Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liberálisnak lenni a legszörnyûbb idegállapot

Sümeghi Lóránt

2019.03.31. 16:30

„A Fekete modellek – Gericault-tól Matisse-ig című tárlat kurátorai azonosították azokat a fekete modelleket, akiknek korábban nem hangzott el a neve a művekkel kapcsolatban. Az alkotások keletkezésekor ugyanis a fekete modelleket csupán egy rassz típusainak tekintették – számolt be róla a BBC News. Manet Olympia című festménye 1863-ban készült, és egy ágyon fekvő kurtizánt ábrázol. A párizsi kiállításon azonban a mű a Laure címet kapta az után a modell után, aki szolgálóként jelenik meg a fekvő alak mögött állva. A kép eredeti címét, és a tárlat többi alkotásának eredeti címét is feltüntetik, de csak az új cím alatt, a második sorban.”

Ezt olvasom egy újságcikkben.

Az elmebaj ezek szerint nem áll meg. A haladás olyan, hogy lát valami működőképes dolgot, lerombolja, forradalmasítja, majd ott nem áll meg, örülve a sikernek, mint lelkes gimnazista a Jakab Péter-es szelfinek valami kormányellenes tüncin, hanem azonnal elkezdi keresni az újabb forradalmasíthatót.

A haladó ember számára a világ így egy folytonos forradalom, egy permanens korlátrugdosás, és egyszerűen nem létezik olyan világ számára, ahol boldog lenne. Amint lerombol valami hagyományost, valami nem forradalmit, rögtön meglátja a következő célpontot, a következő reakcióst, kirekesztőt vagy nácit, és így eljut oda, hogy ha reggel azt mondom „Jó reggelt, Kovács úr!”, és nem azt, hogy „Jó estét!”, az már számára szélsőség.

Kivasalni a nadrágot is szélsőség. Kényelmes ágyon aludni is szélsőség. Azt mondani az anyámra, hogy anya, az is szélsőség. És persze gyűlöletbeszéd.

„Az alkotások keletkezésekor ugyanis a fekete modelleket csupán egy rassz típusainak tekintették.”

Miért? Mi másnak kellett volna tekinteni? Egy érdekességnek. „Az az ember ott fekete!” Igen, ez egy érdekesség. Mert a szomszéd, meg a tejboltban a csinos kislány nem fekete. És a szokatlan az érdekes. Mi a fenéért érdekelt volna bárkit is a neve?

A lefestett parasztasszony, aki csirkét etet, az is csak egy parasztasszony, aki csirkét etet. Annak sem volt senki kíváncsi a nevére.

Ha egy föstő lepingálta az öreg kocsmárost, amint a fogadó ajtajában pipázik, akkor nem azt írta, hogy idősb. Pozdorjás Vince kocsmáros, Göd, Kossuth u. 7. Csak ennyi lett a kép címe: „Öreg kocsmáros.” (Félek, hogy az öreget se lehet már mondani, mert az is megkülönböztetés. „Életkorizmus”.)

De amúgy én komolyan nem értem ezt a néger dolgot.

Ha azt mondom néger, az nem azt jelenti, hogy „mocskos néger”, hanem neki az a neve.

A néger nem azt jelenti, hogy „ember, akit gyűlölök, és ki kell irtani még ma délutánig, és mire lejár a Depeche Mode CD-m, egy se éljen a földön belőle”.

Nem. Ha azt mondom néger, az csak annyit jelent, hogy néger!

Az pusztán egy főnév!

Ha meg valaki utálja a négert, az az ő dolga. Magánügy. Egészen addig, amíg nem megy oda az utcán az illető egy fekete emberhez, és nem üt a fejére egy bottal, vagy amíg nem hoz olyan törvényt, hogy a néger nem kaphat orvosi ellátást, és csak száraz kenyeret vásárolhat a boltban.

De ha valaki utálja, ahhoz joga van!

Miféle rémálomvilág az, ahol egy négert nem lehet utálni? Ha nem lehet utálni, onnan egy lépcsőfok, hogy muszáj szeretni is.

Eddig azért kevesen jutottak el.

A nemzetiszocialisták ráböktek a zsidóra, és azt mondták: „Utáld”. A nemzetietlen szocialisták ráböktek a papra, vagy a polgárra, és azt mondták: „Utáld”.

De senki nem jutott el addig, csak a liberalizmus, hogy rábök valakire, s azt mondja: „Köteles vagy szeretni!”

Ha nem szereted, vagy tartasz tőle, akkor kapsz egy címkét: „iszlamofób”.

És ez a legerőteljesebb stigma. A gyújtogató vagy a késelő ehhez képest semmi. Azzal még vállalhatsz munkát, és a börtön után megjavulhatsz. De az, hogy „iszlamofób”, a halálig kísér. Tizenöt éve mondtál valamit, és soha le nem mosod. A karrierednek vége.

A liberalizmus a legembertelenebb rendszer. Liberálisnak lenni a legszörnyűbb elmeállapot. A liberális gyűlöli önmagát. Gyűlöli a helyet, ahol él. A liberális kényszert érez, hogy ha lát egy idegen népcsoportot, vagy vallást, azt mondja: „az ott különb, mint az enyém!”.

A liberális, ha meglátja a saját utcáját, azt mondja: „ez ronda.”

A liberális, ha beszél a saját országáról, nem állhatja meg, hogy ne mondja: „itt minden szar!”

Rossz hírem van libsik. A forradalom mindig felfalja a gyermekeit. Ezt ma már érzi Nyugat-Európában az összes nő, akiket egykor uszítottak a férfiak és a társadalom ellen – értsd:„felszabadították” –, de azóta a világ tovább haladt, új felszabadításra várók kerültek elő, s az egykori felszabadítottak érdekei mennek a levesbe az újak miatt. A nő jogai mennek a kukába a muszlim bevándorlók miatt, a melegek jogai a transznemű akárkik miatt.

A Black Lifes Matter mozgalom szerint a fehér feminista nő befoghatja a pofáját, mert ő kiváltságos, ő nincs „annyira” elnyomva. (Tehát náci!)

A fehér feminista nő már reakciósnak számít a néger feminista nőhöz képest. És a fehér feminista nőt nem a fehér férfi támadja, hanem a fekete feminista nő. És ki kel a védelmére egyedül? A fehér férfi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Stabil az államadós-osztályzatunk a Fitch és a Standard & Poor's szerint

Változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Magyarország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings és a Standard & Poor's.

Gyurcsány nyári egyeteme sikeréhez talán egyetlen igaz szó sem kellett

Gyurcsány nyári egyeteme sikeréhez talán egyetlen igaz szó sem kellett

Gyurcsány bejelentette Facebookján, hogy véget ért a három napos nyári egyetem, amin több, mint nyolcvanan vettek részt.

Már 200 ezer évvel ezelőtt is szerettek ágyban aludni az emberek

Már 200 ezer évvel ezelőtt is szerettek ágyban aludni az emberek

Már 200 ezer évvel ezelőtt is szerettek ágyban aludni az emberek – állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely alváshoz és munkához használt „fűágyak” nyomait fedezte fel a Dél-afrikai Köztársaságban lévő KwaZulu-Natal tartománybeli Border barlangban.

Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában

Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában

Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában: egy nap alatt 282 ember tesztje lett pozitív – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter pénteken.

Visszapillantó – az elmúlt órák eseményei dióhéjban

Visszapillantó – az elmúlt órák eseményei dióhéjban

Címszavak a nap emlékezetes momentumaiból.

Cihanouszkaja újabb tüntetéseket sürget

Cihanouszkaja újabb tüntetéseket sürget

Újabb tiltakozásokat szorgalmazott, és a szavazatok újraszámlálását követelte pénteken Szvjatlana Cihanouszkaja korábbi fehérorosz ellenzéki elnökjelölt, nyomást gyakorolva az elnöksége 26 évének legnagyobb kihívásával szembenéző Aljakszandr Lukasenkára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére