Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter háborúba sodorná Magyarországot

Bohár Dániel

2022.02.26. 12:20

A baloldalnak a pillanatnyi politikai érdek, a szavazatszerzés, a hatalom többet ér még az emberi életnél is. Egészen döbbenetes az a felelőtlenség, ahogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje megnyilvánult több alkalommal is az ukrán-orosz konfliktus ügyében.

 

A válságok korát éljük. Elég csak megvizsgálnunk az elmúlt néhány évünket. Migrációs krízis, koronavírus járvány, gazdasági válság és most az ukrán-orosz háború. A vészterhes idők államférfiakat kívánnak. Olyan vezetőket, akik képesek higgadtak maradni és okos, átgondolt döntéseket hozni. Orbán Viktor a válságok kezelésében kiemelkedő. Kormányzásának elmúlt 12 évében alig volt olyan időszak, amikor ne kellett volna valamilyen komoly kihívással megküzdenie. A magyar miniszterelnök kiváló politikát folytat ebben a rendkívül bonyolult helyzetben is.

 

Ezzel szemben mit látni a baloldalon? Márki-Zay Péter kijelentette, hogy katonákat, illetve fegyvert kellene küldeni Ukrajnába. Ez a kijelentés több szempontból is borzasztó. Márki-Zay egy olyan frontra küldene magyar katonákat, ahol nekünk semmi keresnivalónk nincs. A mi célunk a béke, nem a konfliktus további szítása. Arról nem is beszélve, hogy Putyin orosz elnök bejelentette, hogy aki beavatkozik a konfliktusba arra olyan megtorlás vár, amilyet még nem látott a történelem.

Márki-Zay Péter ismét úgy beszélt, hogy nem gondolta át, mit is mond, aminél veszélyesebb nem létezik egy háborús konfliktus idején. Ez a csapongó, agresszív, kiszámíthatatlan viselkedés ilyen helyzetben végzetes lehet.

Mi történt volna, ha Márki-Zay miniszterelnökként magyar katonákat küld az ukrán frontra? Magyarok életével játszadozni? Normális?

Aztán azzal folytatta, hogy Magyarországnak meg kell szakítania a gazdasági kapcsolatot Oroszországgal, vagyis vessünk véget a Paks 2 építésének, illetve ne vásároljunk földgázt. Márki-Zay korszakalkotó ötlete pillanatok alatt azt eredményezné, hogy az energiaárak az egekbe szöknének, ami nyilván nem őt viselné meg a milliós fizetésével, hanem a magyar embereket. Persze értem én, hogy a kapitány a nyugati energiacégek embere és az az érdeke, hogy piaci árak legyenek itthon is. Tudjuk azt is, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, meg fürödjünk kevesebbet és a többi.

Márki-Zay ne szórakozzon a magyar emberek pénztárcájával!

És akkor ez az ember és a balos haverjai elmennek az orosz nagykövetség elé, hogy tüncizzenek. Nem lett nagy meglepetés, hiszen néhány pillanat alatt kiderült, hogy ez a tüntike is valójában Orbán Viktor ellen szól, mint az elmúlt 12 évben mindegyik. Annyira átlátszó volt a balos demagógia, hogy még néhány támogatójuk is kiakadt, hogy ennyire hülyének nézik az embereket és jóformán még a háború kirobbanását is Orbánra kenik.

Amúgy ez meg is történt. A kapitány megosztott a közösségi oldalán egy fotót, amelyen arról agyment, hogy Orbán Viktor valójában azért járt Moszkvában nemrég, hogy előkészítse a háborút Putyinnal. Nem vicc. Tényleg ezt írta.

Attól tartok, hogy itt nagyon komoly szakemberre van szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére