Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német képviselő: Az egyház nem ülhet egy csónakban erőszakos baloldali bűnözőkkel

Jog és Szabadság

2021.04.23. 19:00

Hogyan került a német evangélikus egyház egy platformra az Antifa nevű terrorszervezettel?

 

A Sea-Watch 4 mentőhajó tavaly augusztus közepe óta cirkál Líbia partjainál a menekültek megmentése érdekében, a vízi jármű a Német Evangélikus Egyház (EKD) által alapított United 4 Rescue egyesület nevében hajózik. Az EKD zsinata tavaly Drezdában döntött a hajó megvásárlásáról.

Az evangélikus egyház által változatlanul finanszírozott Sea-Watch 4 mentőhajó a legfrissebb hírek szerint az Antifa zászlóját viseli a „Mindannyian antifasiszták vagyunk!” jelmondat jegyében. Úgy tűnik, hogy ezt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is megelégelte, és kritikusan azt hangoztatja, hogy valójában az egyház utat engedett a radikális baloldalnak.

A CDU-ban élesen bírálják azt, hogy az EKD hogyan viszonyul a baloldali radikális Antifa mozgalomhoz a földközi-tengeri mentőtevékenység kapcsán.

Az a tény, hogy az Antifa-zászlót az egyházi adományokból finanszírozott Sea-Watch 4-re rögzítik, sajnos mindent elárul!”

– mondta Mathias Middelberg (CDU), a Bundestag uniós frakciójának belpolitikai szóvivője.

Az Antifa-szimbólum használata ugyan (Európában) nem számít bűncselekménynek, de széles körben elterjedt, különösen az erőszakos baloldali szélsőségesek között. Az egyháznak ezért tanácsos lenne nagyon egyértelműen elhatárolódni tőle.

Aki ellenzi a tevékenységet, azonnal szélsőjobboldalinak titulálják

Két héttel ezelőtt a Sea-Watch 4 legénysége közzétett egy fényképet, amelyen Antifa-zászló látható a hajó árbócán. Arra a kérdésre, hogy a Sea-Watch alkalmazottainak többsége az „Antifa-színtérhez” tartozik-e, a szóvivő elmondta:

Legénységünk tagjainak különböző a háttere és a motivációja, azonban mindannyian antifasiszták vagyunk.”

Az egyház a Sea-Watch-ra hivatkozik

Volker Kauder, a CDU tagja elmondta, hogy támogatta a tengeri mentést és az EKD kampányát is, mert a keresztényeknek senkit nem szabad hagyni a tengerbe veszni. Felháborította azonban, hogy a hajó, amelyet főként egyházi adományokból finanszíroztak, mára Antifa-hajóvá vált.

Az EKD szóvivője így válaszolt az Antifa-zászlóval kapcsolatos kérdésekre: „A Sea-Watch 4-gyel kapcsolatos minden kérdéssel forduljon a Sea-Watch-hoz.” Azt is elmondta, hogy az EKD és sok más intézmény, párt és szervezet áll rendelkezésre a minden ember méltóságán alapuló társadalom számára.

Alexander Krauss, a Bundestag CDU-s tagja felszólította az EKD-t, hogy állítsa le a Sea-Watch 4 támogatását mindaddig, amíg a hajó az Antifa zászlaja alatt hajózik. A protestáns egyház helyesen határolja el magát a jobboldali szélsőségektől, de ezt a baloldali szélsőségek vonatkozásában is meg kell tennie:

Az egyház nem ülhet egy csónakban erőszakos baloldali bűnözőkkel.”

A 61 méter hosszú és körülbelül 500 fő befogadására alkalmas Sea-Watch 4 a szervezet eddigi legnagyobb hajója. Az egykori kutatóhajót az egyház által létrehozott szervezet vásárolta meg és alakította át. Különösen az EKD tanácsának elnöke, Heinrich Bedford-Strohm kampányolt a projektért, mert szerinte a tengeri mentési tevékenység sok életet ment meg, és a hasonló állami missziók továbbra is szünetelnek.

Miután Olaszország 2013 végén elindította a nagy „Mare Nostrum” mentőakciót, az útvonalon az átkelések száma megnégyszereződött. A halálesetek száma a 2014-es adat több mint négyszeresére, 3155-re nőtt. 2016-ban pedig minden addiginál többen haltak meg a központi útvonalon: a Nemzetközi Migrációs Szervezet 4581 személyt regisztrált.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum

Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője Facebookon reagált a Gyurcsány-show végére.

Márki-Zay Péter nyerte a Gyurcsány-show-t

Dobrev Klára 166 787, Márki Zay Péter 230 007 szavazatot szerzett az ellenzéki előválasztáson.

Nagy jelentősége van az idei Békemenetnek, Márki-Zay az előválasztás hekkere

Nagy jelentősége van az idei Békemenetnek, Márki-Zay az előválasztás hekkere

Megkapta az ART-mozi minősítést az Elk*rtuk, továbbra is Németország a fő célpontja az illegális migránsoknak.

Schmidt Mária szerint Márki-Zay Péter meghekkelte az előválasztást

„Meg vagyok döbbenve az ellenzéken, érthetetlenül állok az előtt, ami most történik. Azt látom, hogy az ellenzék egyrészt az alkotmányos rend felszámolására törekszik, és legújabban az előválasztás utolsó hetében a parlamentáris demokrácia felszámolására” – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója a Spirit Fm Harcosok Klubja műsorában.

Megkapta az ART-mozi minősítést az Elk*rtuk

Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az utána kialakult forradalmi hangulatot feldolgozó politikai krimit.

Továbbra is Németország a fő célpontja az illegális migránsoknak

A Welt am Sonntag összeállítása szerint szeptember végéig 100 278 menedékjogi kérelem érkezett a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAFM). A kérelmek száma így sorban a kilencedik évben lépte át a százezres határt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére