Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráció: az ellenzék újabb szénné égett „igazsága”

Horváth K. József

2020.11.23. 10:50

Mielőtt ízlelgetnénk Ujhelyi István Orbán Viktor vétójával kapcsolatos dehonesztáló megállapítását, vessünk egy pillantást a szocilista EP-képviselő minapi állítására, amelyről a szokottnál is gyorsabban kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle.

Bő egy hónappal ezelőtt azért kesergett, mert „értesülései szerint” a gonosz magyar kormány nem csatlakozott az unió mentőcsomagprogramjához. Megírtuk, Ujhelyi „értesüléseit” maga az Európai Bizottság cáfolta meg. A testület dokumentuma szerint a valóság az, hogy Magyarország a megítélt összeg dupláját igényelte, aminek csak a felét kapta meg. Ergo csatlakozott… Az Európai Unió tehát pusztán azzal szénné égette Ujhelyi István „igazmondását”, hogy nyilvánosságra hozta a tényeket.

Ezt azért akartam előrebocsátani, mert Ujhelyi István az ATV-ben ismét a kormány „ipari méretű hazugságáról” beszélt Orbán Viktor vétójával kapcsolatban. Ismeretes, hogy csütörtökön a magyar és a lengyel miniszterelnök azért emelt vétót, mert az unió összekapcsolta a szervezet következő hét évi költségvetésének és a helyreállítási alapnak az elfogadását a jogállamisági mechanizmussal. Azzal, amiről az uniós országok állam- és kormányfői a nyáron öt napig tartó kemény vitában megállapodtak, hogy nem következik be. Azon egyszerű oknál fogva, mert ellentétes az Európai Unió alapszerződéseivel. Ha pedig ebben a nyáron megállapodtak, akkor most is érvényes. Legalábbis az kellene, hogy legyen… Erre mondta azt a magyar miniszterelnök, hogy ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat.

Más kárán tanul az okos, tartja a mondás, amit maga Ujhelyi sem cáfolt…

Az ATV-s nyilatkozatában ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy az uniós költségvetés elfogadásának semmi köze a migránsokhoz. Ujhelyi szerint csak egy dologgal lehet megrémíteni a magyarokat, ez pedig a migránskártya. Tagadta azt is, hogy Soros György azért szólalt meg, és mondott undorító valótlanságokat Magyarországról éppen azon az ominózus csütörtöki napon, mert befolyásolni akarta az európai döntéshozókat a „jogállamisági” kritérium melletti kiállásra Magyarországgal kapcsolatban.

Pedig ő is nagyon jól tudja, hogy a definiálhatatlan jogállamiság azért került terítékre, mert sokkal kevésbé megfogható, mint az illegális bevándorlás ügye. Ahogy a migránskérdés ebben a formában is volt már a döntéshozók asztalán, de a határozott magyar és lengyel ellenzést tapasztalva időlegesen lekerült onnan.

Természetesen nem végleg. Csak a fiókba tették, arra az esetre, ha a definiálhatatlan jogállami mechanizmust letolják a magyarok és a lengyelek torkán. Így az unió hétéves költségvetésével és a helyreállítási alap zsarolási pozíciójának fölerősítésével olyan döntést kényszeríthetnek Magyarországra, amilyet csak akarnak.

Ujhelyi is tisztában van azzal, hogy ez Soros György első számú óhaja. Tudja jól azt is, hogy Soros György valóban a világpolitika legkorruptabb embere – ahogy azt Orbán Viktor elmondta rádióinterjújában –, aki rengeteg politikust fizet az unióban is. Például mindazokat, akik most Magyarország ellen fodulnak a jogállamisági vitában. Miért? Mert el karja árasztani migránsokkal Kelet-Közép-Európát is, hogy ott is meglegyen a baloldal biztos szavazóbázisa, ahogy Nyugat-Európában az már rendelkezésre áll. Soros gátlástalanságára utal egy korábbi interjújából vett idézet: „Alapvetően azért vagyok ott, hogy pénzt keressek. Nem tudok, és nem is figyelek a tetteim társadalmi következményeire.”

S miközben láthatjuk, hogy Ujhelyi is a magyar kormányt támadók között van, azt ugyancsak tapasztaljuk, hogy a szocialista politikus soha nem emelte fel a hangját országunk mellett azért, mert a jogállamiság kritériumainak Magyarország minden tekintetben megfelel. Holott ő is jól tudta, hogy erről 2015, tehát a migránsinvázió megindulása előtt a kormánnyal folytatott tárgyalásokon az unió megállapodott, s le is zárta a témát. De soha nem tiltakoztak az alaptalan rágalmazás ellen a Gyurcsány-brigád más tagjai sem. Sőt!

Ujhelyi természetesen azzal is tisztában van, hogy az ellenzék hiába dobálózik Polt Péter nevével és a Legfőbb Ügyészséggel, mikor az Európai Unió Bírósága nem Magyarországról mondta ki, hogy ügyészsége nem tekinthető független igazságszolgáltatási szervnek, hanem más uniós tagállamokról. A témával kapcsolatban Varga Judit szakminiszter azt is közölte, Magyarországon a legfőbb ügyész egyetlen más szervnek vagy közjogi méltóságnak sincs alárendelve, és nem utasítható senki által, azaz teljes szervezeti és politikai függetlenséget élvez.

Ahogy Ujhelyi tisztában van azzal is, hogy a jogállamisági kártyával mindent űberelni akaró Hollandia például arról nevezetes, hogy még alkotmánybíróság sem működik az országban. A holland alkotmány pedig kifejezetten tiltja, hogy a bírák alkotmányjogi szempontból vizsgálják a törvényeket. Arra, hogy Hollandiában a pedofilpártot a hágai bíróság nem volt hajlandó betiltani, már kár is szót vesztegetni. De Ujhelyiék elfelejtettek előjönni azzal a „hű, de jogállami helyzettel” is, hogy Magyarországgal ellentétben számos tagállamban a bírák tagjai lehetnek politikai pártnak, s politikai tevékenység folytatásától sincsenek eltiltva.

A bevezetőben említett példát csak azért bocsátottam előre, mert ott pregnánsan megmutatkozott Ujhelyi István méltatlan viszonya az igazmondáshoz. Lehetne más eseteket is sorolni ellenzéki politikusok kapcsán, Gyurcsánytól kezdve Dobrev Klárán át Fekete-Győrig és Karácsony Gergelyig, de különösebb bizonygatás nélkül is kétszerkettő, hogy most ismét csak a bevándorlás megakadályozása miatt akarják büntetni Magyarországot, amit a jogállamiság köntösébe csomagoltak. Ezek pedig ahelyett, hogy tiltakoznának, mint magyar hazafiak, ahogy magukról állítják, inkább alig várják, hogy a migránsok szavazataival ők kerüljenek hatalomra, ha már máshogy nem megy.

Ujhelyi szerint a migrációzás ipari méretű hazugság.

Még szerencse, hogy a szocialista politikus rendre bebizonyítja, hogy amit ő hazugságnak állít be, annak épp az ellenkezője bizonyul igaznak. S nincs ezzel másképp az ellenzék többi nagyhangú képviselője sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére