Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért hazaáruló a hazaáruló?

Fodor-Horváth Zsófia

2019.07.18. 16:18

Vannak, akiknek nem okoz erkölcsi dilemmát, ha a saját országuk ellen lépnek fel.

Az életnek vannak szabályai, melyek már egy kisgyerek számára is érthetőek: a saját csoportom akkor erős, ha összetart; egy külső csoport más célokkal, más szokásokkal fenyegető a saját csoportomra nézve. Ha túl akarok élni, akkor együtt könnyebb, mint egyedül, ehhez pedig alkalmazkodnom kell, védenem kell a saját csoportomat annak minden szabályával, szokásával együtt. Mindezt persze meg lehet fűszerezni ideológiákkal, át lehet fordítani szakszavakra, kísérletezgethetünk vele és ellene, és akkor még tudománynak is hívhatjuk, de ettől még ezek a szabályok nagyon nem fognak változni, mert kódolva vannak, mondhatni ösztönszerűek. És persze mindig van egy kisebbség, aki rombolni akar, és teszi ezt puszta meggyőződésből, erkölcsi dilemmák nélkül. Ők azok, akik elárulják a „csoportjukat”. Ha nemzetről beszélünk, mondjuk ki: hazaárulókról van szó.

A magyar „hazaáruló” nemzeti hitvallása az ellenazonosulás, hogy ő márpedig bármi, csak nem az, ami összetart, előrevisz, épít: nemzeti.

A „hazaáruló” szerint itt minden rossz, ami jó. Ha valami jól sikerül, azt nem ismeri el, szerinte valaki (általában a nagybetűs Nyugat) segített, sorvezetőt adott, de leginkább előre kitalálta, mi pedig elloptuk. A „hazaáruló” a vég súlyos közelségének súlya alatt kesereg és elvágyódik. Szenved a környezetétől, a magyar sikerektől, de a bűntudattól soha. Mert nem tekinti hazájának a hazáját, innentől kezdve nem morális bűn a hazaárulása, ilyen egyszerű.

Ő tényleg azt gondolja, hogy jól cselekszik, amikor a magyar érdekek ellen kampányol, amikor keresztülhúz egy álmot, ami a magyarok előnyére vált volna, amikor azzal vállal közösséget, aki nyíltan magyarellenes. Neki ez nem okoz erkölcsi dilemmát, szerinte ő áll a jó oldalon. Meg persze az időközben kialakult gyűlölet oly mértékben hatalmasodott el rajta, hogy attól már nem lát, nem hall. Ha valaki fellibbenti előtte a józan ész fátylát, egy pillanatra meg is áll, elgondolkozik, hogy talán ez nem bődületes baromság és a szélsőséges nacionalizmus mérgező ereje, aztán megrázza magát, hiszen a „bezzeg máshol” érv bármikor és bármit felülír.

A „hazaárulók” közössége – már ha lehet közösségnek nevezni azt, ami az állandó széthúzásra épít – hangos, de kicsi. Ezért persze könnyen kialakítják azt a téveszmét, hogy ők a többség, pedig a számok magukért beszélnek: a magyarok csaknem 90%-a elsősorban magyarnak tartja magát és csak aztán európainak. Az a kevéske tíz százalék viszont fröcsög, képviselőik pedig képesek Brüsszelben a hazájuk ellen tevékenykedni, de nem is akárhogy: a legmagyarellenesebb erőkkel szövetkeznek. Ha a hazájuk ellen kell cselekedni, akkor bárkivel hajlandóak összefogni.

Erre különösen alkalmasak a balosok, mert a bal mindig is internacionalista volt.

A „haza” nem jelent számukra többet a saját komfortzónájuknál, bárhol otthon tudnak lenni a világban, ahol az érdekeik jól érzik magukat.

A magyar „hazaárulók” különlegesen tudnak gyűlölni. Ők még egy Sargentininél vagy Tavaresnél is lejjebb vannak: hiszen még Sargentini sem támadta meg a hollandokat, illetve Tavares sem jelentette fel a portugálokat. Viszont a „hazaáruló” magyarok támogatták őket a sajátjaikkal szemben, ez pedig szégyen.

Ha a magyar néplélekről beszélünk, az útvesztéseket nem lehet kihagyni a történetből. De egyik útvesztő sem volt olyan súlyos, hogy otthonról elvezessen. A „hazaárulóknak” viszont mindegy. A proletároknak ugyanis nincs hazájuk.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Több mint 300 migránst tartóztattak fel a török hatóságok az Égei-tengeren

Szombat este és vasárnap reggel között összesen 330, Görögországba tartó illegális bevándorlót tartóztatott fel a török parti őrség az Égei-tengeren – jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség.

Idézze meg a múltat Székesfehérváron vagy Pannonhalmán

Idézze meg a múltat Székesfehérváron vagy Pannonhalmán

Magyarország születésnapját idén négynapos hosszú hétvégével ünnepelhetjük meg, ami jó lehetőség arra, hogy felfedezzük kicsiny országunk csodáit. A Szent István királyunkhoz kötődő népszerű úti célok közé tartozik Székesfehérvár és Pannonhalma, ahol a múlt és a jelen találkozik, és ahol számos izgalmas látnivaló várja az ideérkezőket.

Zsarolóhadjáratba kezdett a migránsokat taxiztató Open Arms NGO-hajó

Zsarolóhadjáratba kezdett a migránsokat taxiztató Open Arms NGO-hajó

A balliberális spanyol kormány vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Arms nevű spanyol civil hajónak, hogy kikössön a partjainál. A hajót működtető segélyszervezet viszont közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, mert tekintettel a „szélsőséges humanitárius vészhelyzetre”, a fedélzeten tartózkodóknak azonnal partra kellene szállni.

Így néz ki a világ legfinomabb utcája | Képgaléria

Így néz ki a világ legfinomabb utcája | Képgaléria

Magyarország Tortája, Szent István-napi kenyér, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség tárháza jelenik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcájában.

Szeptembertől játsszák a mozik a legendás magyar rendezőről szóló filmet

Szeptembertől játsszák a mozik a legendás magyar rendezőről szóló filmet

Szeptember 12-től vetítik a magyar mozik Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről szóló, több nemzetközi fesztiválon díjazott magyar életrajzi filmet, CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címmel, Topolánszky Tamás Yvan rendezésében.

Esküvőn robbantott az Iszlám Állam, rengeteg a halott

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy síita muszlim esküvőn – közölték afgán hatósági források. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

Hatalmas üzlet az önvédelmi spray árusítása a „multikulti” Svédországban

Hatalmas üzlet az önvédelmi spray árusítása a „multikulti” Svédországban

Az erőszakos bűncselekmények számának növekedése egyre több svédet késztet arra, hogy gáz- vagy paprikasprayt vásároljon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére