Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehet-e itt élni egyáltalán?

Pozsonyi Ádám

2021.09.21. 17:15

 

Az ellenzék napi szinten tolja az arcunkba, hogy ebben az országban élni képtelenség, itt lehetetlen létezni, amit mi igazából nem is értünk, és esetleg csak akkor jut eszünkbe bólogatni, amikor azt tapasztaljuk, hogy már megint átállítják a lámpákat, és újra másképp kell közlekedni a Nagykörúton és környékén, ráadásul lezárják fél Erzsébetvárost, hogy tuti dugó legyen.

Jakab Péter szerint is borzalmas itt élni. Szabadságot, jólétet és kiszámítható jövőt akarnak az emberek – hangoztatta a jobbikos politikus, aki álruhátlan Mátyás királyként járja az országot, jár faluról falura, hogy megkérdezze az emberektől, mik a problémáik, miben segíthetnek. Jakab megjegyezte: ő miniszterelnökként is ott lesz az emberek között, hogy megkérdezze, mi a gondjuk, mert a kormányzás szolgálatot jelent, nem pediglen uralkodást.

Bár mondjuk a hasonlat – lássuk be – egy kissé sántít, mert egyrészt Mátyás király nem testőrökkel járta az országot, másrészt Mátyás király hatalmon volt, ellentétben, ugye, Jakabbal.

Miután tegnap megtudtuk, hogy Tordai Bence szerint személyesen Orbán Viktor a felelős a koronavírus-járvány minden egyes halottjáért, már nem is csodálkozunk, ha azt olvassuk – mert véletlenül épp feldobja nekünk a Facebook –, hogy Homonnay Gergely szerint „Orbánt Párizsban, Rómában vagy Berlinben már elkergették volna”.

„Mert kedves barátaim, Orbánt Párizsban, Rómában vagy Berlinben akkor elkergették volna, amikor lenyúlta a magánnyugdíj vagyont, hogy mára a kutya sem emlékezne rá. Pedig nekünk el sem kellett volna kergetni, nem kellett volna tüntetni, hidakat lezárni, megbénítani az országot, mert ha elég sokan nem adjuk nekik oda a pénzünket, akkor nem lett volna költségvetés, és akkor nagy szarban lettek volna. És hiába magyaráztunk sokan, a nagy többség hagyta elúszni a saját megtakarítását – megzsaroltak bennünket, mert úgyis elveszik, ha akarják, érveltek nekem. Ha így állsz hozzá a pénzed lenyúlásához, akkor közelebb állsz egy birkához mint egy európai polgárhoz. (...) Lehet épp zavargásokra van szükség, hogy európai nemzetté váljunk.”

Azt tudni lehetett eddig is, hogy Homonnay a macskájával él, és meleg, csak azt nem, hogy Orbán mivel váltotta ki az ottani muszlimok haragját. És miért pont Orbán váltotta ki ezt a haragot, miért nem Homonnay az életével és lényével, aki szerint itt borzasztó, de bezzeg kint Párizsban, Rómában és Berlinben.

Soha nem értettem ezeket az embereket, akik itt élnek a biztonságban, a megvalósult toleranciában, és jó dolgukban felemelt mutatóujjal példálóznak más térségekkel, és hangoztatják az elfogadást, köztük persze a korlátlan migránsbefogadást is.

Svédországot kihagyta a felsorolásból Homonnay, pedig ott történt nem is olyan rég, hogy egy migráns megerőszakolt egy 12 éves kislányt, és a bíróság arra ítélte, hogy beszélgessen el egy gyerekgondozóval. Igen, beszélgessen.

A játszótérről rabolt el egy kislányt egy Musztafa nevű – vélhetően nem fehér és keresztény, ám minden bizonnyal homofób – illető Svédországban, majd berángatta egy WC-be, letépte a ruháit, és megerőszakolta. A férfi mindezért 150 óra kötelező közmunkát kapott büntetésképpen, a börtön és a kitoloncolás lehetősége még csak nem is jött szóba.

Emlékszik még erre valaki?

Nem börtön, nem korbácsolás, elbeszélgetés.

„Orbánt Párizsban, Rómában vagy Berlinben már elkergették volna.”

Emlékszünk, ő volt az, aki ezt írta a Facebook-oldalán: „Ahogy az Ozban a gonosz boszorkány halálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik.” Hát igen. „Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.” Ez volt a jelmondata annak a rendezvénynek, ahol idén júliusban ez az ember fellépett.

Őszintén érdekelne, hogy egy ilyen Homonnay Gergellyel vajon mi történne az elfogadás és szabadság földjén. Ha már itt, Magyarországon szörnyű neki, meg a hozzá hasonlóknak is.

Megyek, iszom egy Neo Citrant, mert kissé megfáztam, és ha megbetegszem, azért is Orbán lesz a hibás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Márki-Zay Péter már hűséget esküdött Gyurcsány Ferencnek

Még hogy nem létezik Gyurcsány–Márki-Zay paktum.

„A nemzeti kisebbségek kérdése nem belügy”

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet, hogy a 47 tagállamot számláló Európa Tanács hat hónapig tartó magyar elnökségének egyik legfontosabb prioritása a nemzeti kisebbségek védelmének ügye.

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

Egy tekintélyes német alkotmánybíró szerint az EU önkényesen vált politikai unióvá.

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére