Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mondhatom azt, hogy Homonnay nem érdekel?

Pozsonyi Ádám

2022.01.04. 12:25

 

Meghalt Homonnay Gergely. A tudósításokban így szerepel: meghalt Homonnay Gergely író. Nos, hát, megvallom, nekem az író, mint olyan egy olyasmi fogalom kissé, ami csak a múltban van. Ma egy átlagember képtelen lenne azt a kardot csak fejmagasságban is tartani, ami egy középkori lovag számára mindennapos volt, és a páncéling alatt is összeroskadna az állampolgár, aki a 25-ös busz megállójában ácsorog. Egyes dolgok elmúlnak. Nekem az író a Cholnokyak, Krúdy, Kosztolányi vagy a Mikszáth. Nem mondom, hogy ma nincs, inkább azt, hogy aki ma ilyesmi teljesítményre képes, az egy fura csodabogár, és hogy sikerre nem számíthat, az már biztos.

Nos, Homonnay nem csudabogár, és sikere is van. (Volt.) Megnéztem mit írnak irodalmi ténykedéséről a könyvekkel foglalkozó oldalakon: „Már néhány oldal után kedvem lett volna félretenni, de gyorsan olvasható, könnyű volt vele haladni (köszönhetően a faék egyszerűségű, majdnem 0 írásmódnak), és észre sem vettem, de már a könyv felénél jártam. Vártam a humort, a poént, de mivel azok nem voltak jól megírva, számomra nem is érkeztek meg.”

Jó, köszönöm, nem hiszem, hogy erőlködni fogok vele.

Igen, előítéletes vagyok. De pont ez bizonyítja ember létem, pont ez igazolja, hogy ember vagyok, nem pedig egy ideológiai szólam.

Jogom van embernek lenni?

Végül is ez a mostani írásom fő gondolati szála. Jogom van erre? Vagy kalodába zár valami elvárt, ki nem mondott, de létező közösségi viselkedésabroncs?

„K*rva anyját az összes fideszesnek Áprilisban szavazzál!”

„Mikor takarodik már el az összes rohadék fideszes a k*rva anyjába, és mikor nem lesz ciki Európában az, hogy magyarok vagyunk – mert ma az.”

„A magyar baptista egyház kinyalhatja a szőrös kis seggemet” (Ezt Erzsi, a macska „írta”)

„Erzsikém szerint legyen bolhás minden fideszes. Szerintem meg legyen átkozott minden fideszes.”

„Novák Katalin egy ostoba, hülye p*csa. Szégyen, hogy ilyen valaki Európában államtitkár lehet. Aki hallja, adja át. Az ilyen seggfejek miatt megyünk ki jövőre is a Pride-ra. Sokan.”

„K*rva anyját annak, aki még a Fideszre szavaz, mert ugye lőterekre meg stadionra van pénz”„Rohadjon meg a Fidesz, meg azok is, akik rájuk szavaznak.”

„Csak a suttyó, bugris magyarok gondolják, hogy elég nekik magyarul tudni, mert elég az nekik, és nem is akarnak megtanulni semmilyen nyelven. Hova születtem b*szki.. ”

Holtestét egy római magánklubban találták meg, a Bananon Club nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában, újév napján. Szív és a keringés leállás. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

Meztelenül, fuldokolva, egy idegen városban, mesze az édesanyádtól. Hát, nem tudom…

Bármit olvastam a halálával kapcsolatban, nem tetszett. Se az örömködés, se az a borzalmas vádaskodás, ami azonnal beindult az ellenzéki térfélen. És szép lassan elkezdtem semmit sem érezni. Szabad nekem semmit sem érezni Homonnay Gergellyel kapcsolatban? Érezhetem azt, hogy nem érdekel, és ne kelljen többet egy ilyen alakkal és jelenséggel foglalkoznom? Megtehetem azt, hogy nem futom le a kötelező emberiességi köröket, hanem lapozok végre? Érezheti egy ember ma, egy visszataszító, számára káros figuráról, hogy a sorsa nem érdekli?

Sosem értettem, miért várnak el az emberektől lehetetlent. A lehetetlen elvárása előszobája a hazudozásnak.

Egy embertől elvárni, hogy sajnáljon vagy szeressen valakit, aki viszolygást vált ki belőle, vagy kárt okozott neki, olyan mintha elvárnánk tőle, hogy borrá változtassa a vizet, vagy, hogy vízen járjon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére