Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Náci tempó

Bohár Dani

2020.01.23. 07:59

Az általánosítás iszonyatosan veszélyes fegyver. Egy közösséget megbélyegezni és rásütni jelzőket a történelem legsötétebb időszakaira emlékeztet. Sajnálatos módon a magyar ellenzék most ezt teszi Győrben és az egész országban.

A sztori valahol ott kezdődik, hogy Borkai Zsolt hibázott, nagyon nagyot hibázott. Tettéért vállalta és azóta is vállalja a következményeket. Már nem Győr polgármestere. Éppen emiatt a dunántúli megyeszékhelyen időközi polgármester-választást tartanak vasárnap. A kormánypártok jelöltje Dézsi Csaba András, Győr díszpolgára, a városban nagy tiszteletnek örvendő szívdoktor, kardiológus. Vele szemben Pollreisz Balázs áll mint az ellenzéki összefogás közös jelöltje. Pollreisz korábban egy külvárosi könyvtár vezetője volt. Rossz nyelvek szerint azért ő lett a baloldali összefogás jelöltje, mert már nem volt, aki elvállalta volna.

Pollreisz a kampányát a gyűlöletre építi. Állandó hazugságokkal támadja Dézsi Csaba Andrást, amelyeket az orvos mindig meg is cáfol, ez persze az exkönyvtárost nem zavarja. Pollreisz Balázs közösségi oldalát böngészve a koholmányok közül is kitűnik egy fotó. A képen azt látni, hogy Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt arcát összemontázsolják. A felirat pedig így szól: a Fidesznek nincs 2 arca. Tehát Pollreisz Balázs azt állítja, hogy Borkai és Dézsi egy és ugyanaz az ember. Sőt, az ellenzéki polgármesterjelölt szerint mindenki, aki a Fidesz tagja vagy politikusa, az valójában Borkai Zsolt.

Ez a színvonal nagyjából a második világháború környékén jellemezte a politikai közbeszédet. Akkoriban volt divat bizonyos csoportokat nem valós bűnökkel felruházni és gonosznak kikiáltani. A végeredményt sajnos tudjuk.

Az általánosítás a primitív ember fegyvere. A prolié, aki mást hibáztat a saját szerencsétlensége miatt. Pollreisz Balázs – ezen poszt alapján – ilyen ember. Egy végtelenül egysíkú, primitív, értelmi képességekben nem túlságosan eleresztett szoci, aki így gondolkodik a világról.

A fideszes, az bűnös; aki fideszes, az mind Borkai.

Bevallom, őszintén elkeseredve látom, hogy 2020-ban vannak még politikai babérokra ácsingózó emberek, akik így gondolkodnak. Az elvileg baloldali értékrendet valló Pollreisz Balázs szerint a világ fekete és fehér. Pedig nagyon nem az. A világ és benne Magyarország sokszínű, sőt képzelje el Pollreisz úr, még az Ön által annyira homogénnek hitt Fidesz is sokféle, rengeteg különbözően gondolkodó emberrel.

Én ugyan gyűlölöm az általánosítást, de elindulva ezen a pollreiszi analógián kicsit elmélkedjünk.

Ha nincs két Fidesz, akkor nincs két ellenzék sem.

Pollreisz Balázs amúgy MSZP-s politikus, önkormányzati képviselő (olyan, aki még soha nem nyerte meg a saját körzetét sem, ahol él és dolgozik, Győr legbalosabb városrészében, de ezt most hagyjuk is), tehát nyugodtan összemoshatjuk mondjuk Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével. Egyébként hasonlítanak is, hiszen politikai szempontból mindkettő – ahogy szokták mondani – színtelen, szagtalan. Na, de lépjünk tovább. Mint tudjuk, nincs két ellenzék. Tehát Pollreisz Balázs maga Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba vagy Gréczy Zsolt. Az a Gréczy, aki szabadidejében bőszen rejszol, az ondóval átitatott fotókat pedig olyan nőknek küldi, akik ezt nem igazán kérik.

Ezek közül mindegyik nyilvánvalóan beteg megközelítés. Hiszen Pollreisz Balázs, Pollreisz Balázs, se nem Gyurcsány, se nem Czeglédy és se nem Gréczy.

Ahogyan Dézsi András Csaba is sokkal inkább Dézsi András Csaba, mint Borkai Zsolt.

Általánosítgatni, gyűlöletet szítani könnyű. Csak aki ezt teszi ne hívja magát baloldalinak, mert valójában csak egy egyszerű kis náci.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

„Az anyukák a szuperhősök, akik legyőzték az elmúlt időszak kihívásait”

Közös videóval hívja fel a figyelmet az édesanyák helytállására négy szervezet

Trump: az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

Trump: az ANTIFA mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva

Hamburg, Portland, Chile, majd fél Amerika szétverése után végre lépett az elnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére