Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyart a magyar ellen – ellenzéki uszítás Szabó Tímea módra

Bohár Dániel

2020.04.22. 14:23

Amikor a magyar Országgyűlésben egy magyar országgyűlési képviselő feláll és arról beszél, ordít, visít, hogy milyen jogon segít a magyar a külhoni magyarnak, arra nincs bocsánat. Szabó Tímea (és egyébként a társai is) mindig így gondolta, de most ki is csúszott a száján a nemzetellenes mocsok.

Magyarország csonkahatárain túl élő honfitársaink nem jókedvükben, heccből, saját szándékból döntöttek úgy, hogy magyarként egy másik országba szeretnének születni. Ez a rendkívül triviális alapvetés a balliberális „értelmiség” számára évtizedek óta felfoghatatlan.

A külhoni magyarok nem azért külhoni magyarok, mert azok szeretnének lenni.

Nemzettestvéreinket a történelem viharai tépázták meg. A magyarság lombjából ugyan időről időre hullnak le levelek, de az erős gyökér és az abból kinövő törzs biztosan áll, az elmúlt 100 év a megmondhatója.

Egyszerűen felfordul a gyomrom, amikor baloldali politikusok a külhoni magyarokon keresztül támadják a kormányt. Elhányom magam, amikor a határon túli magyarokat olcsó politikai mocskolódásra használják.

2004. december 5-én, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás idején megmutatta a magyar baloldal, hogyan is vélekedik a külhonba szakadt magyarságról. A 2004-es gyalázat évekig ellehetetlenítette a párbeszédet, olyan károkat okozott, amelynek a sebei sok esetben a mai napig sem gyógyultak be.

Gyurcsányék nemcsak 2004-ben mutatták meg, hogy mit is jelent nekik a nemzet. A bukást követően, a már DK-elnökként működő Gyurcsány Ferencnél visszatérő politikai kommunikációs fordulat a külhoni magyarok elleni uszítás. De Gyurcsányról tudjuk, hogy nyomokban sem tartalmaz hazafiságot. Sőt…

És akkor jön ez a Szabó Tímea – akinél egyébként kevés irritálóbb ember van a magyar parlamentben –, kiáll a képviselők elé, a koronavírus elleni küzdelem legnehezebb időszakában kérdőre vonja a magyar kormányt és személyesen Orbán Viktort, hogy miért ad a kabinet maszkokat és védőfelszereléseket Kolozs, Maros, Kovászna megyének, Beregszásznak és Csíkszeredának. Tudja, Tímea, azért ad a magyar kormány eszközöket ezeknek a régióknak, mert bizony ott is magyar emberek élnek. És szerencsére a jelenlegi magyar kormány nem olyan hitvány emberekből áll, mint a maguk szövetségesei által egykor vezetett kabinet.

Természetesen Szabó Tímea nem lenne Szabó Tímea, ha a vállalhatatlan kijelentését ne magyarázta volna meg egyből. Nem úgy értette, valójában nem is ezt mondta, igazából Kövér László meg a tapsoló fideszesek a hibásak, és amúgy is, neki a nagyszülei közül három is erdélyi származású. Ismerjük már ezeket az állandóan visszatérő frázisokat.

Most írhatnám, hogy Szabó Tímeának le kellene mondania, de legalább bocsánatot kéne kérnie. Tudjuk jól, hogy egyik sem következik be.

A Párbeszéd politikusa kimondta, amit valójában gondolnak. Sejtettük egyébként, hogy a nemzeti összetartozás számukra valami hasonlót jelent, de a sugallat verbális visszaigazolása mindig tökéletes bizonyíték.

Szabó Tímea mondta (most) ki, de lehetett volna bármelyikük az ellenzéki padsorokból. Nem, ez most nem általánosítás, hanem a tapasztalatokra épülő helyzetleírás.

Sajnos azt kell mondanom, a magyar ellenzék képtelen bárminemű politikai egység megteremtésére (lásd: koronavírus-törvény), illetve teljes mértékben alkalmatlanok a nemzeti összetartozás megélésére is.

Ez újdonság? Egyáltalán nem. Csak minden esetben elkeseredem, amikor szembejön velem a felismerés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„A békefolyamat szempontjából negatív következményekkel járhat a területek elcsatolása”

„A békefolyamat szempontjából negatív következményekkel járhat a területek elcsatolása”

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben jelentette be, hogy Oroszország területe négy új régióval bővült. Mint ismeretes, az elmúlt napokban népszavazásokat tartottak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban, valamint Herszon és Zaporizzsja megyében az Oroszországhoz való csatlakozásról. A referendumokat a nemzetközi közösség nem tekinti legitimnek. Továbbá a hét elején szivárgásokat észleltek az Északi Áramlat gázvezetékeken, szabotázsakciót gyanítanak az ügy hátterében. A fejleményekről a 888.hu Kosztur Andrást, a XXI. Század Intézet vezető kutatóját kérdezte.

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth Anna hamarosan megszülető kisbabája miatt egy időre hátrébb lép a politikai nyilvánosságtól, azonban az anyai örömök előtt nem akarta nyom nélkül itt hagyni a politika porondját. Facebookján azt jelezte, hogy a Momentum az a párt, amely a jövőben a legerősebb lesz az ellenzéki oldalon. Övé lesz a vezető szerep.

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban – írja az Origo.

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

A miniszterelnök az idősek napjának alkalmából szólt a nyugdíjasokhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére