Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öregecskedő feleségek

Pozsonyi Ádám

2020.06.11. 20:59

Érdekes dolgokat olvasok az egyik netes portálon.

Nem, most nem arra gondolok, hogy Bostonban levágták a Kolumbusz-szobor fejét, meg hogy Richmondban már el is mozdították a helyéről Amerika felfedezőjének szobrát. Hogy Londonban egy hét alatt két Churchill-szobrot is megrongáltak. A vád: rasszista volt. (Lassan ez olyan lesz, mint a MeToo-mozgalom, bemondásra megy. Azaz ember ott (szobor / író / festő / köztéri pad vagy szökőkút) rasszista, s már viszik is el.

Meg most nem is arra gondolok, hogy az egyetemisták aláírást gyűjtenek, hogy távolítsák el Thomas Jefferson – a függetlenségi nyilatkozat kiötlője – szobrát a Missouri Egyetem terültéről, meg arra se, hogy Ralph Northam, Virginia állam demokrata párti kormányzója utasítást adott csütörtökön Robert Lee tábornok – a polgárháború konföderációs csapatainak egykori vezetője – richmondi szobrának eltávolítására. Sőt, nem is a HBO járt a fejemben, mely csatorna törölte kínálatából az Elfújta a szél című filmet, mert az rasszista módon – értsd: a történelmi hűséget szem előtt tartva – ábrázolja a déli rabszolgatartók életét. A film amúgy saját korában haladónak számított, s a faji diszkrimináció elleni harcban is fontos mérföldkő volt, lévén Hattie McDaniel – első fekete színésznőként – a filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat.

Nem, most nem ilyesmi jár a fejemben, nem ilyen jellegű hírre gondolok.

Elmondom mire.

Johnny Rottenre nehéz évek várnak – hangzik egy cikk címe, s a következőt tudom meg.

„A most 64 éves Johnny Rotten (John Joseph Lydon) és a most 78 éves Nora 1979-ben házasodott össze. Az asszony demenciája körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött.

»Számomra az igazi személy még mindig ott van belül. Az ember, akit szeretek, minden nap minden percben ott van – és ez az életem. Sajnálatos, hogy elfelejt a dolgokat, nos, ki nem?« – nyilatkozta a zenész, és azt is hozzátette: »Azt hiszem, olyan lehet ez, mintha állandóan másnapos lenne....«

Mivel Nora állapota napról napra romlik, specialistákat fogadott mellé, de kijelentette, hogy ő fogja gondozni, nem engedi ápolási otthonba.

»Azt mondták, soha nem felejt el engem, mindig ott leszek a fejében« – mondta. Mivel teljes munkaidőben ő vigyáz rá, a karantén alatt sem mozdult ki Los Angeles-i otthonukból, nem is vágyik rá.”

Ennyi. Ezt nyilatkozta a Sex Pistols egykori énekese, aki 1977-ben, az Anarchy in the UK c. dalában arról énekelt, hogy „Ki akarom irtani a járókelőket, mert nem vagyok holmi balek”. Én vagyok az Antikrisztus! – vinnyogta Rotten, amit azért nem mindenki hitt el neki már akkor sem, azt meg senki nem hitte volna el, hogy negyven évvel később Make America Great Again-pólóban feszít, és Trump-pártisága mellett tesz majd hitet.

Sosem felejtem el azt a videóbejátszást, melyben az alig több mint egy éve elhunyt Prodigy énekese halálakor azt nyilatkozta, hogy Keith Flint magányos volt és nem volt, aki szeresse őt. Majd kifejtette, hogy az emberek már nem törődnek egymással, és felszólított mindenkit, hogy keressék meg őt, ha baj van, és mondják el neki.

„Azt kell megértenünk, hogy az emberek már nem törődnek egymással, és ez vezet ilyen hatalmas veszteségekhez. Gyertek, mondjátok el nekem. Rendben? Gyertek és mondjátok el.”

Most meg a nála több mint tíz évvel idősebb feleségét ápolja, s nem mozdul el mellőle, pedig az lassan már meg sem ismeri.

Erről az idősebb feleség dologról meg óhatatlan eszembe jut Gyurcsány Ferenc, aki az öregecskedő feleségek lecseréléséről értekezett, holott soha nem énekelt arról, hogy ő lenne az Antikrisztus, sőt, ellenkezőleg, a demokrácia, a szabadság, az egyenlőség és a megtestesült jóság élő, eleven szobrának hirdeti magát.

Persze ezt a szobrot nem lehet ledönteni, csak Lee tábornokét meg Jeffersonét.

Meg persze utcákat, autókat, városokat lehet felgyújtani a béke nevében, embereket lehet letérdeltetni és megalázni a rasszizmus elleni harc nevében, kirakatokat lehet betörni, boltokat, üzleteket lehet kifosztani az egyenlőség nevében, és az embereket meg is lehet ölni a kirekesztés elleni harc nevében.

Nem. Azt én nem állítom, hogy mindenki, aki botrányokozás céljából vad dolgokat mond, mind maga a megtestesült jóság, de hogy az ordítóan megható és természetellenesen emberbarát jelmondatok mögött sötét dolgok vannak, az már bizonyos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére