Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukás karácsony

Bertha László

2015.12.22. 18:15

Idén az FKF olyan kedves volt, hogy õ is adott nekünk valamit karácsonyra.

Mindenki tudja, hogy a szemetes szakmában meglehetősen jól lehet keresni. Jó a jatt és ilyenkor karácsony előtt a lakosság készpénz ajándékozási kedve is megnő. Akár 10 ezer forintot is ad egy-egy vastagzsebű család Budapesten a kukásoknak.

Idén az FKF olyan kedves volt, hogy ő is adott nekünk valamit karácsonyra. Igaz első alkalommal, de egyből három heti szemetet. Természetesen úriemberhez méltón, nem kérkedőn, nem hivalkodóan, melldöngetően, csak úgy csendben, hogyha nem lenne a bűz, akkor szinte észre sem vennénk.

Történt, hogy karácsony előtt három héttel, nem vitték el a kukát. Mivel ilyenkor az átlagosnál is több a szemét, ez ugyan aggasztó volt, de hát egy hetet azért ki lehet bírni. A következő héten már gyanakodni kezdünk a FKF kedves meglepetésére, mert újfent nem szállították el a szemetet.

Az ügyfélszolgálatot hívtuk, ahol felvilágosították bennünket, hogy szándékosan nem viszik el a kukát és nem is fogják, mert rossz a kukánk, mi csak 110 literessel vagyunk nyilvántartva náluk.

Akkor remélem mindenki érti: egy közösségi tulajdonú monopólium úgy üzen, ha szerinte nem megfelelő a kukád, hogy egyszerűen nem viszi el a szemetet. Aztán majd jól gondolkozzál és találjad ki, vajon miért büntettek meg.

Eddig valahogy az a nagyon elvetemült elképzelésem volt, hogy ha egy ilyen hivatalszerű valami akar tőlem valamit, akkor levelet ír, vagy megkéri a kollégáit, akik hetente járnak hozzánk, hogy ugyan dobjanak már be egy szórólapot, ha azonnal nem hívom fel őket a kuka miatt, akkor aztán tényleg pofán vágnak.

És most mit tegyek kérdezem a hölgytől? Hát vagy viszünk egy kisebb kukát, vagy ezentúl a nagyra fizet. No, jó de mekkora az én kukám? Hát 120 liter 300 Ft/hóval lesz több. Sajnos azonban 30 napos az átfutása a változásnak és addig nem vihetik el a kollégák a kukát.

Szóval tiszta a helyzet. Lehetne a FKF-nek havonta 300 Ft-tal több bevétele, de ahelyett, hogy ők kiszámláznák nekem egy levél kíséretében, inkább hátra csavarják a kezem, pisztolyt szorítanak a fejemhez. Inkább a maffiára jellemző módszer, nem a közigazgatásra.

Két tagbaszakadt alak megjelenik nálam, jól agyba főbe vernek, mire megkérdezem, ezt miért kaptam? Hát, hogy adjál pénzt. De hát adtam volna a verés nélkül is! Ja, most már mindegy.

De legyünk megértők, a kukásoknak sem könnyű, biztosan sokan szemtelenkednek velük és nem akarnak fizetni, nekik is fejlődni kell a korral. De még akkor is marad egy kérdés: miért karácsonykor?

És erre tényleg nincs válasz.

Mert persze mondhatja a kukás cég: azért, mert éppen most került sorra oszt jónapot, mit kell itt hisztizni. Az élet nem áll meg nálunk, csak azért mert karácsony van. Nekünk akkor is dolgozni kell. Ez igaz, de még ha sokaknak nagyon furcsán hangzik is, de egy keresztény országban a karácsony környéke más, mint az év többi napja. A legfontosabb családi ünnep előtt és alatt, igaz, a szabályok ugyanúgy érvényesek, de mégis figyelmesebbek, megértőbbek igyekszünk lenni a többi emberrel, még akkor is, ha történetesen egy monopóliummal rendelkező cég vagyunk is. Vagy legalábbis így kéne lennie. Valakik, akik ott bent döntéseket hoznak, egy pillanatra, nem forintoknak és kukáknak kéne látni a családokat, hanem hús vér embereknek, akik rohannak, főznek, csomagolnak és készülődnek, hogy a karácsonyi meglepetések jól sikerüljenek, hogy karácsonykor a hétköznapi idegeskedés helyett lehessen pán nap nyugalom.

Nyilván az FKF alapszabályában nincs benne az emberek nyugodt karácsonyának elősegítése, de biztos vagyok benne, hogy ott is gondolkodó és érző emberek dolgoznak. Jó lenne, ha úgy is viselkednének. Vagy ha ez túl nagy kérés, akkor legyenek legalább jó bürokraták és bürokratikus módszerekkel, ne zsarolással próbálják behajtani azt, amiről nem is tudjuk, hogy fizetni kellene.

Addig is, én csak így szerényen, ajándék nélkül szeretnénk Boldog karácsonyt kívánni az FKF minden dolgozójának.

No és persze minden kedves olvasónknak.

UI. A hölgy végül kedvesen megígérte, hogy ha a kukát nem is üríthetik ki a kollégái, amíg a rendszerben nem vezetik át a változást, de ha zacskókban kirakom a szemetet, azt elintézi nekem, hogy elvigyék. Hogy igaz lesz-e az csak karácsony napján fog kiderülni. Szóval az igazi meglepetés még hátra van. Remélem, ezúttal nem csak hoz, de visz is tőlem az angyal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére