Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komcsi romantika a javából

Tokaji Gergő Máté

2019.07.12. 17:58

A kommunista romantika a művelt Nyugaton egyáltalán nem új keletű jelenség. Az internacionalista-globalista eszmék továbbra is jelen vannak a világban, csak most épp liberális, vagy legújabban zöld köntösben.

Az idő mindent megszépít – tartja a mondás. Igen, az idő mindent megszépít, főleg akkor, ha nem éltük át mindazt, amit az az idő jelentett. Ennek tökéletes példája a Yale Egyetem professzorának minapi megnyilvánulása, mely szerint a Szovjetunióban jobban éltek az emberek, mint a Donald Trump vezette Egyesült Államokban. Állítása szerint sok olyan emberrel beszélt, akik a korábbi szovjet blokk országaikban éltek, és elmondásuk szerint a kommunista diktatúrában jobb életminőséget tudhattak magukénak.

Minden egyes ember, akit az elmúlt évtizedben megkérdeztem Közép-Ázsiában (és Kelet-Európában), azt mondta, hogy az élet jobb volt a szovjetek alatt

– írta O'Dell tweetjében.

Azt nem tudni, hogy O’Dell asszony (bár lehet, hogy ez a megnevezés már sértő, hiszen ki vagyok én, hogy meghatározzam az ő nemi identitását?!) valóban beszélt-e az egykor a Szovjetunió uralma alatt élő emberekkel, de ha így is történt, nagy valószínűséggel nem az átlagemberekkel, vagy a gulágot megjárt elhurcoltakkal beszélgetett, hanem egykori párttisztviselőkkel, hithű kommunistákkal, akik annak idején talán valóban jobban éltek, mint ma, de semmiképp sem amerikai életszínvonalon.

Az, hogy egy Yale-en oktató professzor ilyen kijelentéseket engedhet meg magának, nemcsak azt mutatja, hogy az illető rettentően tájékozatlan, de eklatáns példája annak is, hogy Nyugaton, ahol az emberek egy percig sem éltek a kommunista elnyomás alatt, igen nagy fogadókészsége lehet az efféle kijelentéseknek. Nem kell messzire mennünk, hogy példákat találjunk a liberálisok és kommunisták egymásra találására, elég az azóta a történelem szemétdombjára került SZDSZ posztkomcsi MSZP-vel való összebútorozására gondolni.

A liberális-globalista és a kommunista-internacionalista erők céljaikban egyáltalán nem különböznek egymástól, csupán utóbbi puszta erővel, míg előbbi finom manipulációkkal kívánja érvényesíteni akaratát. A kommunisták fegyverrel, a globalisták folyamatos, eleinte finoman adagolt, majd a képünkbe tolt agymosással igyekeznek elérni céljaikat.

Az Európai Egyesült Államok eszméje is csupán egy a XXI. századi internacionalizmus manifesztációi közül. A nemzetek eltörlését szem előtt tartó kommunisták fővezére, „A Nagy Sztálin” gyönyörtől könnybe lábadt szemmel nézné a nyugati országok totális önfeladását, saját kultúrájuk, nemzeti gyökereik, hagyományaik megtagadását a nemzetekfelettiség eszméjének jegyében.

Ám a nyugati internacionalisták azt a döntő fontosságú elemet hagyják ki számításaikból, hogy az általuk importált embertömegek nem egy felhígult kontinensen akarnak majd élni, hanem saját kultúrájuk és törvényeik szerint, ők nem fogják feladni saját identitásukat holmi szupranacionális katyvaszért. A liberális-globalista elit viszont idáig már nem lát el, az ő első számú ellenségük Európa nemzeteinek identitása, ezért támadják a szuverenista országokat, vezetőket és mindazokat, akik nem hajlandóak behódolni az elit által képviselt globalista-internacionalista eszméknek.

Ezek az országok már átélték a történelem legelképesztőbb viharait, éltek már faji alapon történő elnyomásban, éltek már kommunista internacionalizmusban és éltek már globalista liberalizmusban is. A nyugatiak számára talán ezért lenne hasznosabb hallgatni azokra, jelen esetben az egykori szovjet blokk országaira, akik már átélték mindazt, ami felé a Nyugat vakon, óriási sebességgel robog.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Óriási: Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Óriási: Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Elkezdődött a dzsihadista női terrorkommandó pere Párizsban

Elkezdődött a dzsihadista női terrorkommandó pere Párizsban

Megkezdődött hétfőn Párizsban annak a Szíriából irányított női kommandónak a pere, amely három évvel ezelőtt az Iszlám Állam terrorszervezet nevében pokolgépes merényletet próbált meg végrehajtani egy gázpalackokkal teli gépkocsival a Notre-Dame katedrális közelében.

Szijjártó: A magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet adja az alapját

Szijjártó: A magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet adja az alapját

Magyarország épít az Egyesült Államokkal fenntartott, „nagyon erős” kapcsolataira, köztük Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök májusi találkozójának eredményeire és a Magyarországra települt amerikai vállalatok jelentette sikertörténetre – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Washingtonban, az Európai Politikai Elemzések Központjában (CEPA) a transzatlanti kapcsolatok erősítésének lehetőségeivel foglalkozó konferencián.

Komoly rasszista vádak érik Cseh Katka kedvenc abortuszpárti szervezetét

Komoly rasszista vádak érik Cseh Katka kedvenc abortuszpárti szervezetét

A Planned Parenthood sokak szerint a rasszista népirtás egyik fő támogatója.

Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról – jelentette be hétfőn Michael Farrugia máltai belügyminiszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére