Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelen innen és a nyúlon túl?

Georg Spöttle

2021.09.08. 16:00

 

Szeptember 26-án választ Németország. Ha rosszmájú szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy az ördög és Belzebub között. Boldog, boldogtalan, őshonos és honosított az urnákhoz járulhat majd. A konzervatív oldalon komoly para van, mert a nyolc nevesebb közvélemény-kutató szerint a CDU/CSU pártkoalíció nem fog tudni kormányt alakítani. Armin Laschet, Merkel kijelölt utódja ígérgette, hogy felhozza a Kereszténydemokrata Uniót és a Bajor Keresztényszociális Uniót 30 százalékra, de éppen az ellenkezője történt. Az egykor szárnyaló pártegység történelmi mélyponton van. A gondok persze nem most kezdődtek. 2015-ben Merkel meghívta a világ terroristáit, drogdílereit, ingyenélőit, nemi erőszakolóit, bringatolvajait, hogy helló, nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta, ahogy a gyermekdal tartja. Azok pedig jöttek is, és mindegyikük hozott még egy embert.

Fritz bácsi és Elza néni döbbenten nézte a muzulmánok áradatát, és kiszeretett Angélából (ahogy én is). A migránsok meghívása megágyazott az AfD-nek (Alternative für Deutschland), és vitte is a szavazókat, mint a huzat. Mire a Reichstagban felocsúdtak, 11 millió szavazó hagyta ott a CDU/CSU testvérpártokat. Ez pedig még a nyolcvannégymilliós Németországban is combos. Merkel ekkor elkövette azt a hibát, hogy ostobának nevezte a migrációt ellenző és elpártoló szavazókat. Ilyet egy kormányfő nem tehet. Az eredmény hamarosan meg is látszott, mivel a pártszövetség támogatása valahol 25 százalékon állt be, ami édeskevés a kormányzáshoz. A konzervatívok ekkor megpróbálták a Zöldek programját utánozni: környezetvédelem, klíma, elektromos autók, soha többet atomerőművek... Hát, ez sem jött be. A fiatal szavazók nem pártoltak át sem a Zöldektől, sem a liberálisoktól, hiszen ők inkább a baloldalon ölelgették a fákat, és itták a szójalattét. Még több idősebb „Kraut” legyintett, hogy köszi, de ha nem használhatom a régi dízel Merdzsót, akkor nekem nem kell a CDU.

A bajorok is csalódtak, hiszen a keresztény egység helyett belharcot tapasztaltak Markus Söder és Horst Seehofer közt. A sör és a fehérkolbász mellett tett ígéretek, pl. a bajor határok lezárása a migránsok elől, itt is elpuffantak, és a jó munkahelyek miatt Bajorországba települő fiatalok a Zöldekre szavaztak. Greta Thunberg előadásain pedig ott rajongtak a tinik, igaz, akkora szemetet hagytak maguk után, hogy több város betiltotta a Fridays for Future rendezvényeket. A takarítás és a zöldövezet helyreállítása néhol eurószázezrekbe került.

Mindeközben nőtt a bűnözési ráta, történt pár véres terrortámadás, mint a berlini gázolás, a drezdai késelés, a würzburgi baltás afgán és hasonlók. Persze a merkeli doktrína szerint ezek mind mentálisan beteg emberek és elszigetelt esetek voltak. Így kell szavazókat szerezni, ezt a hülye is tudja. Vagy mégsem? Akik vacilláltak a szociáldemokraták és a konzervatívok között, most inkább az SPD-t preferálják, legalábbis a mérések ezt mutatják. Ha Olaf Scholz győzne, ő sem tud egyedül kormányt alakítani, szüksége lesz a Zöldekre és a liberális FDP-re vagy a Die Linkére, amely a volt NDK Szocialista Egységpártjának az utóda. Tehát vörös, zöld, még vörösebb a lehetséges alternatíva.

Merkelt mintha mindez hidegen hagyná. Eddig be sem szállt a kampányba Laschet mellett, pedig ha bukta lesz, akkor a következő négy évben ellenzékként fognak tengődni. Kizárt, hogy az AfD-vel koalícióra lépjenek, mert, ugye, azok a „gonosz nácik”. Hogy miért is? Ööööö... izé, azt még ki kell találni, de tutira azok. Szóval ha derék honfitársaim többsége konzervatív kormányt szeretne, akkor sem azt kapják, hanem valamilyen zöldpárti-komcsi katyvaszt. Hát, a demokrácia már csak ilyen.

Hogy érint ez minket? Hát nem jól. Több támadás a migráció elutasítása, a gyermekvédelmi törvény és minden más miatt, amit csak a libsik kitalálnak. Merkellel még meg lehetett találni a hangot, már csak az erős gazdasági kapcsolatok miatt is. Egy liberális kormánnyal ez nehezebb lesz. Van még pár nap, és ugye, semmi sem olyan állandó, mint a változás. Ám itt látható a jelenlegi állás (tól-ig): CDU/CSU 20–22%, SPD 24–26%, Zöldek 15–17%, AfD 11–12%, FDP 9–11%, Die Linke 7–8%.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére