Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemes gesztus

888.hu

2016.03.18. 14:43

Hat éve hallgatjuk belföldön és külföldön, hogy Magyarországon megszûnt a demokrácia, vége a sajtószabadságnak, fortélyos félelem igazgat és az emberek állandó szürke ködben kénytelenek élni az életüket.

Megszokhattuk már azt is, hogy vannak nagyszerű művészek, akik minden alkalmat megragadnak arra, hogy gyalázzák Magyarország kormányát, persze vannak olyanok is, akik az egész magyar népet kiáltják ki bűnösnek. Sőt egyes művészek nem hajlandóak fellépni sem Magyarországon, tiltakozásul a „nemzeti-soviniszta” kormány „polgári szabadságjogokat korlátozó” politikája miatt. Snitt.

Van aztán a másik mantra. A kormány a kultúrát is tönkretette. Szenvedélyes írások születtek arról, hogy például a filmfinanszírozás területén, „a széles szakmai konszenzussal létrehozott önigazgatásos struktúrát cserélték fel a politikai kinevezésen és kegyencrendszeren alapuló szisztémára”. Snitt.

És van aztán egy elsőfilmes rendező, aki a fentiek ellenére pályázott, nyert is a magyar államtól. Először csak forgatókönyv fejlesztésre, majd a gyártás előkészítésre, majd – kétszer is megemelve az összeget – a filmgyártásra, utána pedig a fesztiváloztatásra. A film igen jó lett. Előbb megnyerte Cannes-ban a zsűri nagydíját, majd Los Angelesben is tarolt, Golden Globe-ot nyert és elhozta az Oscart is, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. 34 éve nem volt ilyen siker. A rendező az Oscar gálán meg is köszönte a magyar államnak, hogy finanszírozta a filmet. Snitt.

Március 15-e talán az egyik legőszintébb szabadságünnepünk. Ezen a napon szokták átadni a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. A magyar állam – nagyon helyesen – az Oscar-díjas film rendezőjét, operatőrét és főszereplőjét, az egyik legrangosabb állami díjjal, a Kossuth-díjjal tüntette ki. A film főszereplője, a díj átvétele után el is mondta: „Fölemelő egy Kossuthról elnevezett díjat átvenni, hisz ő egész életével Bibó tézisét példázta: demokrata az, aki nem fél. A magyar nemzet e csodálatos napján mi mást is kívánhatnánk, mint minél több hozzá hasonlatosan bátor demokratát.” Snitt.

A szavakat tettek követték. A film rendezője és főszereplője a díj átvétele után csatlakozott a Kossuth téren összegyűlt, a kormány politikája ellen tiltakozó tömeghez. Azzal, hogy ott voltak, kezükben a díjakkal bizonyították, hazugság az, amit a külföldi és belföldi huhogók állítanak, hogy nincs demokrácia, szólás- és sajtószabadság. De van. Köszönet a film alkotóinak. Vége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1-0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére