Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay hablatyol

Pozsonyi Ádám

2022.03.09. 12:15

 

Esténként a Csernobil sorozatot nézem újra. Ez a sorozat zseniális. Igen, harmadszor nézem. Mindben jelenet emlékezetes. És minden színészi alakítás.
És amikor szünetet tartok, olykor belepillantok a hírekbe. Most épp ezt olvasom:

„A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty” – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

 

Márki-Zay Péter közleményében úgy fogalmazott, hogy „Orbán 12 éve másolja a putyini modellt, 12 éve uszít Európa, a Nyugat és az európai egység ellen, 12 éve szolgálja ki az orosz érdekeket. Márki-Zay szerint a miniszterelnök „a háború kitörése óta pedig összevissza beszél a NATO-szövetségről.”

 

Ezek túl sok mesét néznek. Azt hiszik, a történelem a Gyűrűk ura vagy a Star Wars. Holott a történelem a Trónok harca. A Gyűrűk ura – és bizonyos tekintetben a Star Wars is – egy spirituális háború, amely persze a fizikai lét síkján is megjelenik. Ott van ilyen, hogy Sauron a gonosz, az abszolút gonosz – minden bizonnyal gyűlölködő, kirekesztő, nem toleráns az LMBTQ-emberekkel szemben és nem tiszteli a demokráciát –, vagy a sötét Sith lovagok. A történelem sötét oldala. És van a történelemnek jó oldala, ahol a Jedik vannak, meg a tündék.

 

Hogy a valódi történelemben kik vannak, azt a jó ég tudja. Mármint, hogy erről mi kavarog ennek a szerencsétlennek a fejében, persze kérdés, fel tud-e sorolni tíz történelmi nevet a papírpénzen lévő alakok, vagy a kötelező piros betűs ünnepek hősein kívül. És Caesar, Nagy Lajos király, vagy Bajcsy-Zsilinszky Endre a sötét vagy a jó oldal vajon?
De komolyan, ezek akarnak egy országot vezetni, akik 10 éves gyerekek szellemi szintjén vannak?

 

Nézem a Csernobil sorozatot.
És sokan nem értik, hogy a film lényege nem az, hogy az atomenergia veszélyes. Meg hogy a ruszkik hülyék. Az a film a kommunizmusról szól. De nem az a lényeg, a kommunizmus lényege, hogy vörös zászló meg Lenin-kép. Az csak díszlet. A lényeg a következő mondat, amit Uljana Homjuk, az egyik kedvenc karakterem – aki a baleset kivizsgálásán dolgozik – mond az íróasztal mögött terpeszkedő elvtársnak, aki nem képes felfogni, hogy mekkora nagyságú a veszély:
„Én atomfizikus vagyok, ön ezelőtt egy cipőgyárban dolgozott” . Mire a válasz: „Igen, de most én döntök.”

A kommunizmus lényege ez. Alkalmatlan idióták pozícióban.
Na, ezért kommunista az egész ellenzéki tábor, hiába állítják magukat zöldnek, haladónak, demokratának, vagy kereszténynek.

 

„Lejárt a hintapolitika ideje, elég a hazugságokból! A tét világos: ön és Putyin vagy a Nyugat és Európa? A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty.”
Megjegyzem, a hintapolitikán kívül semmi más lehetősége nincs az országnak. Csak ügyesen kell.

„A történelem sötét oldala vagy a jó oldala.”
A bennem élő biológus most sír.
A történelemben csak túlélés van és pusztulás.

 

Ma volt egy kis időm, és egy kicsit hosszabban kellett beszélgetnem Gézával. Teljes félreértésben volt a háború – mint olyan – lényegét illetően.
Nem ért el a tudatáig, hogy a világban minden folyamatnak sok éves, évtizedes, olykor évszázados előzménye van.
Abban a hitben élt, hogy egy politikus vagy államfő egyik napról a másikra megőrül, és hirtelen „gonosz” lesz.
Na, jó, de Géza még csak kilenc éves...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére