Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megírtam a világ legtitkosabb, legleleplezőbb cikkét

Bohár Dani

2020.05.06. 12:57

A névtelenséget kérő forrásom egy névtelen forrásának inkognitóban lévő ismerősének a haverja adta az információkat, aki mivel fél, hogy elveszti az állását (Orbán miatt), ezért kérte, hogy ne fedjem fel a személyét. Tudom. Elsőre kuszának tűnhet, de tutira biztosak és hitelesek az infók.

Keddi nap volt, tavaszi csípős reggel, amikor felkeresett a névtelenséget kérő forrásom egy névtelen forrásának inkognitóban lévő ismerősének a haverja, aki – mint már tudjuk – fél, hogy elveszti az állását, ezért azt kérte, hogy ne fedjem fel a személyét. Tiszteletben tartom a kérését, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy fogalmam sincs, kiről van szó, ha akarnám sem tudnám felfedni, de ez a sztori szempontjából irreleváns.

A lényeg, hogy nagyon ütős a történet. Hogy nem igaz, az nem baj, majd ha lebukok, hogy megint a fake newst tolom, akkor a cikk végére beteszek egy javítást 5 nap múlva. Addigra körbefut, átveszi mindenki, senkit nem fog érdekelni, hogy kamu. Még bocsánatot sem kell kérnem, ez a legjobb.

Na, de elkanyarodtam a legtitkosabb, legleleplezősebb cikkemtől, ami ugye full igaz, elég csak megnézni a névtelenséget kérő forrásom névtelen forrásának inkognitóban lévő ismerősének a haverját, akinek távoli rokona az orvos, aki köpött az egészségügy valódi állapotáról. Azt mondja (ezen a négy emberen keresztül), hogy a koronavírus megmutatta, hogy mennyire sebezhető a rendszer. A legjobban az fáj neki, hogy a frontvonalban dolgozik – hiszen plasztikai sebész egy magánklinikán, aminek a tevékenysége a járvány kirobbanása óta szünetel –, és a múlt havi fizetési papírján 224 forinttal kevesebb volt, mint egy hónappal korábban. Teljesen elszakadt nála a cérna, amikor ezt meglátta. Ekkor döntötte el, hogy felkeres engem, mert tudja, hogy én (ÉN!) egy igazi független/objektív újságíró vagyok, akit csak a valódi tények érdekelnek. Szóval Ferenc (hívjuk így, de ez nem az igazi neve) a frontvonalban dolgozik. Nem ő az egyetlen, akinek elege van az egészségügy áldatlan állapotából. A kollégája, Béla (ez is kitalált név) arról panaszkodott, hogy nem is igaz, hogy érkeznének védőfelszerelések. Csupán PR-fogás, hogy naponta 10 repülő jön több tonna maszkkal. Még ha tegyük fel igaz, akkor is nagyon rossz minőségűek. Illetve ha nem is annyira rossz minőségűek, nem is védenek valójában. Szóval szörnyű az egészségügy állapota. Egy óvatlan pillanatban, amikor elfelejtettem, hogy igazi független/objektív újságíró vagyok, megkérdeztem Feritől és Bélától, hogy akkor miért van az, hogy a térségben, Európában, de a világon is elsők között vagyunk a járvány kezelésében? Benyalod a számokat? Csalnak ezzel is – vágott vissza a két orvos. Búcsúzóul még annyit mondanak, hogy mindenről Orbán tehet, ez nem is kérdés, válaszolom.

Megdöbbentő hiányosságokat tártam fel az egészségügy működésében. Miért hibás a rendszer? Tehetnénk fel a kérdést. A választ már egy kormányközeli szereplőtől tudom meg, aki (nem fogják elhinni) névtelenséget kér. Mivel igazi független/objektív újságíró vagyok, akinek a munkássága semmi másra nem terjed ki, mint az Orbán-kormány megbuktatására, így teljesen természetes, hogy a kormányzat közvetlen közeléből fogadnak és beszélgetnek velem. Sőt olyan információkat is kiadnak, amivel tökéletesen tudom hergelni az embereket a kormány ellen. Szóval tényleg hihető, hogy a forrásom kormányközeli, nem csak hazudozok már magam sem tudom mióta.

A névtelenséget kérő kormányközeli informátorom őszintén bevallja, hogy azért nincsen pénz az egészségügyre, mert minden elmegy a focira. Azt még ő is hozzáteszi, hogy ez elsőre demagógnak tűnhet, de ez az igazság. Én persze bőszen bólogatok és jegyzetelek. Róbert (hívjuk így) nem is lát esélyt arra a kabinet részéről, hogy ezt a politizálást feladnák és végre – ahogy ő mondja – a valóban fontos dolgokra áldoznának.

De ezeken a dolgokon nem is szabad csodálkozni, hiszen még a nálam is független/objektívebb Freedom House is megírta, hogy Magyarország nem demokrácia, hanem hibrid rezsim. Nem értem, miért most jöttek erre rá, hiszen már 10 éve diktatúra tombol. A kiegyensúlyozottságáról híres szervezet egy kalap alá veszi Magyarországot Bosznia-Hercegovinával, Szerbiával, Koszovóval, Montenegróval, Albániával, Észak-Macedóniával, Ukrajnával, Moldovával és Grúziával. Mondjuk ebben nem értek egyet velük, mert valójában ezen országok sokkal inkább demokratikusabbak, mint Orbánisztán. Na, de mindegy. A lényeg, hogy diktatúra van, ők is megírták, nem én találtam ki.

Most objektív leszek, de ezeket hallva azt kell írjam: szörnyű, élhetetlen ez az ország. A koronavírus megmutatta, hogy semmire nem vagyunk alkalmasak, még megvédeni sem tudjuk magunkat. Pontosabban mi független/objektív újságírók nagyon jók vagyunk – közülük is én (ÉN)! A kormány az, ami alkalmatlan mindenre. Ezt nem én mondom, hanem a névtelenséget kérő forrásaim és a Freedom House. Ha ők mondják ezt, akkor nekik el kell hinni.

Remélem, mire eddig elér az olvasó, már felismeri, hogy az írásom nyomokban sem tartalmaz igazságot, viszont 100 százalékban iróniát. Abszurd baromság minden egyes leírt mondat? Igen, de a balliberális térfélen ez az eljárás, a névtelen források, a kitalált történetek jelentik a sajtóetikát és a szakmaiságot.

Kellő fenntartással fogyasszák a termékeiket és mondjanak nemet az általuk terjesztett hazugságokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére