Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már nem baloldali a tudomány

Pozsonyi Ádám

2020.11.26. 19:00

Már nem baloldali a tudomány. Mármint szerintük. (Mert egyébként sosem volt az.)

Techet Péter cikkét olvasom az Azonnali.hu oldalról. „Covidiótázni totalitárius mentalitás”. Ez az írás – pontosabban interjú – címe.
Összefoglalhatnám tömören a tanulságát akár így is: Ezek a genderszakos őrültek tudomány-relativizálók. De azért nézzük bővebben.

Életünket ne a virológusok szabályozzák. Valami ilyesmi a vezérfonal. És a gondolatmenet roppant érdekes. Pár briliáns idézet:

„A másképp gondolkodókat az észre hivatkozva zárják ki a közös gondolkodásból a koronavírus-járvány alatt, pedig ennyi erővel a klímakatasztrófa miatt is lehetett volna lockdownt hirdetni – mondja az Azonnalinak Ulrike Guérot német baloldali politikatudós.”
„Egy társadalmat nem lehet csak természettudományosan leírni. A társadalmi folyamatok leírásánál szükségünk van a szellemtudományokra is.”
„A tudomány éppen azzal az igénnyel lép fel, hogy „a buta néppel” szemben felismerte az egy és igaz igazságot.”
„A Tudomány nem létezik, mert a tudomány – amint Karl Popper is írja – nem az igazságot éri el, legfeljebb tapogatózva bizonyos ismeretekre juthat. Másrészről pedig
ha eleve nincs tudományos igazság – márpedig nincs –, akkor nem lehet politikát se alapozni erre az állítólagos tudományos igazságra.”
„Egy társadalom számára mindig nyilvánvalónak kell lennie, hogy tudományosan több „igazság” is létezik. A kérdés az, hogy melyiknek hisz a társadalom. A tudomány maga ezt a politikai döntést nem hozhatja meg, ennél az élet sokszínűbb. Ahogy Goethe Faustja mondja: „Grau, teurer Freund, ist alle Theorie.”

Nem folytatom.

Atyaég! Goethére hivatkozni tudományos kérdésben? Ez mitől másabb, mint hogy holdtöltekor menj ki a temetőbe, és a halott sírjáról szedj le egy virágot, főzd meg?
Gonosz ember mellett ültél sokáig, attól csúnya a bőröd, s a rózsafűzér meggyógyítja a golyvád?

A balliberális közbeszédben ma a tudományhívő balliberálisok harcolnak a tudományellenes balliberálisokkal. A tudomány „a buta néppel” szemben. Nos, igen. A tudomány hierarchikus. Tehát – konzervatív. Mert a forradalom mindig felfalja gyermekeit, és a régi lázadó lesz az új kispolgár.
„A másképp gondolkodókat az észre hivatkozva zárják ki a közös gondolkodásból”.
Az észre hivatkozva.
Úgy rémlik, a baloldal hajnalán az észre hivatkozva zárták be a templomokat, és üldözték a régi hatalmi ágakat, és azok híveit. A Notre-Dame székesegyházat 1793-ban keresztelték át az Ész templomává, mely persze ezt is túlélte, és gyanús körülmények közt gyulladt ki 2019 tavaszán.

A tudományvallás egykor jó volt a katolikus egyház és a régi rend elleni küzdelemben – nem mintha valójában a hit és a tudomány egymás ellensége lenne, hisz a középkorban az összes egyetemet az egyház tartotta fenn, és a tudománytörténet nem egy nagy koponyája volt mélyen hívő -, jó volt az egyszerű néptömegek szemében furkósbotnak, de most már útban van.
Ma már útban van a szélső balliberalizmusnak, mert a biológia nem haladó és nem PC. Megnevezi mi a férfi és a nő, ismer agytérfogatokat és bűnözési statisztikákat.

Ez volt és ez lesz mindig is. 1968-ban az olasz kommunista párt öregjei fel voltak háborodva, hogy miképp viselkednek a színpadon az új generáció tagjai. Fel voltak háborodva a hippiken. De nem volt ez nálunk sem másképp. Az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályára rendszeresen érkeztek levelek, melyekben a vidéki pártkáderek úgy vélték, hogy „a szocialista embertípus kialakulásához ennek az irányzatnak vagy magatartásának a propagálásával nem igen lehet hozzájárulni.

Idézet egy akkori levélből:
„Kedves Elvtársak! E pár gondolat megírása már több éve érlelődik bennem, s a végső „lökést„ az 1968. január 27-i 1+2 című TV műsor adta meg. Igaz a fiatalok, így is azzal vádolják az idősebb generációt, hogy nem értjük meg az újat, a modernet, a divatot. Ezt a „vádat” a magam részéről úgy módosítanám, hogy nem mindig értjük meg. A szocialista embertípus kialakításához ennek az irányzatnak vagy magatartásnak a propagálásával nem igen lehet hozzájárulni. Hogy azok, akik hódolnak a hosszú hajnak az életben, a munkában hogyan állják meg a helyüket, sajnos erre elég szomorú tapasztalataim vannak és viszont, hogy kik hódolnak e frizurának. Úgy gondolom ugyancsak a TV szolgáltatott már egy pár esetben erre példát a „Kék fény„ c. műsoraiban.”. (Cs. Varga Katalin: A beat és a szocializmus, 2005.)

Fél évszázada Rajnák csépelte a hippiket, ma meg J. K. Rowling már rég reakciósnak számít, mert túlságosan feminista és nőjogi harcos, ami szembe megy a transz mozgalommal.
Igen, a forradalom felfalja. Marat is halálát lelte 1793 július 13-án, pedig a forradalmi terror és diktatúra szószólójaként jelentős szerepe volt XVI. Lajos kivégzésében, és a Gironde-dal való leszámolásban is.

A reakció maradék ó-lázadói a rock-ban is a régi rebellisek. A hard rock és heavy metal hősei, a hagyományos fehér férfiak világa, meg Johnny Rotten, aki Trump szavazó, és ma már a brit kultúrát félti. Ide Jutott Nick Cave, Morrisey, és legutóbb a Pogues egyik dalába kötött bele a PC diktatúra.
Mondhatnám, hogy ide most teszek egy mémet, azt, amin Jacko tömi a szájába a popcornt, csak sajnos a bőrünkről van szó.

Szóval a tudomány.

Térjünk vissza Techet Péter interjújához az Azonnalin:
„Marina Garcés egy fantasztikus katalán filozófusnő, és ő írt 2015-ben egy könyvet, amiben egy új, radikális felvilágosodást szorgalmaz. Ebben azt mondja, hogy a tudás önmagában semmit sem jelent. Ha ugyanis van valami, ami az egész európai eszmetörténetet meghatározza, az nem más, mint a nemtudás tudása.”

Lerombolták a spiritualitást, és helyébe állították az észt, most meg lerombolják az észt, s helyébe állítanak egy másik spiritualitást. Csak amíg a régi arról szólt, hogy van rend, minden az, ami, és létezik hierarchia, az új arról, hogy semmi nem az, ami, és minden egyenlő.
A tudomány megtette, a tudomány elmehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

Teljes embargót vezetne be az EP az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére