Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komcsi romantika a javából

Tokaji Gergő Máté

2019.07.12. 17:58

A kommunista romantika a művelt Nyugaton egyáltalán nem új keletű jelenség. Az internacionalista-globalista eszmék továbbra is jelen vannak a világban, csak most épp liberális, vagy legújabban zöld köntösben.

Az idő mindent megszépít – tartja a mondás. Igen, az idő mindent megszépít, főleg akkor, ha nem éltük át mindazt, amit az az idő jelentett. Ennek tökéletes példája a Yale Egyetem professzorának minapi megnyilvánulása, mely szerint a Szovjetunióban jobban éltek az emberek, mint a Donald Trump vezette Egyesült Államokban. Állítása szerint sok olyan emberrel beszélt, akik a korábbi szovjet blokk országaikban éltek, és elmondásuk szerint a kommunista diktatúrában jobb életminőséget tudhattak magukénak.

Minden egyes ember, akit az elmúlt évtizedben megkérdeztem Közép-Ázsiában (és Kelet-Európában), azt mondta, hogy az élet jobb volt a szovjetek alatt

– írta O'Dell tweetjében.

Azt nem tudni, hogy O’Dell asszony (bár lehet, hogy ez a megnevezés már sértő, hiszen ki vagyok én, hogy meghatározzam az ő nemi identitását?!) valóban beszélt-e az egykor a Szovjetunió uralma alatt élő emberekkel, de ha így is történt, nagy valószínűséggel nem az átlagemberekkel, vagy a gulágot megjárt elhurcoltakkal beszélgetett, hanem egykori párttisztviselőkkel, hithű kommunistákkal, akik annak idején talán valóban jobban éltek, mint ma, de semmiképp sem amerikai életszínvonalon.

Az, hogy egy Yale-en oktató professzor ilyen kijelentéseket engedhet meg magának, nemcsak azt mutatja, hogy az illető rettentően tájékozatlan, de eklatáns példája annak is, hogy Nyugaton, ahol az emberek egy percig sem éltek a kommunista elnyomás alatt, igen nagy fogadókészsége lehet az efféle kijelentéseknek. Nem kell messzire mennünk, hogy példákat találjunk a liberálisok és kommunisták egymásra találására, elég az azóta a történelem szemétdombjára került SZDSZ posztkomcsi MSZP-vel való összebútorozására gondolni.

A liberális-globalista és a kommunista-internacionalista erők céljaikban egyáltalán nem különböznek egymástól, csupán utóbbi puszta erővel, míg előbbi finom manipulációkkal kívánja érvényesíteni akaratát. A kommunisták fegyverrel, a globalisták folyamatos, eleinte finoman adagolt, majd a képünkbe tolt agymosással igyekeznek elérni céljaikat.

Az Európai Egyesült Államok eszméje is csupán egy a XXI. századi internacionalizmus manifesztációi közül. A nemzetek eltörlését szem előtt tartó kommunisták fővezére, „A Nagy Sztálin” gyönyörtől könnybe lábadt szemmel nézné a nyugati országok totális önfeladását, saját kultúrájuk, nemzeti gyökereik, hagyományaik megtagadását a nemzetekfelettiség eszméjének jegyében.

Ám a nyugati internacionalisták azt a döntő fontosságú elemet hagyják ki számításaikból, hogy az általuk importált embertömegek nem egy felhígult kontinensen akarnak majd élni, hanem saját kultúrájuk és törvényeik szerint, ők nem fogják feladni saját identitásukat holmi szupranacionális katyvaszért. A liberális-globalista elit viszont idáig már nem lát el, az ő első számú ellenségük Európa nemzeteinek identitása, ezért támadják a szuverenista országokat, vezetőket és mindazokat, akik nem hajlandóak behódolni az elit által képviselt globalista-internacionalista eszméknek.

Ezek az országok már átélték a történelem legelképesztőbb viharait, éltek már faji alapon történő elnyomásban, éltek már kommunista internacionalizmusban és éltek már globalista liberalizmusban is. A nyugatiak számára talán ezért lenne hasznosabb hallgatni azokra, jelen esetben az egykori szovjet blokk országaira, akik már átélték mindazt, ami felé a Nyugat vakon, óriási sebességgel robog.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Amiről nem szól a baloldali sajtó: közel ezer szakmai észrevétel figyelembevételével készült el az új NAT és a kerettantervek

Amiről nem szól a baloldali sajtó: közel ezer szakmai észrevétel figyelembevételével készült el az új NAT és a kerettantervek

Emmellett csökkennek a diákterhek, a lexikai anyagrész, a tanári szabadság 10 százalékról 20-ra növekszik a tananyag megválaszthatóságában, a matematikaoktatásban pedig hangsúlyossá tették a mindennapokban használható ismereteket. Kásler Miklós szólalt meg az új NAT kapcsán.

Vesztésre szólította fel a Liverpool mesterét egy Manchester-szurkoló

Furcsa, de szívmelengető levélváltást folytatott az angol bajnoki címre veretlenül törő Liverpool német mestere, Jürgen Klopp és a legősibb riválisnak számító, de egy ideje gyengélkedő Manchester United 10 éves szurkolója. Az írországi Donegalban élő Daragh arra kérte Kloppot, bírja vereségre csapatát, mert „túl sokat nyernek”.

15 milliárdos drogfogás Európa partjainál

15 milliárdos drogfogás Európa partjainál

Konténerszállító hajóra csaptak le a dán rendőrök, 100 kiló kokaint találtak a rakományban.

Nemzeti konzultáció: a gyilkosok feltételes szabadságra bocsátásáról is dönthetünk

A nemzeti konzultáció harmadik kérdéskörét is közzétette a Fidesz pénteken a Facebook-oldalán: az emberek arról is elmondhatják a véleményüket, szerintük szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Tele lesznek a magyar szektorok Bulgáriában

Tele lesznek a magyar szektorok Bulgáriában

Mindössze 40 perc kellett ahhoz, hogy az összes belépő gazdára találjon.

Az emberekkel fizettette ki a büntetését Hadházy Ákos

Az emberekkel fizettette ki a büntetését Hadházy Ákos

A parlamenti bohóckodáshoz igen, a rá kiszabott büntetés kifizetéséhez viszont már nem eléggé nagyfiú a „független” képviselő.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére