Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne legyünk Herczeg Zoltánok!

Pozsonyi Ádám

2021.05.26. 13:20

Az emberek oly nehezen hagyják el a kedvenc plázájukat, tagadják meg a kedvenc cipőmárkájukat, fagylaltozójukat, az arcszeszüket. A kedvenc zenekaruk gyárthat már évtizedek óta értékelhetetlen vackot, ők akkor is rajonganak. Csak a valóban fontos dolgokat tagadják meg nap mint nap.

 

Ákos nevű ismerősöm fanatikus jobbikos volt. Veszekedtünk is ezen a témakörön eleget, már amennyire a győzködés és a fejrázás egyenlő azzal, hogy veszekedés – a félreértések elkerülése végett ő győzködött engem, és én viszonyultam tapintattal és udvariasan a témához –, de nem változott semmi. Annyira vad jobbikos volt, hogy az autójára is Jobbik-matricát ragasztott, és még pólót is szerezett valahonnan, pedig szerintem az ilyesmi gáz.

Aztán mikor beindult a nagy néppártosodás, és egyre kínosabb jelenetek történtek, egyre vállalhatatlanabb nyilatkozatok, felszólalások, cikkek születtek. Amikor mind többen kezdték elhagyni a süllyedő hajót, mind többen ültek arrébb a sörözőben, vagy néztek lesajnálóan, akkor ő még mindig maradt. Már nem emlékszem, mi volt az a pont, amely után már ő is felállt, de tényleg a szájáig ért már a víz.

Az emberek oly nehezen hagyják el a kedvenc plázájukat, tagadják meg a kedvenc cipőmárkájukat, fagylaltozójukat, arcszeszüket. A kedvenc zenekaruk gyárthat már évtizedek óta értékelhetetlen vackot, ők akkor is rajonganak. Csak a valóban fontos dolgokat tagadják meg nap mint nap.

„Undorodom ettől az országtól, szégyellem, hogy én is magyar vagyok” – írta a közösségi oldalán vasárnap Herczeg Zoltán. (Ő egy híres divattervező – lehet, az inge a fotón majdnem olyan, mint Karácsony Gergelynek –, és a véleménye számít, hisz megírták az újságok.)

„Itt egy világhírű tudóst minden további nélkül besároznak, meggyaláznak, kicsinálnak, semmi nem változott 100 év alatt, ma is egy utolsó, szar házmester ország vagyunk, fényévekre Európától.

»Apró« különbség, hogy míg az átkosban kényszerrel, fenyegetéssel, zsarolással szerveztek be spiclinek, besúgónak, árulónak, ma önként és dalolva teszik ezt emberseregek és még büszkék is rá. Vajon önmagatokkal szemben is ilyen kritikusak és kemények lesztek, ha erről a királyotokról is kiderül, hogy meztelen, mint elődei, rákosi vagy kádár volt?”

A handabanda zavaros, mert pont hogy a kormány tüntette ki a világhírű tudóst – gondolom, Orbánra céloz a „királyotok” kitétellel –, ellenben ajánlanám megtekinteni a Mások élete című filmet (2006), hogy lássák, milyen világ az, ahol tényleg besúgók tömkelege vesz körül. Mert az NDK az volt.

A mai magyar világ nem az. A mai világban csak ócska prolik kurjongatnak alpári szövegeket. Egy részük kap öt lájkot a Facebookon egy hasonló marhától, egy másikat megírnak az újságok, és én is felhozom még példának. De ez nem besúgórendszer, és nem a magyarság ilyen, hanem az emberi természet olyan, amilyen.

Van olyan állam, amelynek nemzeti himnusza az a dal, amit a kikötői söpredék énekelt, amikor menetelt Párizs felé gyújtogatni és fosztogatni meg apácákat, papokat, polgárokat, nemeseket gyilkolni.

„Az ember nem változik, a magyar még ehhez képest is visszafele. Hányingerem
van.”

Szerintem ha ennek az embernek az ingét szidná valaki, azon felháborodna. Ezt meg simán kiereszti a száján. Igen, az ember nem változik.

Azt figyeltem meg, hogy egyes rendes jobboldaliak a genderkérdéstől mindig fent vannak a plafonon, szerintük csak két nem van, és a biológia tökéletes, minden más csak bolond elmék találmánya. És ez így is van.

Aztán ha elcsitult a gendervihar, és megy tovább az élet a maga medrében, akkor apróságok miatt képesek megfosztani másokat a férfiségüktől vagy a nőiségüktől.

„Férfi nem iszik alkoholmentes es citromos sört.” „Egy igazi nőnek ne legyen rövid haja.” „Egy felnőtt férfi ne nézzen rajzfilmet.” Stb.

Most akkor ez kőbe vésett dolog, vagy nem? Vagy akkor mégiscsak rugalmas ez a témakör?

Ne legyünk Herczeg Zoltánok, tisztelt hölgyeim és uraim.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére