Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron megint kioktatta az általa lenézett Magyarországot

Vincze Viktor Attila

2018.10.26. 19:30

A bevándorlást támogató globalista balliberális politikai pártok és elitek egyik legfõbb európai képviselõje, Emmanuel Macron a visegrádi országok egy-egy kiválasztott ballib újságjában most egy olyan Magyarország- és Közép-Európa-ellenes, PR-szagú, interjú formátumú cikket jelentetett meg, amellyel fényesen igazolta, hogy nem véletlenül tartják õt sokan a francia Gyurcsány Ferencnek.

Gyurcsányhoz hasonlóan Macront sem érdeklik a tények, ő is szemrebbenés nélkül közöl nyilvánvaló valótlanságokat, és az ő szélsőségesen balliberális nézeteteket képviselő politikai kommunikációja sem válogat az eszközökben. A francia államfő az október végi szlovákiai és csehországi kampánylátogatása előtti időpontra időzítve jelentette meg most a magyarok, lengyelek, csehek és szlovákok számára is egy füst alatt összeállított politikai reklámcikkét.

Az önmagukat morálisan mindenki másnál felsőbbrendűbbnek tartó balliberálisoknak a szokásos kinyilatkoztató stílusában megírt szövegben a francia politikus számonkéri a közép-európai országokon a migránsok betelepítésének elutasítását. Ugyanakkor az önmagát egyértelműen Európa első számú vezetőjének tartó Macron emellett még egyenként is elítélő megjegyzéseket tesz az interjúban minden egyes V4-tagállamra vonatkozóan. Természetesen minden esetben a ballib politikai erők által nehezményezett ügyre hivatkozva.

A baloldali politikus szerint jó dolog, hogy az EU-ban a Sargentini-jelentés nyomán elindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen. Macron az interjúban – virágnyelven, de –  megüzente azt is, hogy a közép-európai tagállamoknak csatlakozniuk kellene az euróövezethez, ugyanakkor nem kellene aktívan beleszólniuk az EU költségvetési vitáiba. A párizsi politikus emellett kifejezte azt is, hogy ő nem lát semmilyen problémát abban, hogy az Európai Unió jövőjére vonatkozó tervei szerint kétsebességes lesz az EU.

A Magyarország és a többi V4-es ország kioktatását célzó macroni anyag az EU nyugati tagállamaiban rendszeresen előforduló csúsztatásokkal és kettős beszéddel élve azt a politikai üzenetet fogalmazza meg, hogy a diktatúrákká válás útján levő volt kelet-európai EU-tagállamok nem tartják be a demokrácia és az EU alapértékeit, amelyeket egyébként valójában nem is értenek.

A volt bankárból bukott szocialista politikussá, majd „független” pártalapítóként francia államfővé vált Macron a cikkének az elején érdekes módon egyértelműen elismeri, hogy a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy a bevándorláspárti erők győznek-e majd, aminek következtében minden uniós tagállam számára kötelezővé lehet majd tenni a migránsok befogadását.

Ugyanakkor a globalista érdekeket eminens módon képviselő Macron egy nem különösebben burkolt fenyegetést is megfogalmazott a demokratikus értékeket és az EU alapértékeit szerinte nem kellően képviselő Magyarország és a többi renitens közép-európai ország számára.

Európa nem egy szupermarket, hanem egy közös sors, ami alapján senki sem húzhat hasznot az európai költségvetésből anélkül, hogy közös felelősséget vállalna a migráció kérdésében"

– közli a francia elnök, ami egyértelmű utalás arra, hogy Macron büntetésként megvonna uniós támogatásokat azoktól a tagállamoktól, amelyek elutasítják a migránsok kötelező betelepítését.

Macron emellett tesz egy finoman szólva is félrevezető utalást arra, mintha az EU alapértékei, az unió közös gazdasági felelősségvállalási kötelezettsége és Európának a kulturális sokszínűség melletti elkötelezettsége egyaránt és automatikusan a migráció szabaddá tétele mellett szólnának.

Valójában azonban – szemben a Macron által hamisan sugalltakkal – jelenleg nincs semmilyen európai uniós jogi alapja a migránsok tagállamokba történő kötelező letelepítésének. Az EU jelenlegi alapszerződése, a lisszaboni szerződés és a hatályos egyéb uniós kiegészítő egyezmények, megállapodások közül ugyanis egyetlen sem veszi el a jogot a tagállamoktól abban a kérdésben, hogy eldöntsék kinek engedélyezik a letelepedést az országukban. De nincs egyetlen olyan alapértéke sem az EU-nak, amely tagállamokat a migránsok befogadására kötelezné. A tömeges bevándorlás kötelezővé tételét Európa kulturális sokszínűségének a megőrzésével indokolni pedig egészen abszurd.

Én egy szuverén Európát szeretnék, amely megvédi az állampolgárait, az értékeit és felügyeli a határait. De egy olyan Európa, amely lefitymálja a nézetek és hitek sokszínűségét, az igazságszolgáltatás és a sajtó szabadságát, a menekültek befogadását, akik politikai üldöztetés elől menekülnek, nem más, mint saját magunk elárulása"

– nyilatkozta Macron.

Tehát a ballibek jól ismert orwelli logikáját használó Macron érvelése szerint Magyarország és V4-es társai nem demokráciák, nincs náluk sajtószabadság, ha már nem baloldalé a totális médiatúlsúly. De a francia elnök feje tetejére állított érvelése szerint ha egy állam nem engedi a területére a migrációt, akkor azáltal sérül a nézetek és vallások sokszínűsége.

A Magyarországgal kapcsolatban a balliberális politikai bíróság szerepét eljátszó Macron azt a summás és hamis megállapítást tette, hogy: szerinte a jogállamiság helyzete Magyarországon aggasztóan alakul, mert több intézkedés is torzíthatja a hatalmi ágak egyenlőségét, és a civil szervezetekkel kapcsolatosan meghozott törvények sokkal nehezebbé tehetik azok munkáját. 

 

Összességében mit üzent az önmagát Angela Merkel helyén, Európa első számú vezetőjének képzelő Emmanuel Macron a magyar polgároknak és Magyarországnak?

Ígérni, nem ígért semmit, de fenyegetéssel fűszerezve követelte, hogy fogadjuk el a migránsok kötelező betelepítését.

Ugyanakkor azt is közölte, hogy fogadjuk el az ő által a jövőben nekünk szánt másodrangú uniós tagságot és ne akarjunk bele szólni semmilyen komolyabb uniós döntésbe.

Macron interjújának a teljes szövege itt olvasható.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Lenyűgöző felvétel: így suhantak el a Gripenek Budapest felett augusztus 20-án

Lenyűgöző felvétel: így suhantak el a Gripenek Budapest felett augusztus 20-án

Remek videót posztolt az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis YouTube-csatornája.

Váratlan fordulat a Publik Ligájában

Váratlan fordulat a Publik Ligájában

Fodor-Horváth Zsófia a győztes meccsét követően kérte levele közlését.

Újabb magyar érmek Szegedről

A vasárnapi záró 5000 méteres döntőkben egy-egy arany- és ezüstérmet szereztek a magyarok a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Attól, hogy az augusztus véget ér, a jó idő még nem

Attól, hogy az augusztus véget ér, a jó idő még nem

Velünk marad a jó idő a hónap utolsó hetében is.

Újabb meccs ért véget a Publik Ligájában

Újabb meccs ért véget a Publik Ligájában

Legutóbb Bayer Zsolt mérte össze írását kollégánk, Fodor-Horváth Zsófia publicisztikájával a jobboldali véleményvezérek versenyén.

Trump: Boris Johnson a megfelelő ember a Brexithez

Trump: Boris Johnson a megfelelő ember a Brexithez

Az amerikai elnök szerint Boris Johnson nagyszerű miniszterelnök lesz, így várakozásai szerint mostantól felgyorsulhatnak a brit-amerikai kereskedelmi tárgyalások, amelyek eddig a brit fél miatt akadoztak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére