Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne imádkozz, inkább igyál!

Szentesi Zöldi László

2020.03.13. 17:15

Most, hogy a koronavírus börtönbe zárja a nyugati világot, a szabad mozgást pedig karantén váltja fel, többet fogunk találkozni, kedves olvasó. Mi írunk, te olvasol. Minderre bőséggel lesz időnk. A jelek szerint a következő hónapok így telnek majd el.

Hogy körvonalazódó nyugalmi állapotunkba egy kis izgalom is vegyüljön, itt van nekünk egy friss, ropogós DK-közlemény. Ilyeneket szoktunk olvasni máskor is, de ez most nyalánkság a javából. Valamikor a Mindszenty-per idején csapott fel a bíró és az ügyész szája környékéről az a görénytelepet idéző, orrfacsaró bűz, amely Gyurcsány Ferencék rövid kis írásából árad. A DK a hajdani Állami Egyházügyi Hivatalnak címzett névtelen feljelentések stílusában panaszolja, hogy Magyarországon még mindig nyitva vannak a templomok. Igen, a klerikalizmusnak ezek az erős bástyái, a nép ópiumát a munkásosztály kevésbé öntudatos csoportjainak adagoló gonosz papok, az apácák, meg a teljes csuhás különítmény potenciális vírushordozó, sivít a közlemény, lakatot a rohadt templomaikra, ahogyan Rómában, borítsunk lángba mindent, sej, a mi vírusunkat fényes szellők fújják.

Nem akarok ünnepontó lenni, de hadd tudassak valamit ezen a ponton Magyarország és a világ közvéleményével.

Az a párt, amely ez idáig nem tudta eltiltani Gréczy Zsoltot a száz főnél nagyobb gruppenpartiktól, lehetne cseppet szerényebb.

A DK közleményében van még egy értékes gondolat, ez olyan szép, hogy teljes egészében idézem: „Ideje tudomásul vennie a keresztény-konzervatív kormánynak, hogy az egészségügyi problémákra sem az imák, sem a tízparancsolat nem fog megoldást hozni, sokkal hatékonyabbak az ésszerű intézkedések és a jól működő kórházak.”

Drága, DK-s szövegező, kedves felebarátom, meggondoltad te, hogy mit írsz? Gondolom, végtelenül modern, racionális felfogást sejtesz közleményed mögött. Te a tudomány, nem a hit embere vagy, és ezt ország-világ elé is tárod sötétben botorkáló világnézeted legszebb fejezeteként.

Pompás.

Esetleg meg tudod mondani, hogy miért imádkoznak az emberek a teremtés első pillanatától kezdve, ahelyett, hogy „ésszerű intézkedésekkel” töltenék az időt? És egyébként van valami tudomásod arról, hogy miért halunk meg a „jól működő kórházakban”? Te tényleg olyan hülye vagy, hogy a vallásos hitet és az egészségügyi ellátást egy platformra hozod egy mondaton belül? Mintha éppen a kettő ellentétbe állítható volna? Miközben semmit nem tudsz a végső kérdésekről, önmagadról, arról, hogy miért születtél meg, és hogyan, mikor távozol. Általában véve semmit sem tudsz. De azért fröcsög belőled az antiklerikális hevület, és szerinted be kéne zárni a kórházakat, az imát meg majd a jövő héten tiltsuk be, kapjanak a népek egy kis átmeneti időt, aztán uzsgyi, minden pap húzzon el tíz kiló csomaggal, a templomokat meg alakítsuk át magánkórházakká.

Szerintem te, ott a közlemény másik végén, nagyon buta ember lehetsz.

Mennyivel jobb lett volna így kezdeni, figyeld csak:

„Hát, fel, barátaim, tegyük a dolgunkat! Istenemre mondom, a köztársaságot nem döntheti meg a koronavírus!”

Ugye, ugye? Aki rendszeresen bérmálkozik, annak nem kell ima, elég, ha a „jól működő kórházakban” és a whiskysüvegből áradó megújuló energiában bizakodik.

Könnyen eltelik így az a pár hónap. És valami azt súgja, egyre jobb közleményeket fogtok kiadni.

Hajrá!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére