Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron csak meghosszabbítja Európa szenvedéseit

888.hu

2017.05.08. 12:28

Gyõzött a baloldali szélsõség Franciaországban. A liberalizmus újjáéled, Európa erõsödik - ujjonganak a ballibsik. Macron azonban azt az Európát erõsíti, amelyet az elvi, a realitásokkal szemben álló politizálás komoly bajba sodort. Ezért nem megoldja a gondokat, csak meghosszabbítja a szenvedéseket.

A franciák rosszul választhattak, ezért a történelmi választás már azelőtt eldőlt, hogy elkezdődött volna. Megkaphatták volna Le Pent, aki ugyan a legnagyobb kihívást, a bevándorlást jó irányba lendítette volna, de gazdasági elképzelései zavarosak voltak és gyorsan még komolyabb gazdasági válságba taszíthatta volna országát. Helyette megkapták Macront, a baloldali radikálist, aki a liberális elveknek még inkább megfelelő politikát ígért, és ezt Európán is számon akarja majd kérni. Még több elv és még kevesebb realitás. A halálos keverék. Európának még nem volt nagyobb szüksége több realitásra és reálpolitikára, olyan politikusokra, akik végre szembe néznek a valósággal ahelyett, hogy a hullafoltokat még több elvi politikával próbálják elfedni és a terjengő bűzt pedig francia parfümmel kívánják semlegesíteni.

Az EU ramatyul áll. Geopolitikai súlya szinte nulla, világgazdasági súlya folyamatosan csökken, identitásválsága fokozódik, a második legnagyobb gazdasága éppen kiválik, a realisták és az elvi politizálók közötti feszültség fokozódik.

Ebbe a helyzetbe jön Macron, aki a második legbefolyásosabb országot kapja meg az EU-ban. Az elvi politizálókhoz erősítés érkezik, ami nem kecsegtet sok jóval. Az EU gondjait nem lehet az elvi politizálás erősítésével megoldani, mert éppen annak köszönhetjük őket. Úgy képzelik, a baj az, hogy nem elég következetesek az elveket illetően, és túl sok kompromisszumot kötnek a realitással. Az ilyen emberek úgy gondolják, hogy a kommunizmus elvei gyönyörűek, de a politikusok, akik be akarták vezetni, nem voltak elég elvszerűek, és emiatt romlott el a gyakorlatban. Egy kicsit. Amit 100 millió emberéletbe került a kommunista országoknak. Nem akarják megérteni, hogy ezekben az elvekben ab ovo benne van bukásuk, mert folyton az embereket akarják az elvekhez igazítani, és nem az elveket a realitáshoz. Minden olyan kísérlet tragédiával végződik, amely valósággal szembeni elveket akar a társadalmakra rákényszeríteni, legyenek azok az elvek látszólag erkölcsileg magasabb rendűek és magasztosak.

Macron semmit nem old meg sem Franciaországban, sem Európában, csak meghosszabbítja azok szenvedését, mert halogatja a reálpolitika megvalósulását. Macron elnökségének ideje elvesztegetett idő lesz, ami nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére