Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német képviselő: Az egyház nem ülhet egy csónakban erőszakos baloldali bűnözőkkel

Jog és Szabadság

2021.04.23. 19:00

Hogyan került a német evangélikus egyház egy platformra az Antifa nevű terrorszervezettel?

 

A Sea-Watch 4 mentőhajó tavaly augusztus közepe óta cirkál Líbia partjainál a menekültek megmentése érdekében, a vízi jármű a Német Evangélikus Egyház (EKD) által alapított United 4 Rescue egyesület nevében hajózik. Az EKD zsinata tavaly Drezdában döntött a hajó megvásárlásáról.

Az evangélikus egyház által változatlanul finanszírozott Sea-Watch 4 mentőhajó a legfrissebb hírek szerint az Antifa zászlóját viseli a „Mindannyian antifasiszták vagyunk!” jelmondat jegyében. Úgy tűnik, hogy ezt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is megelégelte, és kritikusan azt hangoztatja, hogy valójában az egyház utat engedett a radikális baloldalnak.

A CDU-ban élesen bírálják azt, hogy az EKD hogyan viszonyul a baloldali radikális Antifa mozgalomhoz a földközi-tengeri mentőtevékenység kapcsán.

Az a tény, hogy az Antifa-zászlót az egyházi adományokból finanszírozott Sea-Watch 4-re rögzítik, sajnos mindent elárul!”

– mondta Mathias Middelberg (CDU), a Bundestag uniós frakciójának belpolitikai szóvivője.

Az Antifa-szimbólum használata ugyan (Európában) nem számít bűncselekménynek, de széles körben elterjedt, különösen az erőszakos baloldali szélsőségesek között. Az egyháznak ezért tanácsos lenne nagyon egyértelműen elhatárolódni tőle.

Aki ellenzi a tevékenységet, azonnal szélsőjobboldalinak titulálják

Két héttel ezelőtt a Sea-Watch 4 legénysége közzétett egy fényképet, amelyen Antifa-zászló látható a hajó árbócán. Arra a kérdésre, hogy a Sea-Watch alkalmazottainak többsége az „Antifa-színtérhez” tartozik-e, a szóvivő elmondta:

Legénységünk tagjainak különböző a háttere és a motivációja, azonban mindannyian antifasiszták vagyunk.”

Az egyház a Sea-Watch-ra hivatkozik

Volker Kauder, a CDU tagja elmondta, hogy támogatta a tengeri mentést és az EKD kampányát is, mert a keresztényeknek senkit nem szabad hagyni a tengerbe veszni. Felháborította azonban, hogy a hajó, amelyet főként egyházi adományokból finanszíroztak, mára Antifa-hajóvá vált.

Az EKD szóvivője így válaszolt az Antifa-zászlóval kapcsolatos kérdésekre: „A Sea-Watch 4-gyel kapcsolatos minden kérdéssel forduljon a Sea-Watch-hoz.” Azt is elmondta, hogy az EKD és sok más intézmény, párt és szervezet áll rendelkezésre a minden ember méltóságán alapuló társadalom számára.

Alexander Krauss, a Bundestag CDU-s tagja felszólította az EKD-t, hogy állítsa le a Sea-Watch 4 támogatását mindaddig, amíg a hajó az Antifa zászlaja alatt hajózik. A protestáns egyház helyesen határolja el magát a jobboldali szélsőségektől, de ezt a baloldali szélsőségek vonatkozásában is meg kell tennie:

Az egyház nem ülhet egy csónakban erőszakos baloldali bűnözőkkel.”

A 61 méter hosszú és körülbelül 500 fő befogadására alkalmas Sea-Watch 4 a szervezet eddigi legnagyobb hajója. Az egykori kutatóhajót az egyház által létrehozott szervezet vásárolta meg és alakította át. Különösen az EKD tanácsának elnöke, Heinrich Bedford-Strohm kampányolt a projektért, mert szerinte a tengeri mentési tevékenység sok életet ment meg, és a hasonló állami missziók továbbra is szünetelnek.

Miután Olaszország 2013 végén elindította a nagy „Mare Nostrum” mentőakciót, az útvonalon az átkelések száma megnégyszereződött. A halálesetek száma a 2014-es adat több mint négyszeresére, 3155-re nőtt. 2016-ban pedig minden addiginál többen haltak meg a központi útvonalon: a Nemzetközi Migrációs Szervezet 4581 személyt regisztrált.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére