Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukaholding: Karácsonyék csak a számlát felejtették el kiállítani a tízmilliárdhoz

Horváth K. József

2020.01.21. 14:45

Egy ideje már megy ez a szörnyű hajcihő a budapesti szemétszállításról, amiben ugye megint a kormány a ludas, mert olyan szabályozással szervezte meg a rendszert, amelyben a mindenható Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., lánykori nevén a kukaholding olyan galád, olyan felsőbbrendű pozícióban van, hogy önkényesen eldöntheti, mikor utalja át a neki már a budapestiek által befizetett 10 milliárd forintnyi szemétdíjat. Erről mantráz minden eléje dugott mikrofonba Karácsony Gergely, s lázítja drámai, citromba harapott ember benyomását keltő arckifejezéssel a képernyők által elért nézők világát.

A helyzetet olyan tragikusnak festette le, hogy már a jóérzésű fideszes szavazó is kételkedni kezdett abban, hogy ez igaz lehet. Hiszen amit Karigeri ennyire tol, ott gyakran előbukkanhat valamiféle hátsó szándék. Ami ugye nem más, mint a kormány vágyott lejáratása, a feszültség élezése, a konfliktus eszkalálása, hogy a őrá szavazó budapestiek tábora szaporodjon, hogy élcsapata lehessen a 2022-es kormányváltó erőknek.

Így aztán nem meglepő, ha Karácsony a kukaholding esetében is magasról tesz a közigazgatási rendre. Naná, hogy nem a cég vezetőjével akar megegyezni, hanem egyenesen a miniszterelnökkel. Képzeljék el, hova jutnánk, ha minden településvezető a kormányfővel akarná rendezni problémás ügyeit.

A liberális harciasság véletlenül sem hiányzik egyik nyilatkozatából sem. Mindennek úgy kell lennie, ahogy ő, illetve a libsik parancsolják, ellenkező esetben nagy baj lesz, ez már hótbiztos. (Ha mégsem, akkor kisnyúl.) Ez a jó stratégia, gondolják, mert ettől a közvélemény úgy felfújja magát, hogy majd szétpukkan, s akkor aztán megnézheti magát Orbán 2022-ben. A békétlenséget naponta akarják köbre emelni, idegeire menve a józan többségnek, akik persze Budapesten is csak néhány ezer szavazattal maradtak el Tarlós-újráztatásától. Hogy a tisztán látó vidék népéről ne is beszéljünk.

Egy kis ízelítő abból a vérlázító stílusból, amit Karácsony ebben a vitában képvisel. „Én azt gondolom, hogy Magyarországot Orbán Viktor irányítja, nem a kukaholding, tehát ez a pénz jár a budapestieknek. Amit befizettek a szemétdíjra, az az ő pénzük, és az jár nekik vissza, különben össze fog omlani Budapesten a szemétszállítás.” Szóval ne szórakozzon itt velünk az állam, fizessen Orbán, mint a katonatiszt, mert ami jár, az jár, foglalhatjuk össze a háborgás lényegét.

Persze nem a budapestieknek kell a pénz, hogy is kaphatnák ők meg, amit már befizettek, ez csak a duma, hanem a fővárosi kasszába várják nagyon. Majd aztán Karigeriék – Fletóval a háttérben – eldöntik, mire fordítsák. Újabb főpolgármester-helyettesi státuszok létrehozatalára csúcsbérekkel, szolgálati kocsival, a Gyurcsány-Demszky-Bajnai-korszak további kádereinek beemelésére az alattuk működő közigazgatási rendszerbe vagy éppen szemétszállításra. Közel sem biztos ugyanis, ha hozzájuk folyna be a pénz, akkor azt mind ilyen célra is fordítanák. Emlékezzünk csak arra, amikor a kormány törvénybe foglalta, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítania az önkormányzatoknak. Micsoda felháborodás követte az intézkedést, pedig csak egyetlen szó változott a jogszabályban: a „különösen” helyére az „elsődlegesen” kifejezés került. Ami természetesen érvényes az ország valamennyi önkormányzatára. Ez sokak számára azt sugallja, mintha például a budapesti önkormányzat nem feltétlenül akarná az iparűzési adóból befolyt pénzt elsődlegesen a tömegközlekedésre fordítani. Helyette inkább a kormányt fejné.

Szóval, van ennek a kukaholdingos történetnek olyan utánérzése, ha tetszik bája, mintha nagyon is jól működne ez a rendszer, s addig örüljenek a fővárosiak, amíg a fizetés joga a kukaholding kezében van, mert addig a szemétszállítás zavartalanul folyik.

Ahogy azonban nemcsak Karácsony műbalhézását hallhattuk, hanem megszólalt Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is, lehetett érezni, hogy melegszik a pite a Városház utcában. Régi vicc, de azért elmondom, mert nagyon idepasszol. Egy fickó minden egyes nap fohászkodott Istenhez, hogy nyerjen a lottón. Ez így ment hónapokon keresztül, mikor egyszer leszólt az Úr: Az Isten szerelmére, legalább vegyél már egy lottószelvényt! Az „Úr” ezúttal Fürjes volt, aki éppenséggel számláért rimánkodott.

A kukaholding tehát azért nem fizetett idáig, mert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) nem nyújtotta be az utolsó, 2019-es számlát a cégnek. Anélkül meg mire fizessen? A legutóbbi, Karácsonnyal való tárgyalás után Fürjes azt is hozzátette: „Én azt hiszem, hogy nincsen huzavona, rendes kerékvágásban mennek a dolgok. Ez mindig úgy történik, hogy a számlát megelőzi egy adategyeztetés, a kukaholding várja, hogy az FKF-től megérkezzen az utolsó adatszolgáltatás, ezt követi egy adategyeztetés, ezután az FKF kiállítja a számlát. Biztos vagyok benne, hogy ez 1-2 héten belül meg fog történni, még januárban.” Láss csodát, ezután Mártha Imre, az FKF Karácsony által frissen kinevezett új vezetője már arról beszélt, hogy akár 2-3 napon belül ki tudják állítani a számlát a tízmilliárdos összegről. A viták tehát egykettőre lezárulhatnak. Az a műbalhé, amely hetek óta nyomja a nyilvánosságot és hergeli az embereket a kormány ellen, úgy fest, nem szól másról, csak egy számla – szándékosan? véletlenül? – elmulasztott kiállításáról. Látszólag tehát sima „lottószelvény-történetről” van szó, semmi másról.

Vagy mégsem? Karácsony ahelyett, hogy örülne, s ne adj’ Isten magába szállna, diszkréten csóválva a farkát a „siker” miatt, ismét előkapja a dárdát s harci paripáján újabb rohamot vezényel. Miután megvan a pénz, így beszél: „Mi továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, és remélem, hogy erről fogunk tudni tárgyalni a kormánnyal, hogy Budapest mindenképpen szeretne ebből a rendszerből kilépni. (…) Azt mindenki tudja, hogy ez a rendszer halott.”

Mondja ő, de az ország többi nagyvárosa egyáltalán nem panaszkodik a kukaholdingra. Nem azzal van tehát itt alapvetően baj, senki mástól nem jutott el ugyanis vita híre Fürjes Balázsékhoz, hiszen az egész országban zökkenőmentes a szemétszállítás és az elszámolás is.

A pénz körül folyhat itt is tehát a paláver, hogy minél több legyen a fővárosi kasszában, amivel Karácsonyék kvázi ellenőrzés nélkül rendelkezhetnek. Kérdezem: csak nem Soros György szolgálatára, hogy újabb kormányellenes akciókat lehessen belőle finanszírozni?

Ugye, hogy milyen jó tanácsot adott az Úr a csalódott fickónak a lottószelvénnyel? De az sem lenne baj, ha Karigeri olykor megpróbálna a kisebbség helyett józanul, törvénytisztelő módon, a nemzet javára gondolkodni. Az esküje szerint.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére