Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lopnak és szívnak

Bohár Dániel

2019.10.05. 17:10

Mármint nem amiatt szívnak, mert lopnak, hanem a pénzt lopják, a kábszit meg szívják. A kispesti szocik szerint aki a kerületi politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az „hülye”. Drogok, eltitkolt vagyonok, luxusingatlanok és a közpénz mérhetetlen lenyúlása – így lehetne összefoglalni Karácsony Gergely szövetségeseinek a hitvallását a XIX. kerületben.

A HírTV Informátor című műsora hozta nyilvánosságra azokat a kép- és hangfelvételeket, amelyeken a kispesti önkormányzat szocialista képviselője, Lackner Csaba egy átdrogozott éjszakán arról beszél, hogyan csapolják meg a kerület vagyonát.

„- Na, figyelj ezt szívjátok föl, a többit meg megcsinálom.

- Egyébként a gondolat teremtő ereje, ezt hirdette Buddha.

- Most tudod mit csináltál? Most összeizélted és crackgolyót csináltál belőle.

- Te nem szívsz?

- Én most nem.

- Menj már a p…ba, Attila.

- B…meg, elveszik a jogosítványomat.”

 

„- Szívsz egyet?

- Nem, ha eddig kibírtam. Hagyj egy csíkot, holnap reggel jó lesz.

- Jól van, majd összekaparjuk.

- Na, jó éjt.

- Na, menjünk és recskázzunk egy nagyot.

- Hát ott hagyhatod a hármat is, senki nem nyúl hozzá, holnap este folytatjuk.

- Jó.

- Megvan az induló.”

 

„- Ahol a hatalom, ott a pénz, ahol a pénz és a pénzek feletti osztásról döntenek, ott a hatalom, ott van az erő. Ez az egész, ez párban jár, ezt nem lehet másképp csinálni.”

 

„- Szerintem évente olyan… vannak olyan emberek, akik egy kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy.”

 

„- Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…”

Csak néhány példa, hogy milyen mocskos üzelmek folynak Kispesten. A birtokunkba jutott sokórányi anyagot végighallgatni megdöbbentő volt. Tökéletesen kirajzolódott az a szervezet, amely Gajda Péter polgármester körül alakult ki. Gajda polgármesterként kimondja mindenre a végszót (nem véletlenül hívják főnöknek több felvételen is), aztán vannak emberei az önkormányzatban is, Lackner Csaba és Kránitz Krisztián személyében. Kránitz egyébként még a kispesti vagyonkezelőnek a vezetője, tehát hatalmas pénzek felett diszponál (többen őt tartják a brigád legéhesebb tagjának), végül pedig a csapat része egy elengedhetetlen vállalkozó is, aki elkészíti a túlárazott beruházásokat.

A kispesti példa tökéletesen bemutatja milyen az, amikor egy kerület vezetői nem hivatásként, hanem üzletként tekintenek az önkormányzati munkára. Gajda Péter és szervezete még véletlenül sem a kerületben élő emberek érdekeit nézi. Kispesten egy elv létezik: saját zseb mindenek felett.

Az utóbbi időszakban több hangfelvétel is megjelent különböző pártok szereplőiről. Mindegyik esetet követően pedig elindult egy úgynevezett „megmagyarázási” folyamat.

„Nem úgy volt.”

„Nem így gondoltam.”

„Nem rá értettem.”

„Manipulált, összevágott.”

„Áldozat vagyok.”

Ismerjük ezeket. Na, most az általunk bemutatott egészen megdöbbentő és valódi magyarázatra sem szoruló anyagokat is elkezdték “megmagyarázni” az érintettek. Gajda Péter például arról beszélt, hogy ő nem ismerte fel a felvételeken Lackner Csabát, ami finoman szólva is érdekes, hiszen baráti, bizalmasi kapcsolatban állnak. Együtt járnak nyaralni, síelni, sőt minden héten focizni. Lackner Csaba pedig arről beszélt, hogy nem emlékszik arra, hogy kokainozott volna. Ezt az érvelést egyébként a képeket elnézve még meg is értem. A viccet félretéve!

Ez már az az eset, amikor a magyarázkodásnak nincs helye. Egy igazi politikus ekkor azt mondja: elnézést kérek a látottak, hallottak miatt és lemondok. Ebben az esetben egyébként még olcsón megúszná, mert Lackner Csaba konkrétan olyan dolgokat tesz, illetve olyan dolgokról beszél, amelyek kimerítik a Btk.-t.

Az Informátorban egyébként a hangfelvételek csak egy részét mutattuk meg, annyit elárulok, lesznek még durvább beszélgetések is.

Gajda Péter és csapata Karácsony Gergely szövetségesei, az ellenzéki összefogás szerves részei. Karácsony korábban arról beszélt, hogy a szocialisták Zuglóban lopnak, a hangfelvételek alapján úgy tűnik nemcsak a XIV. kerületben, hanem Kispesten is.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer idejutok, de ki kell jelentenem: Karácsony Gergelynek igaza volt.

Végre. Valamiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére