Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán és a haladár mez

Pozsonyi Ádám

2020.08.12. 10:30

„Szép pillanat lesz, amikor Orbán Viktor meglátja Székesfehérváron az ellenfél mezét” – ujjong a 444. „Augusztus 27-én lép pályára az Európa-liga selejtezőjében Székesfehérváron az ír Bohemian Orbán Viktor egyik kedvenc csapata, a Fehérvár ellen. Vélhetően olyan mezben, amin a menekülteket üdvözlő felirat szerepel. Mint az Irish Sun felhívta rá a figyelmet, ez a csapat idegenbeli meze, ami a lap szerint igazán pikáns lesz Orbán Viktor menekültellenes politikája miatt.”

A pólón látható a Refugees Welcome felirat, meg egy szaladgáló hármas, férfi, nő, gyerek. (Ne feszegessük, hogy a betolakodók 99 százaléka fiatal férfi, nő alig van, ami érthető is, megszálló hadsereg nem visz magával hátráltató körülményeket.)

„Az ír csapat februárban mutatta be büszkén a mezt. Az Amnesty Internationallel közös kampányban a befogadás fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet. Bíznak abban, hogy a futball jó eszköz arra, hogy a társadalomhoz fontos üzeneteket juttassanak el.” (24.hu)

(Ez nem rossz, ez jóféle politikai aktivizmus a sportban. Ilyenkor nincs „kifelé a politikával” a hálószobából, sportból, iskolákból stb.)

Azt mondják a baloldalon, hogy a kormányt, a Fideszt és Orbán Viktort kizárólag a hatalom, a haszon és az érdek vezérli – meg a százezer forintos lángos, amit a gyarmatosított büféjükből árulnak az annektált Balaton partján –, de közben ők azok, akik kizárólag aktuálpolitikai síkon látnak mindent. Eszükbe sem jut, hogy Orbán Viktor nem feltétlenül a maga nevében beszél, s nem kizárólag a saját monomániáját mondja, hanem esetleg egy össznemzeti – kádáristáknak lakossági – érzést és nézőpontot képvisel vagy közvetít. Nem Orbán Viktor akarja elsősorban, hogy ne szállják meg Európát idegen hódítók, ne változtassák meg a kultúráját, ne lakják ki a szülőföldjéről, és ne változtassák élhetetlen csatatérré a mindennapokat.

(Amúgy jellegzetes ez a haladó felfogás az idegenséggel kapcsolatban. Amikor Trianonról van szó, akkor a libsi azt mondja, hogy jogos volt a magyar állam feldarabolása, mert egyes területeken már túl sok volt az idegen, másrészt meg nem érti, és döbbenten néz, hogy miért nem akar a magyarság rengeteg idegent, és pislogva hümmög, hogy de hát mégis mi baj lehet belőle.)

A magyar nemzet többsége nem akarja, csak a miniszterelnök képviseli ezt az igényt. Minden bizonnyal ez az ő személyes, magánemberi véleménye is, és politikusként is ebben hisz, de akkor is ő az összmagyarság érzéseinek szószólója.

Épp ezért nem Orbán Viktort fogja felidegesíteni elsősorban ez a „gesztus” és szimbólum, hanem engem. Engem, európait és magyar állampolgárt. Nem Orbán Viktor fog emiatt csúnyákat gondolni, hanem én. Meg az összes barátom, a rokonaim, az írókollégáim jelentős része, ott szemben, az a fiatal házaspár, akikkel mindig jót beszélgetek, ha találkozunk a lépcsőházban, meg az a kutyás hölgy, aki két utcával odébb lakik, egy régi, Horthy-korban épült, borostyánnal futtatott házban, és gyakran összefutunk vele, amikor sétára indulunk esténként.

De mi, tehát én, az unokabátyám, a barátaim, a családom, a szemközti lakó, a kutyás hölgy – nagyon mókás kutyája van, mindig szuszog –, meg a cipőboltban az eladó nem érdekli a 24.hu-t, a 444-et, meg a haladókat – pontosabban azt a politikai kört, akiknek érdekében és érdekeikért ezek a „függetlennek” hazudott politikai lapok fellépnek, csakis Orbán Viktor.

Persze, mert az ő eltávolításához érdek fűződik, mink meg nem vagyunk érdekesek. Szóval, mivel én nem vagyok Orbán Viktor, ezért megengedhetek magamnak olyasmit, amit a magyar miniszterelnök nem. Szóval én, aki nektek nem vagyok érdekes, most azt mondom nektek: Elmentek ti… akarom mondani, hogy a hóhér gurigázzon a koponyátokkal!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére