Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump migrációs politikájának komoly győzelme

Jog és Szabadság

2021.08.26. 11:00

A legfelsőbb bíróság friss döntésével visszaállítja Trump „Maradj Mexikóban” programját.

Az amerikai legfelsőbb bíróság legutóbbi döntésével elutasította a Biden-adminisztráció azon kísérletét, hogy véget vessen Donald Trump volt elnök „Maradj Mexikóban” programjának. A legfőbb ítélkezési testület 6-3 arányú szavazással elutasította a Biden-kormány azon javaslatát, amely blokkolni kívánta az előző elnök szigorú határvédelmi politikájának végrehajtását. A legfelsőbb bíróság szerint a kormányzat nem tudta bizonyítani, hogy a már kipróbált és sikeres politika megszüntetése nem önkényes. A bírák közül a liberális Stephen Breyer, Sonia Sotomayor és Elena Kagan nem értett egyet a döntéssel.

Az ügy előzménye, hogy Biden elnök júniusban a határon kialakult válság ellenére hivatalosan hatályon kívül helyezte a Trump által szorgalmazott szigorú bevándorlási politikát. Egy texasi kerületi bíró, Matthew J. Kacsmaryk augusztus elején döntött a rendelkezés visszaállításáról, mivel úgy ítélte meg, hogy a programot jogellenesen állította le a demokrata adminisztráció. Kacsmaryk szerint a szabályozást vissza kell állítani mindaddig, amíg azt „törvényesen vissza nem vonják”, hiszen a közigazgatás nem képes befogadni minden migránst. Az ítéletet nem léptették hatályba azonnal, a Biden-adminisztráció egy hetet kapott a fellebbezés benyújtására, amely most elbukott a legfőbb bírói fórum előtt.

Ezt követően Texas és Missouri állam áprilisban beperelte a kormányt, azt állítva, hogy a közigazgatás jogellenesen állította le a programot, és a már jól bevált politika megszüntetése vezetett a déli határt illegálisan átlépő migránsok számának növekedéséhez. Ugyanis eddig arra kényszerültek a migránsok, hogy maradjanak Mexikóban, amíg menedékjogi kérelmeiket el nem bírálják.

Szakértők szerint az akció baljós előjel lehet az új adminisztráció számára. Ahogy arra felhívják a figyelmet, a bíróság egyre gyakrabban „mutat tiszteletet” a Trump-adminisztráció döntései iránt ilyen sürgősségi ügyekben, beleértve azt is, amikor először dolgozott ki rendelkezéseket a szóban forgó politikával kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére