Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Niedermüller Péter megmutatta, hogy mi a baloldali politizálás lényege

Bohár Dániel

2021.02.09. 11:00

Zeneiskola helyett FreeSZFE Központ. Valódi értékteremtés helyett tüntizgetés. Fejlesztés helyett politikai cirkusz.

 

Első olvasatra azt gondolhatná a kedves olvasó, hogy most miért hisztizek egy zeneiskola miatt. Azonban fontos leszögezni, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy zeneiskoláról. Ez az erzsébetvárosi történet tökéletesen bemutatja a baloldali politizálás esszenciáját. Apróságnak tűnhet, mégis, ha kivetítjük országos szintre, akkor elgondolkodtató események tanúi lehetünk.

VII. kerület, Damjanich utca 4. 1894-ben épült gyönyörű lakóház. Volt itt német iskola, majd dekoratőrsuli. Nagy múltú ingatlan. Az épület felújítása 2019-re készült el. A kerület korábbi fideszes vezetése sok százmillió forintból renoválta a házat. A Wattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet. Az intézmény elkészült, azonban a Nidermüller Péter vezette önkormányzat már nem adta át a gyerekeknek és zenetanároknak a Damjanich utca 4.-et.

Bajkai István fideszes képviselő Facebook-posztjában írja le, hogy mi történt pontosan.

„Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a kifejezetten nekik felújított, az iskola vezetésével közösen megtervezett, kifejezetten zeneiskola számára alkalmas, hangszigetelt helyiségekkel rendelkező iskolában modern, 21. századi körülmények között, most minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont fogja innen harcát vívni.”

A Molnár Antal Zeneiskolában egyébként korábban olyan zenészek tanultak, mint Kocsis Zoltán zongoraművész vagy Presser Gábor, az LGT alapítója. A zeneiskolának azért kellett volna az új helyszín, mert a körülbelül 600 muzsikálni vágyó gyermek már alig fér el a jelenlegi intézményben.

Akik voltak zeneiskolások, biztosan tudják, mennyire kellemetlen, amikor mondjuk a zongoraórára behallatszik az ütősök terméből a dobszóló. Jelen pillanatban ez a helyzet a zenesuliban, illetve a nagy létszám miatt az órákat is alig tudják beosztani. Éppen ezért gondolta Erzsébetváros korábbi vezetése, hogy a Damjanich utca tökéletes helyszín lenne az intézménynek.

Niedermüller Péter és bandája mindenki számítását keresztülhúzta, és megnyitotta a FreeSZFE Központot. Volt szerencsém ott lenni az átadáson. A baloldaliak mindig arról beszélnek, hogy az SZFE nem politikai vagy ideológiai ügy, miközben ők maguk csinálnak azt belőle. Niedermüller Péter ezt saját maga erősítette meg jelenlétével, hiszen személyesen adta át az épületet a SZFE-s tüncikommandónak.

600 valóban tanulni, zenélni vágyó gyerek helyett 20-30 forradalmasdit játszó, magát szabadságharcosnak képzelő, saját területén kitűnni nem tudó ember kapta meg a rendkívül értékes ingatlant.

Természetesen az is jogos kérdés, hogy miből fogják fizetni a havi bérleti díjat, ugyanis az épület bérlése nagyjából kétmillió forintba kerül minden hónapban. A tippeket várom kommentekben.

Úgy kezdtem, hogy apróságnak tűnhet ez az ügy, mégsem az. Hiszen ez a példa is tökéletesen bemutatja a baloldali politikai logikát. Őket mindig sokkal jobban érdekli valamilyen hangzatos ügy, mint a valódi cselekvés vagy a valódi fejlesztés.

Niedermüller ezzel a lépéssel biztos bevágódott ennél a pár SZFE-s libsinél és a balos sajtónál, de azoknál az embereknél, akik egy normális, fejlődő országban akarnak élni, és mondjuk a gyereküket zeneiskolába is járatnák, örökre elvágta magát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére