Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktornak nem volt, nincs és nem lesz könnyű dolga

Bohár Dániel

2021.04.18. 11:30

Hiánypótló filmet készített az Alapjogokért Központ az Orbán-kormány 10 éves teljesítményéről.

Ahogy a címben forgalmaztam Orbán Viktornak nem volt, nincs és nem lesz könnyű dolga – talán így lehet a legszemléletesebben megfogalmazni, hogy Magyarországon valóban lehet az embernek egy olyan érzése, hogy az igazi nehézségekkel mindig a nemzeti kormánynak kell megbirkóznia, rögtön hozzáteszem, hogy talán jobb is ez így.

Nem teljesen kívülállóként tekintettem meg az Alapjogokért Központ: Őszinteség, Bátorság, Büszkeség – Újra naggyá teszik Magyarországot című filmjét, hiszen én is az alkotók között lehetek, amelyre rendkívül büszke vagyok. Ugyanakkor számomra is tanulságos volt nézőként megtekinteni az alkotást, majd gondolkodni rajta.

Néhány – számomra – fontosabb részletet ki is emelnék.

A film 2010-től indul, amikor a Gyurcsány-kormányok borzasztó gazdasági helyzetbe taszították Magyarországot. Volt honnan előrelépni, ahogy szoktak fogalmazni. A magyar gazdaság romokban hevert, ami működött az is IMF hitelből. Eladósodott 1,2 millió magyar család a devizahitelek miatt. 12%-os volt a munkanélküliség, emellett brutális mértékű volt az államadóság is. A frissen megválasztott kabinet merészet húzott és az akkoriban sokat kritizált, sőt kinevetett unortodox gazdaságpolitikával nemcsak kirángatta az országot a szakadékból, hanem 2019-re olyan gazdasági növekedést ért el, mint előtte soha. 2010-hez képest 840 ezerrel többen dolgoztak 2019-ben, amely hatalmas eredmény. Természetesen a film kitér a koronavírus járvány okozta kihívásokra is, illetve a világjárvány gazdaságra mért pusztítására. Elnézve azonban a 2010-es állapotot és az azóta megerősödött, teljesen új szerkezetű és stabilabb hazai gazdaságot úgy hiszem ez a kilábalás gyorsabb lesz, mint amennyire most látszik.

Orbán Viktornak nem volt könnyű dolga. Az egyik legnagyobb kihívás az elmúlt 10 éves kormányzásban a migráció. A film egy külön fejezetben foglalkozik a bevándorlás okozta kihívásokkal és azzal, hogy Magyarország 2015-ben Európában egyedüliként választott olyan politikát, amely mindenkivel szembement, viszont az idő bebizonyította, hogy a magyar út volt a helyes. Nem szabad elfelejteni, hogy a migrációs válság a mai napig jelen van az Európai Unió határainál.

“Ez olyan meccs amit mindig vívni kell” – fogalmazott az Alapjogokért Központ alkotásában Szijjártó Péter külügyminiszter.

A film abból a szempontból is egyedülálló, hogy nem készült még olyan produkció, ahol az Orbán-kormány volt vagy jelenlegi miniszterei beszélnek a munkájukról. Izgalmas egyszerre látni egykori és mostani tárcavezetőket. A filmnek évtizedek múlva is ez lesz az egyik legnagyobb értéke.

Nagyon fontos elem a jelenlegi kormányzat munkájában a családtámogatási rendszer, a teljes film kevés lett volna hozzá, hogy ennek minden elemét fel lehessen sorolni. Novák Katalin a rendkívül szép feladattal megbízott miniszter arról is beszélt, hogy az nemzetünk jövője szempontjából miért fontosak ezek a lépések.

Ugyancsak hangsúlyos a filmben a külhoni és az anyaországi magyarság egyesítését megteremtő nemzetpolitikai döntések. Magyarország ma már nemcsak a 10 millió, hanem a 15 millió magyar országa. 2010-ben a külhoni magyarságnak járó kettős állampolgárság megadásával sikerült begyógyítani azt a gyalázatos sebet, amelyet a szocialista kormány okozott még 2004. december 5-én. A nemzetegyesítő politika nemcsak a szavak szintjén létezik. Trianon óta nem érkezett annyi támogatás a külhoni területekre, mint az elmúlt 10 évben. Iskolák, óvodák, bölcsődék és még számtalan dolog épült vagy újult meg a magyar államnak köszönhetően.

A filmben fontos rész a 2006-os brutális események felidézése és a jogállam megcsúfolása, illetve az, hogy ebből az állapotból hogyan jutott el az ország oda, hogy ma már biztos és saját lábakon áll. Megbízható szövetségeseink vannak a V4-ek személyében.

“Magyarország visszavette az irányítást a saját sorsa felett.”

Az Alapjogokért Központ filmjének talán legerősebb pillanata, amikor Kövér László vall politikai hitvallásáról.

“Magyarnak lenni az jó dolog, a magyar nemzet az önmagában egy érték és a magyar nemzet jövőjének biztosítása minden politikának a legfontosabb célja, amelyik politikának nem ez a legfontosabb célja, az nem magyar politika. “

Ez legfontosabb vonalvezető. Orbán Viktor és kormánya minden szempontból borzasztó állapotban lévő ország irányítását vette át 2010-ben. Majd folyamatosak voltak a külső és belső támadások. Az elmúlt 10 évben alig volt olyan pillanat, amikor ne kellett volna valamilyen komolyabb kihívással szembenézni. A 2020-as évet, vagyis a koronavírus járványt nem is említve. A pandémia hatalmas kihívás, amelyet csak egy válságkezelő kormány tud megoldani. Orbán Viktor kormánya pedig ilyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Gyurcsány hallgatásával elismerte Orbán Viktor igazát

Csodálkozva olvasom Gyurcsány bejegyzéseit a közösségi oldalán, amelyekben nem válaszol Orbán Viktornak, így hallgatásával elismeri a kormányfő igazát.

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Milák Kristóf az Európa-bajnokságon az egész világot elkápráztatja

Most jön még csak a java: hétfőn megkezdődnek az egy hete tartó budapesti vizes Eb-n a medencés úszószámok. Ráadásul, Milák Kristóf lehet az esemény egyik sztárja. Aki már azért is megérdemli a kiemelt figyelmet, mert hét számban áll rajthoz. Abszolút esélyesként.

1 százalékos Karácsony

1 százalékos Karácsony

1 százalék Karácsony Gergelyék pártjának a Párbeszédnek a támogatottsága. 1 százalékos az angol nyelvtudása is és 1 százaléknyi beleszólása van a baloldalon zajló folyamatokba. 1 százalék nem sok, ezzel szemben 99 rengeteg.

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

„Nem ringathatjuk magunkat továbbra is abba a tévhitbe, hogy a pedofília jelentéktelen dolog”

A Magyar Nemzet interjút készített Don Fortunato di Noto szicíliai plébánossal, aki elsőként vette fel sikeresen a küzdelmet a gyermekpornográfia ellen.

Megérkezett az újabb 1,2 millió adag kínai védőoltás

A vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra.

Már regisztrált a 16-18 évesek több mint 50 százaléka az oltásra

Már regisztrált a 16-18 évesek több mint 50 százaléka az oltásra

Az oltások beadása jelenleg is tart – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére