Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Horváth K. József

2020.11.25. 19:02

Meghökkentő helyzet állt elő az amerikai nyilvánosságban. A magát a szabadság és a demokrácia legfőbb zászlóvivőjeként aposztrofáló tengerentúli média víz alá nyomta saját szabályait.

Ezt a lépést pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnök idézte elő azzal, hogy ugyanabban a médiumban – a Project Sydicate-ben –, amelyben őt Soros György milliárdos saját neve alatt megjelentetett, valótlanságoktól hemzsegő, rágalmakkal teletűzdelt, gyűlölettől sugárzó írásában igyekezett porig alázni, egy válaszlevelet szeretett volna megjelentetni. Nem helyreigazítást, nem más jogi kötelezettségeket kilátásba helyező fenyegetőzést, hanem egy egyszerű válaszlevelet, amelyben a megtámadott ember is elmondhatja a véleményét ugyanarról a kérdésről. Nyilván a teljeskörű tájékoztatás, az olvasók tisztánlátása érdekében. Az idevágó latin mondás szerint audiatur et altera pars, tehát hallgattassék meg a másik fél is.

A Project Syndicate annak ellenére nem hozta le egy kormány első emberének véleményét, hogy a portál magát a világ véleményoldalának minősíti. (The World’s Opinion Page) Tudjuk jól, az oldal itt nem egy megtámadott egyszerű magyar polgártól tagadta meg álláspontja nyilvánosságra hozatalát, hanem olyan személyiségtől, aki közel hárommillió ember akaratából töltheti be a miniszterelnöki megbízatást. Tudom, hogy hárommillió ember töredéke a 330 milliós Amerikának, a méretkülönbségek miatt látszólag le is lehet söpörni az asztalról, ám a demokratikus elvek alkalmazása nem lélekszámhoz kötött. Az elvek azok elvek és ugyanúgy érvényesek a legkisebb államra, ahogy a legnagyobbakra. Különösen akkor, ha az érintettek ezeket az elveket magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

A Project Syndicate-nek nemcsak az újságírói szakma szabályai alapján lett volna kutya kötelessége közölni Orbán Viktor válaszlevelét, de a jómodor, a lapvezetés úriemberi hozzáállása is ezt követelte volna.

Régóta tudjuk azonban, hogy ahol Soros György fölbukkan, ott az úriemberi mentalitás megszűnik létezni. Maga mondta, hogy ő az egyes projektekben, például a migráció európai kiterjesztésében is csak az üzletet látja, tetteinek társadalmi következményeivel nem foglalkozik. A migrációban pedig neki az az üzlet, hogy a vágyai szerint beáramló muszlimok révén fokozatosan kicserélődjön a lakosság, s olyan, egy központból irányítható európai birodalom jöjjön létre, amely lakóinak többsége kivétel nélkül balra szavaz. Ahogy teszi ezt már Nyugat-Európában. Így a demokrácia köntösébe lehetne bújtatni azt a balliberális diktatúrát, amit Soros György a nyitott társadalommal kigondolt. Azt a szovjet típusú diktatúrát, amelyből az egykori Keleti Blokk országainak egy életre elegük volt, s amelyet az az Európai Egyesült Államok gyakorolna felettünk, s amelyhez a Gyurcsány vezette hazai baloldal helytartóként boldogan asszisztálna. Ez esetben Gyurcsányék éppen úgy be lennének betonozva a parlamentbe, mint Kádárék idején a komcsi képviselők. Csak nem Moszkva, hanem a globális elit osztaná a parancsokat.

Ma ott tartunk, hogy a Projeck Syndicate azt megengedi magának, hogy olyan cikket közöl, amelyben Soros György – minden bizonyíték nélkül – magyarországi kleptokráciáról beszél vagy olyan nyilvánvaló valótlanságot állít, hogy Magyarországon a szavazás sok faluban nem titkos.

Arról viszont már szó sem lehet, hogy az oldal olvasói az Orbán-levélből arról is értesülhessenek, hogy kivel is állnak szembe akkor, ha Soros György írását olvassák. Sokan azt tartják ugyanis, írja levelében Orbán, hogy Soros egy gazdasági bűnöző, aki a pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Azt is mondják, ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.

„Most mégis erre kényszerülök, mert Soros György (…) cikkében nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni” – írja Orbán. Ezt pedig azért teheti meg eredményesen, mert hálózatának emberei a nemzetközi közélet legkülönbözőbb színterein vannak jelen. Vannak köztük politikusok, újságírók, bírók, NGO-k. „És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere. Akit tud, lefizet és megvásárol. Akit nem tud, azt a hálózat félelmetes fegyverével, a baloldali médiaháttérrel lejáratja, megalázza, megfélemlíti, tönkreteszi” – hangsúlyozza levelében a magyar miniszterelnök.

Elég csak Franz Timmermansra, az Európai Bizottság alelnökére gondolni, aki Soros legközvetlenebb kapcsolata a testületen belül. Nem lehet hát csodálkozni azon, hogy minden áron végre akarják hajtani a milliárdos utasításait.

Akkor is, ha az teljesen ellentétes az Unió alapszerződéseivel. Akkor is át akarnak gázolni a Soros-vágyak előtt keresztbe fekvő magyar és lengyel akaraton, ha azok mindenben megfelelnek az uniós jognak és teljességgel egybeesnek a magyar és a lengyel nép többségének akaratával.

A jogszerűség, a demokratikus felhatalmazás birkózik az önkény liberális akaratával, amely korrupciós erejénél fogva elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy fütyüljön a jog uralmára, amit csatlakozásakor minden ország elfogadott.

Nos, mások mellett ezek a megállapítások sem jelenhettek meg a Project Syndicate hasábjain. Hiába áll ugyanis Soros mögött a hatalmas vagyon, a háttérhatalom irdatlan ereje, a valósággal, az emberek tiszta akaratával még így sem mernek ujjat húzni. Ezért tiltották le – minden idevonatkozó szabályt áthágva – Orbán Viktor válaszlevelének közlését. Mert a benne szereplő állításoktól annak ellenére reszketni méltóztatnak, hogy tisztában vannak vele, a miniszterelnöki szöveg így is, úgy is nyilvánosságra kerül. A rövidebbet tehát mindenképpen ők húzzák.

S azt is tudják, az igazság mindig erősebb a hazugságnál. Ezért akarják Orbánt minden áron elhallgattatni, leváltatni, politikai süllyesztőbe küldeni.

Pedig nyilvánvaló, ilyen szánalmas és pitiáner akciókkal csak tovább fogják növelni az erejét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Szivárványos zászlóval futott be a pályára egy aktivista a vb-mérkőzés alatt

Az aktivista egy kék pólót viselt, amelynek elején egy „Mentsük meg Ukrajnát”, a hátán pedig egy „Tisztelet az iráni nőknek” felirat volt.

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

Karácsonyék hallgatnak

Karácsonyék hallgatnak

A baloldal választási kampányát 3 milliárd forinttal az Egyesült Államokból finanszírozták. Ez olyan mértékű botrány, aminél normális esetben nem csupán politikusként kellene megbukniuk, hanem vezetőszáron kéne sétálgatniuk.

Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben: most rendőrök tüntetnek az őket érő erőszak ellen

Mintegy tízezer rendőr vonult fel hétfőn a belga főváros, Brüsszel utcán, hogy felhívja a figyelmet a rendfenntartó hatóságokkal szembeni erőszakra, miután nemrégiben egy fiatal rendőr meghalt és egy társa megsebesült egy késeléses merényletben – jelentette az RTL Info hírportál a kezdeményező szakszervezetek közlései alapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére