Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megváltoztatni a világot

Pozsonyi Ádám

2020.06.18. 21:05

Megható történetet olvashatunk a 24.hu oldalon. Szépet, jót, könnyfakasztót és hazugot. Tehát haladót.

„George Floyd hatéves kislánya: Apu megváltoztatta a világot

A letartóztatása közben meggyilkolt afroamerikai George Floyd hatéves kislányát lefilmezték, amint Stephen Jackson volt kosárlabdázó nyakában ülve azt mondja: apu megváltoztatta a világot.

Az elhunyt férfi családja kedden tartott először sajtótájékoztatót az eset óta. Floyd özvegye, Roxie Washington arról beszélt, igazságot akar elhunyt férjének.

(…) Az Instagramra felkerült videón, az látszik, hogy Floyd hatéves kislánya, Gianna Jackson nyakában ülve hangosan ismételgeti:

apu megváltoztatta a világot.”

(Az ellenzéki sajtó egyszerűen bravúros. Alig egy hónap alatt eljutottak onnan, hogy ne hagyják tönkremenni a kisvállalkozásokat és minden pénzt a megmentésükre kell adni, oda, hogy tapsolnak azoknak, akik porrá égetik és kifosztják a kisvállalkozókat, boltosokat és kereskedőket.

Ezt a szemléletmódot a HVG viszi tökélyre. „Itt a NER-Hotel. Térképre vitték a politikához közel állók szállodáit”:

„a NER Hotel olyan vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket jelenít meg, amelyek politikailag exponált személyekhez (angolul politically exposed persons, PEP) köthetőek.” Magyarul csináltak egy térképet, amin rajta van, hogy ha utálod Orbánt, hol és melyik hotelban ne szállj meg.

Liberális eszmerendszer dióhéjban.)

Világhírű filmrendezőket, színészeket és producereket dobnak a süllyesztőbe csak azért, mert évtizedekkel ezelőtt éltek a lehetőséggel és az áhított filmszerep kedvéért felajánlkozó színésznőjelölteket szobára vitték. Most meg egy nők elleni erőszakról hírhedt drogos bűnözőt tűznek a pajzsukra, és neveznek ki bálványnak.
Hol van ilyenkor a MeToo?

Floyd hatéves kislánya, Gianna Jackson nyakában ülve hangosan ismételgeti:

Apu megváltoztatta a világot.

Nem betanították, á dehogy. Egy hatéves kölyök átlátja mindezt, és nem visszamond szavakat a kamerák előtt.

Amúgy igaza van, megváltoztatta. Drogos bűnözők még nem szerepeltek a hősök közt. Voltak bűnös előéletűek a történelemben, akik hőssé váltak valami tettük miatt. De olyan nem volt, hogy egy bűnöző azért dicsőül meg, mert bűnelkövetés közben lekapcsolják, ellenáll és meghal.

Olyan még nem volt, hogy egy törvényszegő, többszörösen büntetett erőszaktevőt aranykoporsóban temetnek el, és a sajtó virágcsokorral kíséri utolsó útjára.

Ez valóban új. Ez új szint. Vagyis szintcsökkenés.

Valóban, a világ megváltozott. Új iparágak jelentek meg. Hihetetlen módon fellendült a járomipar például. Tömegével látunk embereket, amint magukat járomba kötve vánszorognak valami – kissé értetlenkedve – ballagó fekete ember után, és „Ó, bocsi, rossz voltam, vagy valamelyik ősöm rossz volt sok száz éve” gügyögéseket és mormogásokat hallatnak. (Érthetetlen módon a pszichológusok, pszichiáterek és az elmeorvosok nem számoltak be fellendülésről, több betegről, minden valószínűség szerint ezt a haladó utópiában nem tekintik már idegi elváltozásnak, sőt, közel a pillanat, hogy magát az elmebetegséget sem tekintik betegségnek, mert hát, ki dönti el?

Azóta a festékszóró spray- és ecsetkereskedelem is fellendült. Már alig van olyan szobor vagy emlékmű, amit ne pingáltak volna ki. (Ugyanígy az egekben szárnyal a kalapács, fűrész és vésőkereskedelem is, lévén szoborcsonkításnál és lefejezésnél erre szükség lehet.)

Legutóbb I. Róbert skót király is megkapta egy graffitizőtől a címkét: „Racist King”.

Fogalmam sincs, a szóban forgó uralkodó ezt mivel érdemelte ki, nem vagyok a skót történelemben járatos, de nyilvánvalóan ostobaság, lévén ez a fogalom akkor nem létezett. Ugyanúgy lehetne Róbert király fradista, vegán, hippi vagy glam metalos. Kb. ennyi az értelme.

De gyanítom, azért kapta a címkét, mert harcolt az angolok ellen, értsd: a saját népe érdekeit nézte – akkor meg lehet, egy angol volt az illető. Bár az átlag angolból még ennyit se nézek ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére