. Na, ez az abszurdum!

Azért megkérdezném halkan: egy száz éve halott zeneszerző hogy ítélje el Putyint és a háborút? Bár a haladás sok mindent megold. A 2019-es esztendő eleje óta egy harmadik nem, a „divers” („eltérő”) is választható a német személyi okmányokban. Ezek fontos dolgok, kérem, és boldogabb lesz tőlük a világ. legalább annyira, mint ha nem játszanak orosz zenét és az orosz könyveket is kidobálják a könyvtárakból.

 

Mindent ki akar ez a világ dobni visszamenőleg is, és itt nem pusztán a politikai propagandáról beszélek. Mindenki a jelenből ítélve tesz mérlegre mindent. Néha eltöprengek, vajon ez volt mindig, vagy ez főleg ennek a kornak a hozadéka?

A jelenből ítélve náciznak olyan történelmi alakokat, akiknek érthetően közük nem lehetett a 30-as évekhez, és 68-as felforgatózzák például Petőfit.

Mióta Johnny Rotten nem PC, megjelentek a hangok, hogy a Sex Pistols nem is volt fontos, sose szerettem, egy pocsék, meg a helyi Feró, stb. Mondják azok, akik a Pistols miatt hordták úgy a hajukat, és egész életükben olyan zenéket hallgattak, akik a Pistols hatására ragadtak hangszert.

Döbbenetes ugye, hogy valaki hatvanpluszosan nem a húszéves korit tolja, szóval alig van normális ember, aki képben lenne, kezdem azt hinni, hogy tényleg egészen általános a nagyon kicsi értelmi szint. Pedig igazából így kéne nézni, hogy Lydon mekkora arc, hogy szembement azzal is, ami akkor volt, meg ezzel is, ami most van.

De hiába, aki benne marad valamiben – vagyis az emberek zöme –, akkor az marad neki egyetlenként, soha semmi más, és élete végéig abban marad.

Mert egy színésznek ezelőtt 40 éve volt egy fotója egy fura ingben, akkor abban kell járnia, amíg él, és azt kell mondania, mint akkor ott. És ha nem úgy tesz, ahogy a hívek elvárják, akkor kidobják. Steiner mondta, hogy ha visszaszületik majd, akkor nem fogják felvenni az antropozófus közösségbe, amit ugye ő alapított, mert akkor már nem fog ahhoz a képhez igazodni, amit a hívek róla alkottak.

 

Eltörléskultúra. Így kellene neveznie az utókornak korunkat. Ahogy létezett szocreál, bár ott még előfordultak értékek, esküszöm, a szocreál festészet egy része még tetszik is.

És ott az Újszövetség példája, hogy Krisztus nem eltörölni jött a törvényt, mert arra is szükség van, hanem betölteni, vagyis elhozta az isteni elsőbbség doktrínáját, hogy a törvény kell, csak nem elsődlegesen. Isten legyen az első, és maradjon meg a törvény is, mert azt is Istentől kaptuk, és kell a földi élethez, csak a szellemit rakjuk élre. Ennyi történt, és ez benne az új, nem az eltörlés, semmit nem kell eltörölni, hanem óvni az összkultúrát, azt is, ami nem tetszik, vagy nem értünk vele egyet.

Az orosz zene tilalmára vonatkozó jogszabály indoklása szerint „az agresszor állam zenéi szeparatista érzelmeket kelthetnek a lakosság körében; az orosz zene pedig vonzóbbá teheti az orosz identitás felvételét”. Tehát az orosz zenék jobbak, és az orosz kultúra magasabb rendű. Ez gyakorlatilag ennek a beismerése. Ez engem arra emlékeztet, amikor a betegesen féltékeny férj kiforgatja napi szinten a felesége zsebeit, feltöri az email-fiókját, és a telefonját lesi. Ha valami a gyöngeség jele, akkor ez.

Persze, ha az asszony nem tekint már férfiként rá, előbb-utóbb távozni fog, és ha az ukránok rettegnek a kulturális centiméter méregetéstől, akkor hamar végük lesz. Ha tiltogatnak valamit, ha nem. Muszorgszkijnak ez amúgy is mindegy.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére