Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel majd segít

Szentesi Zöldi László

2019.08.22. 15:00

A szalon beltagjai most ízlelgetik az igazságot, amelyet végre nem mi mondunk.

Somogyi Zoltán alaposan fején találta a szöget. A hazai ellenzékhez eljuttatott palackpostája, amelyet sok hányattatás után kénytelen-kelletlen kibányásztak a habok közül, célba ért. A szalon beltagjai most ízlelgetik az igazságot, amelyet végre nem mi mondunk, hanem Somogyi (maga is elsőrendű szalontag) hozott a tudomásukra: az a helyzet, gyerekek, hogy segítsetek magatokon, merthogy Merkel és a Nyugat nem segít, az holtbiztos.

Leírtuk már ezerszer, hogy a német-magyar kapcsolatok attól még léteznek, ha Berlinben éppen haragszomrádot tartanak. A német tőkének ugyanis felügyelet kell, ha jobban tetszik, államilag garantált biztonság. Aki pedig a biztonságot szavatolja, az a német kormány partnere. És a dolgok állása és a józan logika szerint a háromszor kétharmaddal megválasztott magyar kormány mintha egy cseppet jobban szavatolná a 300 ezer magyarnak munkát adó német befektetések biztonságát, mint a lyukas zoknis lábát közszemlére tevő Hadházy Ákos.

Én kérek elnézést.

Nyilván akadnak megveszekedett szalontagok, akik úgy gondolják, hogy a politikát értelmiségiek alakítják, nem politikusok. Nos, a soproni találkozó őket is pontosan eligazítja. A politikát igenis politikusok alakítják, nem pedig ti, akik még önmagatokat sem ismeritek, de azt bezzeg kívülről fújjátok, hogyan kéne vezetni egy országot. Merkel kiállása a magyar kormány mellett nem pusztán visszaterel benneteket, gyakorlatiatlan és ködzabáló értelmiségieket a valóságba, de egyúttal le is kerítette a hazai közéleti homokozó egy részét.

Nem más történt ugyanis, mint a hivatkozási alapotokat veszítettétek el. A ti mitológiátokban ugyanis demokratikus villámokkal a kezében uralkodott Merkel, a jóságos főisten, aki olykor szemlét tart az emberek világában, és megbünteti a rakoncátlankodó pásztorfiúkat.

Lófaszt, mama, sodorja a szél a Balaton felől a választ, s a hajdani kulcsmondat most beteríti a ti szíveteket is.

Észrevehetnétek, hogy nem cserbenhagyásos gázolás történt, hanem egyszerűen beáraztak titeket. Pontosan ennyit értek. Veletek még tárgyalni sem kell, sőt, félmondattal megemlíteni sem érdemes. A mai magyar ellenzék komplett idiótákon kívül nem termel ki senkit és semmit. Berlinben vártak, vártak, egy ideig áskálódtak, amúgy demokratikusan, majd nagy sóhajjal felemelték a telefont. És annak a telefonnak a végén nem ti voltatok, hanem Orbán Viktor.

Hogy ennek mi a pontos kiváltó oka, néhány emberen kívül csak kevesen tudják. Lehet, hogy a búcsúzó Merkel igazít még egyet európai politikáján. Lehet, hogy amikor Budapestre sandít, a háttérben oroszokat és kínaiakat lát. Lehet, hogy közeleg az újabb válsághullám. De az is lehet, hogy miután Kelet-Németországban már az AfD a legerősebb párt, valamennyire jobbra kell táncolnia a centrumból.

Ezer oka lehet, hogy miért mondott kedveseket Merkel Sopronban. Egy biztos: ti pont nem voltatok benne.

És akkor, amikor harmincéves igazodási politikátok, az örökös seggnyalás a napnyugat felé a létező leglátványosabban mondott csődöt, nos, akkor mit is tesztek? Összevesztek egymással, hogy pontosan miként is fogalmazott Merkel. Mindannyian német filológusoknak képzelitek magatokat: összevetitek az eredeti német szöveget a magyar fordítással. Két napja perlekedtek, okoskodtok, nézegetitek a szöveget. De ott csak azt találjátok, ami elhangzott: se többet, se kevesebbet: Merkelnek momentán semmi baja Magyarországgal, jól használjuk fel az uniós forrásokat, és minden európai országnak helye van a Nap alatt.

De ti ebben az egészben nem vagytok benne. Kimaradtatok a Szaknévsorból.

Egy hang se esett arról, hogy Szél Bernadett mikor lesz miniszterelnök. Arról sem, hogy Gyurcsány Ferenc reménység-e vagy kolonc. Hogy a Jobbik náculjon vagy szivárványosodjon. Úgy általában és konkrétan, rólatok egy vak hang sem esett. Sem a politikusaitokról, sem az értelmiségi holdudvarotokról nem beszél senki. Az idén augusztusban jött a korai tél: a felszabadító német seregek elakadtak a soproni sártengerben.

Berlinnek, Brüsszelnek egy a hangja: oldjátok meg ti magatok a problémáitokat!

Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.

Nehogy már Merkel tehessen róla, hogy az egyetemi bajnokságnál nem vittétek többre!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Korrupt politikust vett fel magához Márki-Zay Péter

Márki-Zay kezdeményezésére kapott helyet a város Lakásügyi Tanácsadó Testületében az idén tavasszal korrupciós botrányba keveredett MSZP-s politikus, Nagy Ernő.

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök

Intézkedés közben meglőttek a horvát rendőrök egy illegális bevándorlót a szlovén-horvát határ közelében még szombaton, a férfi életveszélyes állapotban van – írta az Index.hr horvát hírportál.

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

Az 1989. novemberi bársonyos forradalom, a harminc évvel ezelőtt történt csehszlovákiai rendszerváltás az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

Nagy-Britanniában a jövőben mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért

A kormányzó brit Konzervatív Párt vasárnap ismertetett tervei szerint a brit EU-tagság megszűnése, azaz a Brexit utáni átmeneti időszak lejártával minden újonnan érkező bevándorlóknak előre kell fizetnie a brit állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) igénybevételéért.

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a Szent Márk teret az árvíz miatt

Ismét lezárták a víz alatt álló Szent Márk teret Velencében vasárnap, amikor 150 centiméter fölött tetőzött a dagály. Olaszország több térségében készültség lépett életbe a heves esőzések miatt, megfigyelés alatt vannak az olaszországi folyók is.

Átvették a vezetést a bevándorlásellenesek Svédországban

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint már a Svéd Demokraták a legnépszerűbbek a skandináv államban.

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

A feltételes mód azért szükséges, mert a pontos számról egész egyszerűen nincsenek adatok.

Migráns tömegverekedés volt Milánóban

Legalább harminc észak-afrikai bevándorló verekedett össze Milánó központjában – jelentette az olasz sajtó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére