Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legyünk jól reakciósok!

Pozsonyi Ádám

2022.01.18. 12:10

Az esti teámat kortyolgatva hozzászólásokat olvasok. Nemzeti-jobboldali körökből.

Van egy jelenség, ami folyton visszaköszön. Én meg csak nézem, pislogok, s míg leteszem a csészét, arrébb tolom ujjammal a Kosztolányi-kötetet, benne a Budapest c. verssel. (Ó, mint imádlak, mint szeretlek / csordult szívem bálványa, Pest.)

A város rossz. Nem jó a város. Bűn a város. Nem élnék ott. A városi ember az rossz, buta, nem igazi ember, nem valódi, ahhoz, hogy valaki ember, igazi ember, valóban-igazi ember és magyar legyen, ahhoz gazban kell járni, és szúnyogcsípéstől kell, hogy ronda legyen a hátunk. Ezeket olvasom.

Na, vegyük csak akkor át. Tehát ha a város rossz, akkor a nem város az jó!

A Hősök tere, a Nagykörút, budai Vár, a Mátyás templom, meg az Uránia rossz, a gaz meg a „harapós kutya” tábla jó?

Aztán kerestem képeket a gazról, meg a harapós kutya tábláról, sokáig néztem, és még mindig nem értem, mitől alacsonyabb szintű a város, de elhatároztam, hogy töröm rajta a fejem.

- Te, Géza, a város miért rossz? – Ezt kérdeztem ismerősömtől minap egy sör mellett. Ültünk az asztaloknál, hallgattuk a zenét, amit egy városi stúdióban vettek fel, a hangszereket a városban gyártották, és a dal a városi életről szólt, nézegettük fejünk fölött a kitett nyomatokat, miket városi emberek alkottak a városról, ittuk a városban gyártott sört, a városban gyártott ruhánkban, és hallgattunk picit.

- A baloldalon meg a vidék az „ügyeletes mumus„, Pozsonyi úr – mondta végül Géza -, úgyhogy nincs min meglepődni. Ez csupán akció-reakció kérdése.

- Na, igen – bólintottam, ez így mindjárt más.

Azért különösen mókás az ilyen bajusz (vagy egyéb férfi-alkatrészek) méricskélése, mert nyilvánvaló tény, hogy ami valaha volt a magyar falu, az már rég nincs. Legkésőbb a világháború után megszűnt. A nem városi ember ugyanabba az áruházláncba jár bevásárolni, ugyanazt a youtobot, instát, facebookot bütyköli, ugyanazt a mustárt és majonézt fogyasztja és ugyanaz az élete is, legfeljebb annyi a különbség, hogy a szomszédjaival más a viszonya.

„Itt, a városban azt sem tudod ki a szomszéd, ő sem tudja, te ki vagy, és hogyan élsz, szörnyű” – hallottam ezt párszor, és ilyenkor magamban mindig hozzátettem: Hála a jó égnek! Marhára nem szeretném, hogy a szomszéd azt lesse, hogy mikor jövök haza, kivel, és mit csinálok, milyen ruhában, és miért. Van, aki meg imádja ezt, és átjárkálnak egymáshoz mindet tudni egymásról. Na, ez tényleg egy különbség. Ez az egyetlen, ami a városi és vidéki ember különbözőségéből megmaradt.

A régi falu nincs többé. Ezt vegyük végre tudomásul. A városi értelmiségiek lemennek falura elvontkodni, és álmodoznak a guzsalyról, a falusiak felmennek a városba proletárkodni. Aztán megy oda-vissza a lenézés. Sok értelme nincs. Így röviden és sarkítva.

Mi túl gyakran csak reagálunk valamire. Ha a libsi szidja a falut, akkor nem azt kell mondani, hogy jó, akkor a város rossz, hanem azt, hogy aki ilyet mond, az hülye.

A város ellenesség egy rossz reakció. Mellesleg meg a város a kultúra bölcsője.

Legyünk jól reakciósok! Nem úgy, hogy reagálunk mindig, hanem, hogy megyünk a magunk útján, a magunk elvei szerint. És minket nem érdekel, mit mondanak az idióták a libsi oldalon.

A varos is jó, a falu is jó, az ostoba liberális meg rossz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére