Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínai vakcina: tegnap ámokfutás és bűn, ma hatékonyabb a nyugatinál

Horváth K. József

2021.03.06. 17:00

Hasonló a hasonlónak örül, szól a mondás. Esetünkben a politikus a hasonló felfogású szakértőknek örül igazán. Természetesen ezen a téren is Gyurcsány Ferenc viszi a prímet.

Ugye, elég csupán ennyit leírni ahhoz, hogy máris érezhető legyen a feloldhatatlannak tűnő ellentmondás. A vakcinák idejét éljük, így egyből felvillanhat a szemünk előtt Merkely Béla, Vályi-Nagy István, Szlávik János vagy Rusvai Miklós mindig higgadt, szakszerű ismeretterjesztése, akiknek gondolataihoz következetesen igazíthatjuk cselekedeteinket, mert a járvány egy éve óta nem kényszerültek arra, hogy szembe menjenek saját korábbi álláspontjukkal. Soha nem az volt a céljuk, hogy megfeleljenek a kormányzati politika elvárásainak, sokkal inkább az, hogy józan szakmai megalapozottsággal rávegyék a politikai döntéshozókat, hogy az ország lakóinak biztonsága, egészségének megőrzése érdekében olyan döntéseket hozzanak, amely álláspontjuknak megfelelő. Esetükben rövid távú politikai érdekek nem írhatják fölül a szakma, az emberi egészség, a természet törvényeit, mert annak szükségszerűen katasztrófa lesz a vége.

Ha tisztességes ellenzékkel rendelkezne az ország, akkor ez a baloldalon is természetes lenne, így a Gyurcsány-koalíció emberei is megbíznának az ország legjobb koponyáiban. Előbb-utóbb persze mindig beigazolódik, hogy a kormány legoptimálisabb döntéseinek az a tudományos alapja, amit a fent jelezett szakemberek által vezetett csapat javasolt, s ami eddig nem is okozott csalódást.

Ha viszont az ellenzék „szakmai” stábjára gondolok, akkor már jóval nagyobb a gond. Ők lépten-nyomon arról tesznek tanúbizonyságot, hogy nem a kabáthoz varrják a gombot, hanem a gomhoz a kabátot. Komáromi Zoltán háziorvosról, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakértőjéről most ne beszéljünk, hiszen ő még egy vargabetű leírásához is képtelen. Arra, hogy rosszindulatú politikai kitérők után visszatérjen a helyes útra, s az emberek felzaklatása, elbizonytalanítása helyett egészségbiztosan követhető irányt jelöljön ki számukra. Komáromi azért menthetetlen, mert ő arra is képes, hogy jóindulatú figyelmeztetés után is kitartson eredeti, halálpárti álláspontja mellett, amikor is megerősíti hajmeresztő álláspontját, miszerint a betegség jobb, mint a vakcina.

Nem sokkal jobb azonban a helyzet Kunetz Zsombornál sem. Sajnos esetében is legtöbbször az fordul elő, hogy a politika lovait fogja az egészségügyi szakma szekere elé. Így a balliberálisok által olyan kitartóan hangoztatott tudomány szabadsága mégis csak arra mehet, amerre a politika paripái kanyarodnak.

Jó példa erre a kínai vakcinához való viszony.

Kunetz Zsombor ugyanis bő egy hónappal ezelőtt azon akadt ki, hogy szerinte Magyarország kiiratkozik az EU-ból a kínai vakcina engedélyezésével. Hangsúlyozta, nem lehet egészségügyi és biztonsági kérdésekkel a politikának játszania. Újfent azzal vádolva a kormányt, amit ő, azaz az ellenzék csinál következetesen, hiszen a baloldali politika játszik, éppen Kunetzen keresztül is biztonsági, egészségügyi kérdésekkel. „Ez nem pusztán ámokfutás, hanem bűn és hihetetlen cinikus ostobaság. Holnap a légiközlekedés szabályait fogják így kezelni? Szégyen! Ez még fekete Afrikában sem divat” – hergel Facebookján.

Néhány héttel később pedig ezt mondta: „a legnagyobb ellenérv a kínai vakcinával szemben az, hogy nem tudják, milyen mellékhatásai lehetnek.” Ez természetesen a hozzá nem értő magyarok számára bizonytalanságot szül. Miután az uniós engedéllyel rendelkező nyugati vakcinákból – önhibánkon kívül – nagyon kevés érkezik az országba, ezért az emberek sokaságát a keleti, köztük a kínai vakcinával lehet beoltani, hogy megvédjük az egészségét, megvédjük az életét. Sokan sajnos éppen a Kunetz Zsombor instruálta ellenzék érveinek hatására vonakodnak elfogadni a védőoltást. Akik mégis megteszik, azoknak a lelkiismerete ágaskodik, hogy jó döntést hozott-e, akik pedig nem fogadják el, azok egyenesen az életüket kockáztatják a koronavírus-járvány eddigi legintenzívebb harmadik hulláma idején. Hiába veri az asztalt a szóvivő, hogy a DK követeli: a kormány ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával, illetve, hogy a kormány a magyar embereket ismeretlen vakcinákkal fenyegeti. Ez ugyanis sehova sem vezet, vagy ha igen, akkor az nem az egészséges élet iránya. Újból és újból visszaigazolódik a baloldali elemző, Krekó Péter felvetésének gyakorlata, miszerint ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor viselni kell [Orbánnak] a politikai következményeket. És ez nyilván az ellenzéknek hasznos, hiszen nő az elégedetlenség, nő a gyűlölet, erősödhet a kormány megbuktatásának szándéka.

S az ilyen vélemények hatásosságát nagyban befolyásolja, ha a baloldalnak dolgozó „szakértők” is szítják a bizalmatlanság tüzét a megoldást jelentő orosz és kínai vakcinák ellen.

Bár a napokban komoly fordulat tanúi lehettünk. Kunetz, a kínai vakcina engedélyezését pár hete még bűnnek, ámokfutásnak minősítő ember most az ellenzéki pártok vizsgálóbizottságának ülésén korábbi álláspontjának éppen az ellenkezőjével állt elő. Azt mondta, hogy a Sinopharm vakcinája bizonyos esetekben hatékonyabb lehet a nyugati készítményeknél. Kiemelte, szélesebb körű védelmet adhat a kínai oltóanyag. Ennek a megválasztását pedig az érintett betegségeihez kell igazítani. A szakember annak a DK-nak a meghívására vett részt az eseményen, akik korábban petíciót is indítottak azért, hogy az emberek ne fogadják el a Sinopharm vakcináját.

A fenti sorok azt hivatottak illusztrálni, micsoda károkozással jár a magát oltáspártinak mondó báránybőrbe bújtatott farkas/ellenzék oltásellenessége. Lépten-nyomon kiderül, hogy még a szakértőik szavát sem lehet elhinni, hiszen ők is Gyurcsányék politikai megrendelésének örülnek.

A lényeg, hogy a Magyarországon használt mind az öt vakcina biztonságos. Azokat úgy kell felhasználni, ahogy az operatív törzs arról határozott. Pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére