Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy „vé”

GFG

2021.02.22. 15:00

A közélet csatatereit ma négy „vé” uralja.

Négy „vé” betűs szóval, a hozzájuk fűződő viszonnyal, a velük kapcsolatos energiákkal leírható 2021 elejének politikai erőtere.

Nézzük a frontokat.

A baloldal három „vé”-t támad.

Támadja a védekezést, támadja a vakcinát, és támadja Viktort.

A védekezés arról szól, hogy időt nyerjünk, amíg nincs elég vakcina. Jól védekezni azt jelenti, hogy egyszerre kell védeni az emberéleteket és a gazdaságot.

A vakcina maga a megoldás. Mai tudásunk szerint ez oldja meg a vírushelyzetet, ez teszi lehetővé, hogy újra lehessen indítani az életet. Ugyanakkor a vakcina nemcsak biztonságkérdés, de szabadságfaktor is. Ha kellő vakcina áll rendelkezésre, és kellő számú ember megkapja az oltást, kiszabadulunk a korlátozó szabályok alól.

A baloldal azért támadja a védekezést (például nem szavazza meg a szükségállapot meghosszabbítását), azért támadja a vakcinát (oltásellenes propagandát folytat), hogy támadhassa Viktort.

A pandémia kellős közepén nem az foglalkoztatja őket, hogy segítsék a védekezést, hanem hogy hogyan lehetne politikai haszonszerzésre felhasználni a víruskérdést. A baloldal is tudja ugyanis, hogy ha Magyarország sikeres lesz az oltakozásban, akkor Európában is versenyelőnybe kerül, mert hamarabb lehet újraindítani az országot, hamarabb kaphatjuk vissza a régi életünket, ami pedig a baloldalnak rossz a választás kimenetele szempontjából. Ezért szurkol a baloldal a vírusnak: azért drukkol, hogy a kormánynak minél rosszabb legyen 2022-re fordulva.

Míg a baloldal három „vé”-t támad, a kormányt egy negyedik „vé” foglalkoztatja: a vírus. Azaz hogyan lehetne ellene sikeresen védekezni, ellentámadásba lendülni, és „leszúrni”.

Bár ott három „vé” van, itt meg egy, de a mérleg nyelve erre billen.

Mert a vírust végül le fogjuk győzni, és az fogja legyőzni, aki cselekvőképes helyzetben van. Míg az ellenzék csak beszédképes (kritizál, nem szavaz, dumál, ágál), addig a kormány cselekvőképes helyzetben és ezért lépéselőnyben van.

Sakk-matt, és jön egy ötödik „vé”: vége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére