Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron csak meghosszabbítja Európa szenvedéseit

888.hu

2017.05.08. 12:28

Gyõzött a baloldali szélsõség Franciaországban. A liberalizmus újjáéled, Európa erõsödik - ujjonganak a ballibsik. Macron azonban azt az Európát erõsíti, amelyet az elvi, a realitásokkal szemben álló politizálás komoly bajba sodort. Ezért nem megoldja a gondokat, csak meghosszabbítja a szenvedéseket.

A franciák rosszul választhattak, ezért a történelmi választás már azelőtt eldőlt, hogy elkezdődött volna. Megkaphatták volna Le Pent, aki ugyan a legnagyobb kihívást, a bevándorlást jó irányba lendítette volna, de gazdasági elképzelései zavarosak voltak és gyorsan még komolyabb gazdasági válságba taszíthatta volna országát. Helyette megkapták Macront, a baloldali radikálist, aki a liberális elveknek még inkább megfelelő politikát ígért, és ezt Európán is számon akarja majd kérni. Még több elv és még kevesebb realitás. A halálos keverék. Európának még nem volt nagyobb szüksége több realitásra és reálpolitikára, olyan politikusokra, akik végre szembe néznek a valósággal ahelyett, hogy a hullafoltokat még több elvi politikával próbálják elfedni és a terjengő bűzt pedig francia parfümmel kívánják semlegesíteni.

Az EU ramatyul áll. Geopolitikai súlya szinte nulla, világgazdasági súlya folyamatosan csökken, identitásválsága fokozódik, a második legnagyobb gazdasága éppen kiválik, a realisták és az elvi politizálók közötti feszültség fokozódik.

Ebbe a helyzetbe jön Macron, aki a második legbefolyásosabb országot kapja meg az EU-ban. Az elvi politizálókhoz erősítés érkezik, ami nem kecsegtet sok jóval. Az EU gondjait nem lehet az elvi politizálás erősítésével megoldani, mert éppen annak köszönhetjük őket. Úgy képzelik, a baj az, hogy nem elég következetesek az elveket illetően, és túl sok kompromisszumot kötnek a realitással. Az ilyen emberek úgy gondolják, hogy a kommunizmus elvei gyönyörűek, de a politikusok, akik be akarták vezetni, nem voltak elég elvszerűek, és emiatt romlott el a gyakorlatban. Egy kicsit. Amit 100 millió emberéletbe került a kommunista országoknak. Nem akarják megérteni, hogy ezekben az elvekben ab ovo benne van bukásuk, mert folyton az embereket akarják az elvekhez igazítani, és nem az elveket a realitáshoz. Minden olyan kísérlet tragédiával végződik, amely valósággal szembeni elveket akar a társadalmakra rákényszeríteni, legyenek azok az elvek látszólag erkölcsileg magasabb rendűek és magasztosak.

Macron semmit nem old meg sem Franciaországban, sem Európában, csak meghosszabbítja azok szenvedését, mert halogatja a reálpolitika megvalósulását. Macron elnökségének ideje elvesztegetett idő lesz, ami nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére