Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a független sajtó sem a régi

Pozsonyi Ádám

2021.07.23. 12:00

Nem lehet már megbízni a független és haladó sajtóban sem. Már nem a régi. Nem pontosak. Nem precízek. Nem tájékoztatnak eléggé. Egyes dolgokról tájékoztatnak ugyan, de olykor-olykor kimarad egy-egy lényeges dolog.

 

Például az az olvasó, aki hírekre vágyik, aki nyitott, aki nem elfogult, nem úgy, mint az a propagandafogyasztó, aki a kormánymédia elfogult hazugságait habzsolja, ha képben szeretne lenni a diktatúra terjeszkedésével kapcsolatban, csak rákattint a független média valamelyik független orgánumára, és megtudhatja, hogy ami még tegnap független volt, azt mára már a nemfüggetlenség gonosz köde borította be, mint Középföldét a sötétség Szauron szeme által.

„Mészáros Lőrinc érdekeltsége megvette a Tigázt” – olvashatjuk a független 24.hu oldalán, s aki úgy gondolta, hogy van még menekülés, az megtudhatta, hogy nincs.

„Magyarország földgázellátásának csaknem fele Mészárosékhoz kerülhet.” Menekülj, Frodó! – pontosabban olvasó –, menekülj, mert jönnek a Nazgúlok!

„Mészáros Lőrinc megvette az Andrássy úti Kogart Házat” – adja hírül a Népszava, de ez még semmi, mert szerencsére van nekünk egy független sajtótermékünk, az Index, amely beszámol arról, hogy „Áramhálózattal bővül Mészáros Lőrinc tőzsdei cége.” (Vége van, Samu, nincs hova futni, ezentúl Mészáros áramával melegítjük a lecsót.)

A napi.hu ugyan azt nem írja le, hogy egy vállalkozónak tilos cégeket vásárolnia, és egy üzletembernek tilos üzleteket kötnie – ahogy szerte a világon mindenhol teszi ezt minden ilyesmivel foglalkozó ember, talán az egy Észak Koreát leszámítva –, de érezteti velünk (függetlenül), hogy az ilyesmi egyfajta csúnya gonoszság. „Ezt mind megvette Mészáros Lőrinc” – írják, és mellékelnek egy listát.

Na, de miről is kezdtem el beszélni az elején?

Ja, igen. Arról, hogy nem lehet már megbízni a független és haladó sajtóban sem. Már nem a régi. Nem pontosak. Nem precízek. Nem tájékoztatnak eléggé. Ezen a listán minden szerepel, egy csomó zrt. meg kft., csak egyet nem látok. Azt, hogy Mészáros Lőrinc megvette volna a HVG-t.

Márpedig tuti, hogy meg kellett vennie, ellenkező esetben hogyan lehetséges, hogy lejön náluk egy efféle hír:

„Mindössze a magyarok tizede nem tud félretenni havonta.”

Igen, ezt írják vastag betűkkel!

Döbbenet! Hát ez most mi? Hát eddig nem arról volt szó, hogy mélyszegénység, soha ilyen rossz nem volt, és innen mindenki menekül?

„A Budapest Alapkezelő 2013 óta végzi évente ismétlődő trendkutatását, amelynek célja, hogy felmérje a hazai lakosság körében a megtakarítani tudók arányát, a különböző megtakarítási, befektetési eszközök megoszlását.
Az újabb felmérés azt találta, hogy a járvány okozta válság ellenére (és a 2019 végi állapothoz képest) nőtt azoknak az aránya, akik megtakarítással rendelkeznek: míg két éve a válaszadók kétharmada, ma már közel háromnegyede rendelkezik félretett pénzzel.”

És még egy ilyen mondat is szerepel a cikkben:

„A járvány nem csökkentette a megtakarítók számát, sőt, éppen hogy növelte.”

Öt cikkel odébb meg ezt harsonázzák: „Orbán mintha egy diktátorellátóból vásárolná az eszközeit.”

De én megfejtettem a rejtvényt. Az emberek Orbán miatt félnek elkölteni a pénzüket! Rettegnek a holnaptól, amikor majd lehallgatják az SMS-eiket, indulnak a vagonok, és a bőröndöt tele kell vásárolni élelmiszerrel meg a zsebkendővel. Utóbbival azért, hogy lehessen meghatóan integetni, hogy a független nyugati fotósok Pulitzer-díjas felvételeket tudjanak készíteni a független újságjaik számára.

Igen, azért gyarapodnak az emberek, mert félnek! De ezt bele kellett volna írni a cikkbe, nem mindenféle adatokkal jönni, amelyekből a naiv olvasó még azt hiheti, hogy itt gyarapodás van, meg élet.

Mondom, már a független sajtó sem a régi. Mi lesz így velünk?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sárospataki üzenet a miniszterelnöktől

Sárospataki üzenet a miniszterelnöktől

Helyreállítjuk a magyar vidék erejét! – írta legfrissebb Facebook-videója élére Orbán Viktor

Novák: a családokat nem lehet felülírni

Novák: a családokat nem lehet felülírni

A családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot értékelve.

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

A nemzetünkkel szembeni kettős mérce olyan méreteket ölt, amely elviselhetetlenné kezd válni. Mi, magyarok retorziót érdemlünk annak a töredékéért, amit mások tesznek felelősségre vonás nélkül. Elég a velünk szembeni megkülönböztetésből!

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére