Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kisnyilasok színielõadása az õszinte morális felháborodásról: játék és muzsika tíz percben

Bertha László

2019.03.04. 16:00

Eddig tartott a szilencium. Bõven tovább, mint amennyit ez az ügy megérdemelt.

Azt egy percre sem gondolta senki komolyan, hogy a Keménymag c. műsor korábbi résztvevői – Ambrózy Áron, Vésey-Kovács László és szerénytelenségem – az antiszemitizmus bűnébe estek volna. Ha valaki mégis ezt gondolná, szívesen röhögünk köré árkot. A bocsánatkérés maximum egy szar viccre vonatkozott. Antiszemitizmus ügyében nekünk nincs, nekik (bőven) van elszámolnivalójuk.

Azt sem gondolta senki egy percig is komolyan, hogy a Jobbik legtenyérbemászóbb ripacsát zavarná az antiszemitizmus. Ha így lett volna, talán helyesírási hiba nélkül képes lett volna leírni az Auschwitz szót, de ez sem sikerült neki.

Ha komolyan gondolták volna, és ha tényleg zavarná őket az antiszemitizmus és a rasszizmus, akkor a Jobbik tagjai szépen sorban távoznának a közéletből. Egyikük sem teszi természetesen. A Jobbik ugyanis – a többi ellenzéki alakulattal egyetemben – semmiféle erkölcsi természetű konszenzusnak nem része. Õket kizárólag az érdekli, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak bármi áron. Két nappal az esemény után láthattuk, ahogy a lassan minden pártot bejárt Pörzse Sándor mögött a Jobbik főripacsa kellemesen elkuncog a KDNP-s Salamon László nevével való élcelődésen. És szemben a mi esetünkkel, ennek a viccelődésnek a színe, szaga, íze valóban antiszemita volt.

Tudjuk azt is, hogy a főripacs számára semmit sem jelent zsidó származása; mea culpa, olyannyira nem, hogy mi nem is tudtunk róla, elvégre nincs birtokunkban a Gyöngyösi/Bencsik-lista. Mi történt akkor? Hirtelen lelt rá érzékenységére? Szegedi Csanád kiengesztelésére törekedett?

Ugyan.

A történet végtelenül egyszerű. A Jobbik korábban is egyszerű árucikkeket próbált teríteni a piacon, ha már korábbi elnökük amúgy is porszívóügynök volt – ő most épp valamiféle puzsérizmus lighttal házal az influenszeri szcénában. Gyöngyösi Márton pedig nemrég ismerte el, hogy „tényleg nem érdemes mismásolni: akkoriban tudatosan játszottunk rá a rasszista, antiszemita érzésekre“. Akkor ez volt az árucikk, amivel a Jobbik házalt, most pedig az áldozati póz és az érzékenység az. A nemzetközi és hazai baloldalnál az már úgyis régi, jól bejáratott valuta. Komolyan nem kell venni, ezek az aktusok nem az őszinte erkölcsi felháborodás következményei, hanem cinikus bohóckodások. Az pedig a cinizmus csúcsa, hogy a főripacs felmenője emlékét beáldozza a pillanatnyi politikai célok érdekében.

Ahol őszinte a felháborodás, ott következmény is van. Az ellenzéknél semmiféle következmény nincsen.

Hiába verik a morál tamtamját látástól vakulásig, ha a cselekedetek nem követik a szavakat, az minden meggyőződés halála. Ne keressünk a Jobbiknál és az ellenzéknél meggyőződést, mert nincs nekik olyanjuk.

Súlyozzuk akkor az elkövetett hibát és az érte kiszabott penitenciát. Mi kisebb hibával többet kaptunk, mint Karácsony Gergely egy sokkalta nagyobbért. Maradjunk annyiban, hogy ez az ügy le van zárva, az eset ennyi hallgatást érdemelt. 

És ha legközelebb a baloldalnak doromboló kisnyilasok erkölcsi felháborodósdit játszanak, kezeljük kellő szkepszissel az őszinte szándékot, pontosabban annak látszatát.

Itt az ideje kíméletlenül kimondani az igazságot, lerántani a leplet a képmutatókról!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

A Magyar Kupa falusi meccsei még akkor is bájosan elragadóak, ha nem egy nagy csapat látogat falura.

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

A Németországba bevándorolt munkaképes korú szíriaiak mintegy háromnegyede munkanélküli segélyből él.

Tarlóst többen tartják alkalmasnak a főpolgármesterségre, mint az ellenzéki jelölteket összesen

Tarlóst többen tartják alkalmasnak a főpolgármesterségre, mint az ellenzéki jelölteket összesen

A Nézőpont felmérése szerint a budapestiek nem tartják alkalmas városvezetőnek az ellenzéki bohózat egyik szereplőjét sem.

Giorgia Meloni: Orbán az igazat mondja

Giorgia Meloni: Orbán az igazat mondja

Egy hétfőn megjelent lapinterjúban kommentálta Orbán Viktor szombati felszólalását az olasz pártelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére