Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar segítség Afrikában

Bohár Dániel

2021.11.30. 13:00

A gyarmatosító nyugat-európai országok a mai napig nem nőtték ki birodalmi felsőbbrendűségüket. Egyszerűen nem értik, hogyan tudnának valódi segítséget nyújtani Afrikában. Elutaztam Kenyába, hogy magam győződjek meg a magyar példa sikeréről.

 

Magyarországon természetes, hogy a gyermekünk iskolába jár. Ugyanakkor ez nem egyértelmű Afrikában, ahol már az kitörési lehetőséget jelent, hogy egyáltalán valaki tanulhat. Esély, hogy a gyermek ne ugyanabban a nyomorban élje le az életét, ahogy a szülei. Az iskolák támogatása kulcskérdés. Nem véletlen, hogy a Hungary Helps Program keretében Afrika-szerte számtalan iskolát támogat Magyarország.

Volt szerencsém ezek közül többet is személyesen meglátogatni Kenyában. Nairobiban több mint kétmillió ember él nyomornegyedekben, amelyek borzasztó állapotban vannak. A lakosok átlagosan napi egy dollárból fedezik az életüket. Ezekben a nyomornegyedekben is találni rendezett, a lehetőséghez mérten fejlett iskolákat, ahol a gyermekek egyenruhát, ételt és – ami a legfontosabb – tudást, jövőképet kapnak. Több ilyen iskolát is támogat a magyar kormány.

Megható volt, ahogy a gyerekek előadással, tánccal, énekkel készültek a látogatásunkra. De talán ennél is szívszorítóbb volt, amikor Azbej Tristan államtitkár átadott egy játszóteret Nairobiban, amely magyar támogatásból készült el. Egy játszótér nem olyan nagy dolog, legalábbis a mi életünkben. Ugyanakkor Kenyában a gyerekek jelentős része még életében nem látott játszóteret, ezért meg kellett nekik mutatni, hogyan kell csúszdázni vagy hintázni. Természetesen a kezdeti nehézségek után belejöttek, és le sem akartak szállni a játékokról. Apróságnak tűnik, de az ő életükben ez ekkora fejlődés, amilyet korábban elképzelni sem tudtak.

Aztán itt van a hit, a vallás, Isten. Kenya lakosságának 80 százaléka keresztény, akik gyakorolják is a vallást. Egy-egy misére ezrek gyűlnek össze. A Hungary Helps Program ebben is segíti Kenyát, de a többi afrikai országot is.

Az afrikai embereknek jövőt kell adni, amely nem Európában, hanem a szülőföldjükön van. Afrika hatalmas értékekkel rendelkezik, amelyeket a helyieknek sokkal jobban ki kellene használniuk. A magyar kormány álláspontja szerint nem a bajt kell a kontinensünkre hozni, hanem a segítséget kell elvinni hozzájuk. Ez az egyetlen járható út, hiszen a migrációval érkezők nem tesznek jót Európának, és nem tesznek jót a saját hazájuknak sem.

A nyugati mentalitás a mai napig a gyarmati szemléletből táplálkozik. Ha kell, akkor embereket importál, ha problémát vesz észre, akkor pedig különféle NGO-kon keresztül ad valamit. De ezek átmeneti megoldások, hiszen nem utat mutatnak, hanem csak tűzoltásra alkalmasak.

Beszélgettem gyerekekkel azokban az iskolákban, amelyeket mi, magyar emberek támogatunk, és elmondták, hogy mik szeretnének lenni. Tanárok, ápolók, orvosok, divattervezők, mérnökök. Mindegyikük hangsúlyozta, hogy ezt a munkát a hazájában szeretné végezni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére