Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvásárolt független-objektivitás

Bohár Dani

2021.03.30. 19:00

Mennyire független-objektív az a médium, amelyért a teljes baloldal tüntet? Tettem fel a kérdést nyáron, amikor tetőfokára hágott az Index-hiszti. Azóta kiderült, hogy semennyire.

Félreértés ne essék, egyetlen percig sem hittem el egyetlen baloldali médiamunkásról, hogy független-objektív lenne. Ugyanakkor mindig jól esik szembesülni azzal, hogy mennyire nem azok. Olvasva az írásaikat, nézve a videóikat vagy bármilyen tőlük származó tartalmat figyelve nem kell lángésznek lenni, hogy megállapítsuk egyetlen céljuk van, méghozzá az, hogy bukjon az Orbán-kormány.

És itt nem kell ez a sz8r duma, hogy “mi mindig a regnáló hatalommal vagyunk kritikusak”. Érdekes, hogy Karácsony Gergely baromságaival már nem annyira “kritikusak”, pedig jelenleg Budapesten ő és a brigádja van hatalmon.

Utolsó baloldali propagandisták vagytok, abból is a legaljasabb fajta.

Vasárnap este a PestiTV – A Riporter című műsorunkban mutattuk be, hogy valójában kik finanszírozhatják a Telexet. A Telex a felmondott indexesek lapja. Az az online portál, amelyet egy héttel a távozás után sikerült megalapítani. Nem, még véletlenül sem megrendezett színjátékról volt szó. Baloldali üzleti körökben folyamatosan visszatérő szóbeszéd, hogy a Telex legfőbb támogatói között feltűnhet Mesterházy Ernő és Jaksity György neve is. Az üzletemberek támogatására nagy szükség lehet, hiszen a Telex az online lappiacon egy nagy szerkesztőséggel bíró sajtótermék. Csak az impresszum szerint több mint 80 alkalmazott van, amelyből 10 ember a management. 80 ember munkabére, a budai szerkesztőség bérleti díja, a rezsi és a tartalom-előállításhoz szükséges egyéb költségek a legfinomabb becslések szerint is minimum 80 millió forintba kerülnek havonta, amely éves szinten több mint egymilliárd forintot jelent. Ezt olvasói támogatásokból fedezni elég nehézkesnek tűnik. Illetve ha Magyarországon a magyar emberek eltartanak egy olyan médiumot, amely minimum egymilliárd forintba kerül évente, akkor úgy hiszem gazdasági szempontból nincsen probléma. Tehát a Telexen minden héten megtalálható “bezzegrománia” írások hazugságok.

Maradjunk a valószínűbbnél. A két említett üzletember nagyon erős baloldali kötődésekkel bír. Mesterházy Ernő korábban Demszky Gábor tanácsadója volt, Hagyó Miklóssal együtt ültették le, ugyanis az ügyészség gyanúja szerint hűtlenül kezelhették a BKV pénzeit. A fiatalabb olvasók kedvéért egy gyors megjegyzés. A 2010 előtti budapesti városvezetés legdurvább ügye volt a BKV-mutyi, amikor rengeteg közpénz tűnt el, többen pedig a börtönben kötöttek ki.

Mesterházy esetében a politikai kapcsolat nem kérdéses. Mindig is kiválóan mozgott MSZP-s és SZDSZ-es vonalon. A megszerzett vagyonát manapság leginkább Balin kamatoztatja. Az indonéz szigetvilágban vannak luxusvillái, valahova mégis be kellett fektetni. Mesterházy Ernő esetében teljesen jogos az igény a kormányváltás elősegítésére, hiszen azokon a szigeteken elférnek még az ingatlanok.

A másik pénzember Jaksity György lehet, aki a Concord Értékpapír Zrt. alapítója és ügyvezető igazgatója. Néha publikálni is szokott a Telexben. Ennyi jár neki. Szóval Jaksity is vagyonos ember olyan, akit nem vág földhöz, ha kicsit a zsebébe kell nyúlnia az “ügy” érdekében. Jaksity György is kiváló baloldali kapcsolatokkal rendelkezik. 2009-ben az MSZP és az SZDSZ háza táján még az is felmerült, hogy ő lenne a legalkalmasabb miniszterelnök Gyurcsány Ferenc pusztítása után. Jaksity végül nem vállalta el a pozíciót és Bajnai Gordon lett a befutó.

Természetesen a riportban megkérdeztük a Telex vezetőségét is, hogy valóban támogatják-e őket pénzemberek. Ha valaki kíváncsi a címeres mellébeszélésre, akkor mindenképp érdemes megnézni a műsort, hiszen betekintést nyerhetünk a balliberális elme kognitív disszonanciájába.

Ezek után ezek az emberek kiállnak és a függetlenségről meg objektivitásról beszélnek. A gyomrom kifordul.

Egyébként az egész sztoriról az árul el a legtöbbet, hogy a libsik csendben vannak. Nem tiltakoznak, nem hazugoznak, hanem kussolnak. Hallgatás beleegyezés – tartja a mondás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére