Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne facebookozz, tüntess!

Pozsonyi Ádám

2020.10.26. 19:01

Pozsonyi Ádám írása a 888.hu-n.

Az agy nem a baloldalé. Ezt szögezzük le rögtön.

A humor a baloldalé, az baloldali műfaj, a szabadság baloldali eszme, az igazság baloldali érték, az egyenlőség baloldali fogalom, az emberség, a szeretet, a tudás, a haladás stb. mind-mind baloldali.

Állítják ők.

Mondjuk tök felesleges szerintem ennyi locsogó, részletező szőrözés.

Elég lenne, ha annyit mondanának: jó dolgok = baloldali, rossz dolgok = jobboldali.

Így sokkal egyszerűbb lenne. Mert lassan ott tartunk, hogy a jó nők, a finom ételek, a jó filmek, a kellemes idő meg a nevető napocska az égen is baloldali. Ja, meg a kiscica és kisgyerek. Ki ne hagyjam. (Főleg, ha már óvodáskorban gendermesékkel etetjük.)

A jobboldali meg az unalom, a fogfájás, a bibircsók a házmester állán – a házmester mindig jobboldali, értik, ugye, házmester, tehát feljelent, náci – meg az egyenruhák, paszományok, kardbojtok, masírozás és a számtanpélda.

A számtanpélda mindenképp, mert abban logika van, ami súlyos jobboldali elhajlás. Mert amúgy igazi baloldali ember – értsd, ahogy már leszögeztük, rendes ember, jó ember, igazságos ember – nem törődik a tényekkel, és küzd a nemes eszmékért.

Aztán hogy azok megvalósíthatók-e, vagy sem – lásd mondjuk egyenlőség –, beledöglik-e pár százmillió ember, vagy sem, az lényegtelen.

De az eszme szép.

Épp ezért az igaz baloldali soha nem felejti el megemlíteni, hogy a kommunizmus nem valósult meg soha, nem létezett eddig, csak kísérletek voltak, és hiába voltak kommunista pártok uralmon, Sztálin, Mao, Pol Pot, Kádár, Rákosi nem volt kommunista, az nem volt kommunizmus, csak pusztán egy kísérlet.

Épp ezért az igazi baloldali – tehát a jó ember, nem pedig a gonosz – továbbra is harcolhat a kommunizmusért, állíthat Marx-, meg Lenin-szobrokat, a kezéhez vér nem tapad, ő csak az álmaiért küzd.

Hogy a logika és az agy nem baloldali, hanem erősen jobboldali elhajlás, az a legutóbbi Hadházy-féle tüntetésen is beigazolódott. Ott voltam. Az érdekes talán annyi volt benne, hogy a ligetvédős koszlidérc és csürhéje behisztizett, hogy a rendőrök nem engedték be őket kocsival, csak gyalog. A fél oldalt foglalták el, azaz egy sávot szabadon hagytak a forgalomnak, ezért amikor betelt az utca, nem engedtek be több autót. Aztán még faléccel felfestegették a másfél métert, amit aztán senki nem tartott be, egymás nyakába lihegtek. Csákányi Eszter valami 56-os szöveget olvasott fel, a végén rikácsolt valami általam nem ismert színész, a kettő között Hadházy és Széll vinnyogott a nem szabad médiáról, 56 hősei utódjának tartva magukat.
Na, de ez még csak az érzelem.

És mi a semmi logika? Mi a semmi jobboldaliság?
Hát a táblák.
A „Le a korrupcióval!”, a „Mindenkinek hiteles és szabad sajtót!”, a „Szabad médiát!”, szövegeket ismerjük. Eleget mutogatta a sok betiltott és nem létező ellenzéki médium. „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.” Ez annyira tetszett, hogy gyorsan meg kellett utána néznem pár 2006-os videófelvételt. Bár volt egy tábla, amelyen csak ennyi szerepelt: „Ejnye”. (Ezt nem tudom értelmezni.)
De a kedvencem a következő: „Ne facebookozz, tüntess!”

Hogy is írta a nem létező ellenzéki média? „Október 23-án autós blokáddal tüntetünk az igazságért” – hirdette meg a Facebookon a nemzeti ünnepre tervezett demonstrációt Szél Bernadett és Hadházy Ákos. (HVG)

Tehát a tüntetést a Facebookon hirdették meg, és onnan rengeteg élő adás és posztolt kép is volt – a Facebookon.

Szóval a logika nem baloldali műfaj.

(Fotó: Varga Moncsi)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony majmolása és egyéb mesék Szabó Tímeától

Karácsony majmolása és egyéb mesék Szabó Tímeától

A Párbeszéd nevű – friss kutatások szerint 2 százalékos támogatottsággal bíró – párt társelnöke azt vizionálja, hogy a kormány valójában Karácsony Gergelyt „majmolja”, ami a járvány elleni védekezést illeti. Nagy szerencsére Szabó Tímea hazudik, hiszen ha igaza lenne, az azt jelentené, hogy Orbán Viktor munkaidejét a posztok írása tölti ki a rinyálás mellett. Ugyanakkor látjuk, hogy hála istennek nem ez történik.

Meghaladta az egymilliót a beoltottak száma Magyarországon

Meghaladta az egymilliót a beoltottak száma Magyarországon

Tegnap meghalt 158, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6494 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére