Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter Indiába küldene minket

K. Gaál István

2022.01.21. 16:40

Vegyük komolyan a baloldal kapitányát! Tudom, hogy nem könnyű ez nekünk ostobáknak, de tegyünk rá egy kísérletet.

Márki-Zay legújabb agymenése az, hogy bizonyos műtéteket az amerikaiak Indiában végeztetnek el és a politikai műkedvelő ezt igencsak követendő példának tartja. Szerinte sokkal jobb, ha Indiában végeztetik az emberek a szemműtétet, mert ott több ilyet végeznek és nem kell tartani attól, hogy az orvos ebben a tekintetben kijött a gyakorlatból. Ráadásul MZP szerint ezt az amerikai társadalombiztosítás finanszírozza az ottaniaknak, így aztán mindenki jól jár.

Rendben, vegyük komolyan ezt az újabb agymenést, mi mindent kellene egy ilyen esetben a magyar TB-nek fizetnie.

Április 14-én – a választások után ez az első alkalom – eljuthatunk Budapestről Delhibe. Át kell szállni Bukarestben és Isztalmbulban, de bruttó 20 óra utazás után már meg is érkezhetünk Indiába. Amennyiben ügyesek vagyunk és az méltán híres indiai orvosok is precízen teszik a dolgukat, akkor április 19-én már jöhetünk is vissza és a repülőjegy oda-vissza megvan potom 143 ezer forintból – mai áron persze, mert addig azért még drágulhat.

Persze kell szállás is. Nem veszélyes, úgy 10 ezerért találunk már hotelt is, ami ugye öt éjszakára ezek szerint 50 ezer forint. Étkezés nincs benne, de úgy nagyjából egy újabb 50 ezerből az is megvan és akkor lehet, hogy autentikus helyi ízekkel találkozhatunk.

Amit nehéz megtippelni az magának az orvosi ellátásnak az ára. Tegyük fel, hogy mondjuk egymillió alatt megvan – kétségünk ne legyen az indiai egészségügy is kiszámlázza majd a teljes összeget. Amúgy lehet, hogy komplett utazási irodák foglalkoznak majd az egészségturizmussal.

Most ugye olyanokat még nem is számoltunk, hogy taxi a Liszt Ferenc Repülőtérig és vissza, vagy Indián belül utazás a légikikötő és a szállás között, aztán fogyasztás az átszállások alkalmával, buszjegy Delhiben és még sorolhatnánk. Meg ugye ki az, aki egyedül megy szemműtétre Indiába? Szóval az egészet meg kell szorozni kettővel.

Azt, amit Márki-Zay mond pedig el kell osztani ugyanennyivel. Vagy még többel. Ezt az embert nem lehet komolyan venni. Nem, nem vicces, sokkal inkább szánalmas szegényem. Az se csoda, hogy már a baloldali szavazók is rosszul vannak tőle és érdekes módon az összefogás – „összefogás” – jelöltjeinek egy jelentős része tartózkodik attól, hogy a már megkapott közös képeket a közösségi médiában szerepeltessék. Szégyenkeznek miatta és legszívesebben gyógykezelésre küldenék április 3-ig. Ha lehet, akkor Indiába…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére