Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Micsoda undorító nacionalizmus

Bohár Dani

2020.02.05. 11:40

Szörnyű, még belegondolni is elképesztő, hogy hogyan történhetett. Nagyon fáj nekik, valószínűleg bele is betegednek. 2020-ra eljutottunk odáig (végre), hogy a Nemzeti alaptanterv (NAT) értelmében az oktatás része lesz a hazaszeretet, a nemzeti büszkeség. Micsoda fasizmus ez?!

Rögtön le szeretném szögezni, hogy nem vagyok oktatási szakember, iskolába viszont jártam elég sokat. Szerencse, hogy a mostani hiszti lényegi elemei nem szakmai kérdések, így bátran megnyilvánulhatok még én is.

A NAT körüli nyünnyögés csak a már megszokott libsi hergelés, hangulatkeltés. Az új Nemzeti alaptanterv biztosan nagyon jó, hiszen ha nem így lenne, akkor nem folynának a liberális könnyek.

Poroszos vs. kompetenciaalapú oktatás…

Ebbe a részébe nem is mennék bele, mint említettem, nem vagyok oktatási szakember. Sokkal inkább érdekel, hogy mi az, ami ennyire fáj nekik.

Hogy pontosan megértsük, mi is a problémája a liberális kánonnak a NAT-tal, Miklósi Lászlót hívjuk segítségül. Miklósi a Történelemtanárok Egyesületének elnöke, úgyhogy nyilván nem a matekos részekkel lesznek bajai. Az elnök úr szerencsére a tanterv nyilvánosságra kerülését követően egyből rohant a HVG-hez, hogy elmondja a független sajtónak, hogy ez az egész tarthatatlan, valaki mondjon le, a tantervet meg azonnal vonják vissza. Na, jó. Egészen pontosan ezt mondta:

Ez az erőteljesen nacionalista NAT a magyarokat erősként, hősként, pozitív szereplőként kívánja láttatni.

Hát, mit képzelnek magukról ezek a Nemzeti alaptanterv-írók? Hogy merészelik a saját nemzetüket „erősként, hősként, pozitívként” beállítani?

Miklósinak egyébként az sem tetszik, hogy például a törökkel folytatott háború magyar katonáit, harcosait hősként emlegeti a szöveg, vagyis – ahogy ő mondja – automatikusan minősít. Nem hagyja meg azt a szabadságot, hogy a diák jusson el a megfelelő következtetésre. Például arra, hogy a valódi hősök a törökök voltak? – ezt már én teszem hozzá.

Nem ismerem személyesen Miklósi Lászlót szerencsére, hiszen ez azt is jelenti, hogy nekem nem ő tanította a történelmet, így a saját nemzetének múltjára tisztelettel és szeretettel gondoló ember lettem.

Ha már töri. Volt aki amiatt akadt ki, hogy a trianoni békeszerződést békediktátumnak tanítják majd a jövőben. A hisztizőket elküldeném egy továbbképzésre a külhoni területekre, hogy ott is vessék fel aggályaikat.

Nemcsak Miklósi készült ki a NAT miatt. Van ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nevű egyesület (vagy mi), akiknek már az emblémájuk is elég beszédes. Ez a PDSZ most azzal hergel a közösségi médiában, hogy az egyesületben lévő tanárok különféle feliratokkal ellátott táblákkal pózolnak. #nonat – ez most nagyon pörög.

A NAT-csatába beszállt a politika is. Szél Bernadett az ombudsmanhoz fordult, ugyanis szerinte az új alaptanterv „sérti a jogbiztonság elvét, tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is gyermekellenes.” Nagy valószínűséggel a független országgyűlési képviselő nem lenne ennyire harcias, hogyha az ombudsmanhoz a gyerekek körében egyre nagyobb teret foglaló genderlobbi miatt kéne fordulnia. Mert ugye hazaszeretet nem, abnormalitás igen!

Az új NAT a politikai hisztériakeltés legújabb terepe lett. Szó sincs szakmaiságról. Azért jók a mi liberálisaink, mert már jól ismerjük őket. Egy darabig még hisztiznek és nyünnyögnek, aztán keresnek új indokot, hogy ugyanezt tehessék.

Hazaszeretetet, nemzettudatot évtizedek óta tanítani kellene kisiskoláskortól, hiszen ez hazánk záloga. Boldog lennék, ha végre felnőne egy olyan generáció, aki büszke a hazájára és nem mindig azt a lehetőséget keresi, hol rúgjon bele.

OLVASTAD MÁR?

Karantén alá kerül két migránstábor Görögországban

Á, dehogy van összefüggés a migráció és a koronavírus között.

Ez történt ma: Hatalmas összeget költünk a védekezésre, de nagy a baj a fővárosi idősotthonoknál, Karácsony pedig nem tesz semmit

Ez történt ma: Hatalmas összeget költünk a védekezésre, de nagy a baj a fővárosi idősotthonoknál, Karácsony pedig nem tesz semmit

Mozgalmas nap volt a mai: Magyarország az éves jövedelmének ötödét a fordítja a koronavírus elleni harcra, sőt Karácsony Gergely és a főbb városok polgármestereinek bevonásával tárgyalt a minszterelnök a jövőbeli intézkedésekről. Mindeközben kötelező ellenőrzést rendelt el az országos tisztifőorvos az idősotthonoknál.

Állhat-e a forint elleni támadás mögött a magát amorálisnak nevező Soros György?

Állhat-e a forint elleni támadás mögött a magát amorálisnak nevező Soros György?

A forint árfolyama szerdán ismét gyengült, noha a Magyar Nemzeti Bank keddi bejelentései nyomán a romló tendencia azonnal megfordult, s a magyar fizetőeszköz látványosan két százalékot erősödött.

Holnap jelentik be a vírus elleni védekezés további lépéseit

Csütörtökön, a szakértőkkel való egyeztetés után jelenti be a további intézkedéseket a miniszterelnök.

Veszélyhelyzetben, és utána is még 15 napig érvényesek lesznek a lejárt okmányok

Veszélyhelyzetben, és utána is még 15 napig érvényesek lesznek a lejárt okmányok

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzetben is, annak megszűnését követő 15 napig érvényesek – közölte a rendőrség.

Negyven fertőzött is lehet a Charles De Gaulle repülőgép-hordozón

Negyven fertőzött is lehet a Charles De Gaulle repülőgép-hordozón

A tervezettnél előbb hazatér Franciaországba a Charles De Gaulle nevű francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó az Atlanti-óceánról, miután a fedélzetén mintegy negyven tengerész a koronavírus enyhébb tüneteit mutatja – közölte szerdán a francia hadügyminisztérium, egy héttel azután, hogy a Theodore Roosevelt amerikai repülőgéphordozó-hajón tört ki a koronavírus-járvány.

Megint összeomlott egy híd Olaszországban

Megint összeomlott egy híd Olaszországban

Összeomlott egy 400 méteres híd Aulla közelében Észak-Olaszországban ma délelőtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére