Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megérdemlik egymást

Bertha László

2019.02.28. 14:47

Karácsony Gergely és eszmetársai.

Hétvégén tartotta valamilyen mozgalmának alakuló, újraalakuló vagy valamilyen hasonló gyűlését Márki-Zay Péter. A mozgalomra sok szót nem érdemes vesztegetni, sőt, valójában idézőjelben kellene használni a mozgalom szót. Jó, jó, szerinte négyezer ember már csatlakozott ahhoz (mihez is?). És milyen szerény, mondhatott volna négymilliót is, arra éppannyi bizonyítéka lenne, mint a négyezerre. Ellenőrizni se egyiket, se másikat nem lehet. Meg hát nem is kell. Pontosan tudjuk, mennyire igaz.

Amit viszont tud bizonyítani: néhány igazán hiteles, magát messze nem lejáratott politikus odajött Márki-Zayhoz fényképezkedni. Közülük kiemelkedett Hadházy Ákos (sőt, ő mintha az egyik ellenzéki médium szerint beszélt is volna valamit), a Pókember, akit gyakran hívnak irodalombarátok Gregor Samsának is. Kafka bogárrá változott hőse méltán juthat bárkinek az eszébe, látván a hátán hentergő, lábával rúgkapáló képviselőt. Akit még az LMP-ből is kiebrudaltak. Ott volt, mi több, beszélt is Lukácsi Katalin, aki… illetve, elnézést. Már majdnem elhittük, amit el akar hitetni, de nem: ő nem politikus. Róla csak az ellenzéki, baráti sajtó írja, hogy volt KDNP-s politikus. Hogy azt mondhassák, íme, egy csalódott konzervatív politikus. Sosem volt a KDNP politikusa, ezzel egyébként éppen a 888.hu-n már foglalkoztunk. Dehogy az! Dolgozott a KDNP-nél. A Jobbik titkárnője attól, hogy kávét főzött Vona Gábornak, még nem politikus. Õ sem az. Viszont nézzünk egy másik, Márki-Zay szerint szintén hiteles és nyilván számára vállalható politikust, aki tekintélyével emelte a műsor fényét: a zsidó embereket listázni akaró jobbikos frakcióvezetőt, aki – mint Karácsony Gergelytől tudjuk – nem náci.

Na de ha ott van Gyöngyösi, a jobbikos frakcióvezető, nem kellene oda védőszentje is? Nem kellene oda maga Karácsony Gergely is? Dehogynem! És szerencsére ott volt! Ahogy Hadházy fegyvertársa, a köztévés csata másik hőse, a kis híján agyonvert és/vagy szívrohamba kergetett, majd a mentőautóban szerencsére néhány óra alatt makkegészségesre feltámasztott Varju László is.

Gyöngyösi és Karácsony egy képen. Karácsony lefényképeztette magát Gyöngyösivel – igaz, még ott van Varju, a jobbikos szóvivő és a KDNP-iroda volt asszisztensnője is. És megint kiderült, milyen képességű politikus Karácsony Gergely. Ha van egy ember, egyetlen ember, akivel nem kellene mutatkoznia, az éppen Gyöngyösi. A minden komolyabb feladatra alkalmatlan Karácsony (pontosan tudni, milyen polgármester Zuglóban…) nyilvános összeomlása éppen Gyöngyösihez köthető. De ezt tényleg nem tudja? Vagy úgy gondolja, úgyis mindegy, de jóban kell lennie a Jobbikkal, hiszen a nyilvánvalóan elbukott őszi főpolgármester-választás után készülni kell 2022-re, és akkor aztán, na aztán akkor egészen biztos!

Szánalmas. Természetesen Karácsony esetében három magyarázat is kínálkozik a közös fényképezkedésre: az első, amit írtam. Tudja, hogy 2019 már úgyis mindegy, jön két nagy ellenzéki vereség, de a Jobbikra majd egyszer szükség lehet. A második, hogy pontosan tudja, hogy ez kellemetlen neki, nem is akarta a fényképet, de nem rendelkezik olyan kommunikációs képességekkel, hogy ezt a helyzetet megoldja. A harmadik, hogy nem fogja fel, hogy nem kellene Gyöngyösivel egy képen szerepelnie.

A második magyarázat is teljesen logikus. A Hír TV-ben kiderült, hogy kommunikál Karácsony. Milyen kínos színvonalon. A műsorvezető teljesen logikus és világos kérdéseire képtelen volt válaszolni, összevissza dadogott, és végül – mint azóta eléggé közismert – kifejezte abbéli véleményét, hogy attól még, mert valaki listázni akarja a zsidó embereket, még nem náci. A legszánalmasabb produkció egyébként az utóvédharc volt. Amikor Karácsony elkezdte a műsorvezetőt okolni a szerencsétlenkedéseiért. Hogy a szavába vágott… Nem ő a hibás, hanem a másik fél, a világ, az univerzum. Természetesen Földi-Kovács Andrea hibátlanul végezte a dolgát, logikus kérdéseket tett fel és amikor Karácsony makogni kezdett másról, feltette ismét ugyanazt a kérdést. Jó, Kálmán Olga testvéri ölelése után nyilván szokatlan volt, hogy valódi kérdéseket kap, de hát miért nem ment inkább a Jobbik internetes műsorába? Ott viszontláthatta volna, sőt, ha szerencséje van, esetleg még Havas Henrikbe is belefuthatott volna.

De a harmadik magyarázatot sem zárnám ki. Hogy fogalma sincs, hogy nem mutogathatja magát Gyöngyösivel. Hogy ez szégyen és mindenkiben felidézi saját szégyenét. Az elvekről ne is beszéljünk Karácsony Gergelynek, aki már annyi mindent és mindenkit cserben hagyott, természetesen nem gond egy újabb fordulat. Újabb fordulat egy ilyen párt felé, mint a Jobbik. De hogy az egész fényképezkedést a maga pragmatikus oldaláról sem fogja fel? Mielőtt politikus lett, politológusszerűség volt, talán közvélemény-kutatással foglalkozott. Mégis, azt a munkáját hogy végezhette? Nyilván pontosan úgy, olyan hatásfokkal, mint politikusi munkáját.

Karácsony és Gyöngyösi Márton megérdemlik egymást, ahogy persze mindannyian megérdemlik Márki-Zay Pétert. Aki azt mondja, hogy új ellenzéket kell teremteni, és meghívja magához az MSZP-Párbeszéd bukott miniszterelnök-jelöltjét meg a Jobbik zsidózó frakcióvezetőjét. Márki-Zay, aki Hódmezővásárhelyt is tönkretenné, ha nem lenne ősszel polgármester-választás, akinek zavaros élete és legalábbis kérdéseket felvető, sajátos életrajza minimum el kellene, hogy gondolkoztassa Karácsony Gergelyt.

Õk ilyenek: Márki-Zay nem hívhatná el Karácsonyékat, Karácsonyék meg nem mehetnének el. De hát hívja és mennek.

Ha az ország nem is érdemel ilyen ellenzéket, ők igen: megérdemlik egymást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére