Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukaholding: Karácsonyék csak a számlát felejtették el kiállítani a tízmilliárdhoz

Horváth K. József

2020.01.21. 14:45

Egy ideje már megy ez a szörnyű hajcihő a budapesti szemétszállításról, amiben ugye megint a kormány a ludas, mert olyan szabályozással szervezte meg a rendszert, amelyben a mindenható Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., lánykori nevén a kukaholding olyan galád, olyan felsőbbrendű pozícióban van, hogy önkényesen eldöntheti, mikor utalja át a neki már a budapestiek által befizetett 10 milliárd forintnyi szemétdíjat. Erről mantráz minden eléje dugott mikrofonba Karácsony Gergely, s lázítja drámai, citromba harapott ember benyomását keltő arckifejezéssel a képernyők által elért nézők világát.

A helyzetet olyan tragikusnak festette le, hogy már a jóérzésű fideszes szavazó is kételkedni kezdett abban, hogy ez igaz lehet. Hiszen amit Karigeri ennyire tol, ott gyakran előbukkanhat valamiféle hátsó szándék. Ami ugye nem más, mint a kormány vágyott lejáratása, a feszültség élezése, a konfliktus eszkalálása, hogy a őrá szavazó budapestiek tábora szaporodjon, hogy élcsapata lehessen a 2022-es kormányváltó erőknek.

Így aztán nem meglepő, ha Karácsony a kukaholding esetében is magasról tesz a közigazgatási rendre. Naná, hogy nem a cég vezetőjével akar megegyezni, hanem egyenesen a miniszterelnökkel. Képzeljék el, hova jutnánk, ha minden településvezető a kormányfővel akarná rendezni problémás ügyeit.

A liberális harciasság véletlenül sem hiányzik egyik nyilatkozatából sem. Mindennek úgy kell lennie, ahogy ő, illetve a libsik parancsolják, ellenkező esetben nagy baj lesz, ez már hótbiztos. (Ha mégsem, akkor kisnyúl.) Ez a jó stratégia, gondolják, mert ettől a közvélemény úgy felfújja magát, hogy majd szétpukkan, s akkor aztán megnézheti magát Orbán 2022-ben. A békétlenséget naponta akarják köbre emelni, idegeire menve a józan többségnek, akik persze Budapesten is csak néhány ezer szavazattal maradtak el Tarlós-újráztatásától. Hogy a tisztán látó vidék népéről ne is beszéljünk.

Egy kis ízelítő abból a vérlázító stílusból, amit Karácsony ebben a vitában képvisel. „Én azt gondolom, hogy Magyarországot Orbán Viktor irányítja, nem a kukaholding, tehát ez a pénz jár a budapestieknek. Amit befizettek a szemétdíjra, az az ő pénzük, és az jár nekik vissza, különben össze fog omlani Budapesten a szemétszállítás.” Szóval ne szórakozzon itt velünk az állam, fizessen Orbán, mint a katonatiszt, mert ami jár, az jár, foglalhatjuk össze a háborgás lényegét.

Persze nem a budapestieknek kell a pénz, hogy is kaphatnák ők meg, amit már befizettek, ez csak a duma, hanem a fővárosi kasszába várják nagyon. Majd aztán Karigeriék – Fletóval a háttérben – eldöntik, mire fordítsák. Újabb főpolgármester-helyettesi státuszok létrehozatalára csúcsbérekkel, szolgálati kocsival, a Gyurcsány-Demszky-Bajnai-korszak további kádereinek beemelésére az alattuk működő közigazgatási rendszerbe vagy éppen szemétszállításra. Közel sem biztos ugyanis, ha hozzájuk folyna be a pénz, akkor azt mind ilyen célra is fordítanák. Emlékezzünk csak arra, amikor a kormány törvénybe foglalta, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítania az önkormányzatoknak. Micsoda felháborodás követte az intézkedést, pedig csak egyetlen szó változott a jogszabályban: a „különösen” helyére az „elsődlegesen” kifejezés került. Ami természetesen érvényes az ország valamennyi önkormányzatára. Ez sokak számára azt sugallja, mintha például a budapesti önkormányzat nem feltétlenül akarná az iparűzési adóból befolyt pénzt elsődlegesen a tömegközlekedésre fordítani. Helyette inkább a kormányt fejné.

Szóval, van ennek a kukaholdingos történetnek olyan utánérzése, ha tetszik bája, mintha nagyon is jól működne ez a rendszer, s addig örüljenek a fővárosiak, amíg a fizetés joga a kukaholding kezében van, mert addig a szemétszállítás zavartalanul folyik.

Ahogy azonban nemcsak Karácsony műbalhézását hallhattuk, hanem megszólalt Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is, lehetett érezni, hogy melegszik a pite a Városház utcában. Régi vicc, de azért elmondom, mert nagyon idepasszol. Egy fickó minden egyes nap fohászkodott Istenhez, hogy nyerjen a lottón. Ez így ment hónapokon keresztül, mikor egyszer leszólt az Úr: Az Isten szerelmére, legalább vegyél már egy lottószelvényt! Az „Úr” ezúttal Fürjes volt, aki éppenséggel számláért rimánkodott.

A kukaholding tehát azért nem fizetett idáig, mert a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) nem nyújtotta be az utolsó, 2019-es számlát a cégnek. Anélkül meg mire fizessen? A legutóbbi, Karácsonnyal való tárgyalás után Fürjes azt is hozzátette: „Én azt hiszem, hogy nincsen huzavona, rendes kerékvágásban mennek a dolgok. Ez mindig úgy történik, hogy a számlát megelőzi egy adategyeztetés, a kukaholding várja, hogy az FKF-től megérkezzen az utolsó adatszolgáltatás, ezt követi egy adategyeztetés, ezután az FKF kiállítja a számlát. Biztos vagyok benne, hogy ez 1-2 héten belül meg fog történni, még januárban.” Láss csodát, ezután Mártha Imre, az FKF Karácsony által frissen kinevezett új vezetője már arról beszélt, hogy akár 2-3 napon belül ki tudják állítani a számlát a tízmilliárdos összegről. A viták tehát egykettőre lezárulhatnak. Az a műbalhé, amely hetek óta nyomja a nyilvánosságot és hergeli az embereket a kormány ellen, úgy fest, nem szól másról, csak egy számla – szándékosan? véletlenül? – elmulasztott kiállításáról. Látszólag tehát sima „lottószelvény-történetről” van szó, semmi másról.

Vagy mégsem? Karácsony ahelyett, hogy örülne, s ne adj’ Isten magába szállna, diszkréten csóválva a farkát a „siker” miatt, ismét előkapja a dárdát s harci paripáján újabb rohamot vezényel. Miután megvan a pénz, így beszél: „Mi továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, és remélem, hogy erről fogunk tudni tárgyalni a kormánnyal, hogy Budapest mindenképpen szeretne ebből a rendszerből kilépni. (…) Azt mindenki tudja, hogy ez a rendszer halott.”

Mondja ő, de az ország többi nagyvárosa egyáltalán nem panaszkodik a kukaholdingra. Nem azzal van tehát itt alapvetően baj, senki mástól nem jutott el ugyanis vita híre Fürjes Balázsékhoz, hiszen az egész országban zökkenőmentes a szemétszállítás és az elszámolás is.

A pénz körül folyhat itt is tehát a paláver, hogy minél több legyen a fővárosi kasszában, amivel Karácsonyék kvázi ellenőrzés nélkül rendelkezhetnek. Kérdezem: csak nem Soros György szolgálatára, hogy újabb kormányellenes akciókat lehessen belőle finanszírozni?

Ugye, hogy milyen jó tanácsot adott az Úr a csalódott fickónak a lottószelvénnyel? De az sem lenne baj, ha Karigeri olykor megpróbálna a kisebbség helyett józanul, törvénytisztelő módon, a nemzet javára gondolkodni. Az esküje szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére