Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Majd akkor sajnálom a kereskedőket, ha ők is minket

K. Gaál István

2022.02.21. 18:00

 

Tárgyalnak a benzinkutasok a kormánnyal, mert nem jó nekik a 480 forinton befagyasztott üzemanyagár és már azt is tudhatjuk, hogy ha nem tudnak megegyezni, akkor még tüntetés is lesz. Egyrészt most halára sápadva ijedtem meg, másrészt pedig elmorzsoltam egy könnycseppet is titokban.

Amúgy biztos minket is sajnáltak a kutasok, amikor már éppen úgy magától felszaladt az üzemanyagok ára 500 forint fölé. Persze igazából eszükbe sem jutott, hanem inkább magasról tettek arra, hogy a vevőknek – nekünk – van-e pénzük az üzemanyagra vagy nincs. Teszem hozzá a most picsogó benzinkút tulajdonosok szánalmasan alacsony bért fizetnek az alkalmazottaknak, vagyis ne legyen kétségünk: minden tankolással egy milliomos zsebét tömjük tovább.

És a helyzet rém egyszerű.

Elszabadultak az árak a világon mindenhol. A hétvégén több olyan posztot is láttam a közösségi médiában, amely arról számolt be, hogy 6–800 forint egy liter üzemanyag tőlünk Nyugatra. Ez az, amit meggátolt a kormány és a sokmillió autós érdekeit előtérbe helyezve döntött úgy, hogy most egy kicsit a szolgáltatók húzzák össze a nadrágszíjat és az embereknek legyen lehetőségük, az így is piszkosul drága üzemanyagból vásárolni.

Közteherviselésnek hívják ezt.

Persze a benzinkút tulajdonosok nincsenek egyedül a sírásban, mert mindjárt csatlakoztak hozzájuk a boltosok is, akiknek hat terméket kell olcsóbban adniuk. Hatot… A kristálycukrot, a lisztet, az étolajat, a sertéscombot, a csirkemellet és -farhátat, valamint a 2,8 százalékos UHT tejet vehetjük ugyanannyi pénzért, mint tavaly októberben. Ugye ezeknek a boltoknak a működtetői sem nagyon sajnáltak minket, amikor az egekbe szöktek az árak, de mi vásároltunk náluk, mert nem volt más választásunk. Azt se felejtsük el, hogy boltok 99 százalékában nemcsak a felsorolt termékek vannak, hanem még sok minden más, ami továbbra is aranyáron kapható.

Szóval lehet hisztizni, tüntetni, meg minden, de a kormány úgy döntött, hogy inkább sok-sok millió magyarral tesz jót, nem pedig a szolgáltatóipar vámszedőivel. Teszem hozzá, néhány nappal ezelőtt abban a hipermarketben, amely a piros-kék színeket szerepelteti a logójában, akciós volt a sertéscomb. Vagyis olcsóbban adták, mint tavaly októberben. Ezek szerint mégis nyereséges lehetett a vállalkozás.

Szóval csak nyugodtság! Az intézkedések hatására továbbra is tudunk menni tankol és vásárolni. Ha ezek nem lennének, akkor a nulla felé közelítene a forgalom, ráadásul nem jutnánk el autóval sehova és még éhesek is lennénk. Na akkor lenne baj, ha ez így lenne.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére