Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Naponta megvalósul a miniszterelnök-jelölti vita és Orbán Viktor mindig kiütéssel nyer

K. Gaál István

2022.02.26. 18:00

 

A minap Márki-Zay Péter felvetette a tükörnek, hogy akar-e vele vitázni és végre sikerrel járt, megtalálta a magához méltó ellenfelet, ám a hírek szerint döntetlenre végződött az eszmecsere. Pedig még a borotva és állítólag a fogkefe is beszállt a szópárbajba.

Szóval Márki-Zay megtalálta a magához méltó ellenfelet, az egyetlent, aki ilyen szituációban szóba áll vele. Ő persze nem magában akar beszélni – pedig mindenkinek jobb lenne –, hanem magával Orbán Viktorral (és Lázár Jánossal, Bohár Dániellel, Deák Dániellel és a piaci kofával) szeretne szócsatát vívni. Erre mindenki nemet mond, hiszen a baloldal önjelölt megváltójával (…) éppen olyan beszélgetni, mint egy galambbal sakkozni – feldönti a bábukat és oda is csinál a táblára.

Ugyanakkor az Orbán Viktor – Márki-Zay vita naponta megtörténik és a kormányfő minden alkalommal földbe döngöli ezt a szerencsétlen félkegyelműt. Most éppen a háborús helyzet kapcsán láthattuk, hogy a miniszterelnök úgy is legyőzte a kihívóját, hogy nem is találkoztak.

Kezdjük azzal, hogy Márki-Zay megint alátámasztotta saját – általunk mondjuk vélelmezett – félkegyelműségét azzal, hogy a magyar hadsereget Ukrajna mellett háborúba küldte volna. Lett volna ebből egy felmérhetetlen méretű katasztrófa, hiszen az orosz hadsereg lényegében legyőzhetetlen, ráadásul az újkori harcokat már nem katonák vívják, hanem gépek. Valamelyik idomár szólhatott Márkinak, hogy hülye és még hülyeségeket is beszél, így aztán a baloldal listájának élharcosa inkább felszólította Orbán Viktort, hogy álljon ki Ukrajna mellett. Tette mindezt azután, hogy a miniszterelnök már régen elítélte az orosz agressziót.

Aztán ugye hirtelen Márki-Zay is rájött – inkább rászóltak, hogy már megint nem tudja mit cselekszik –, hogy inkább mégiscsak azt kellene mondani, hogy nem kell nekünk háborúzni. Igaz, ezt úgy két nappal Orbán Viktor után tette meg.

Szóval a szokásoknak megfelelően Márki-Zay beszél összevissza. Közben a miniszterelnök megfontoltan, tudatosan, ésszel, okosan kezeli a helyzetet és távol tartja hazánkat attól, hogy a harcok része legyen. Így kell ezt.

Egy ismerősöm, aki nem feltétlen híve a kormánynak illetve Orbán Viktornak, azt mondta ma, hogy a kormányfő az emberek számára megnyugtatóan kezeli ezt a helyzetet, miközben Márki-Zay egy idióta.

Mindenki látja, hogy nem kell a tévéstúdióba menni, mert a vita itt zajlik az orrunk előtt és Orbán Viktor nem szavakkal, hanem tettekkel döngöli földbe naponta a baloldali elszabadult hajóágyút.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére