Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KariGeri nem kap pandát

Georg Spöttle

2021.06.09. 12:10

A Mennyei Béke tere, a Bölcs Gondolatok Pagodája, a Nagy Múlt Csarnoka... Kínában csodaszép neveket adnak utcáknak, tereknek, sőt még a múzeumok termeinek is. Ha a szombati tüntetésre gondolok, akkor talán a „Határtalan Bunkóság Menete” név jutna a balliberális oldal demonstrációjának. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina nagyon durván megsértette Hszi Csin-ping elnököt és en bloc Kína népét. A Középső Birodalom másképpen működik, mint azt a baloldal elképzeli, a konfuciánus gondolkodásmód sokkal magasabb piedesztálra emeli az elöljárókat, mint az a mi kultúrkörünkben megszokott. Legyenek azok tanárok, politikusok vagy akár csak nagyszülők, valamennyiüket nagy tisztelet övezi.

KariGeri csatakra izzadt ingben, Kína elnökét kigúnyoló Micimackó-figurával elérte a szanalom.hu kategóriát. Sértegette azt az országot, amely a Covid-19-járvány alatt elsőként nyújtott segítő kezet. A légi hídon védőfelszerelések és maszkok millió érkeztek, majd ahogy a Sinopharm kifejlesztette a vakcináját, jóval az EU-s szállítások előtt már nagy tételben kaptuk az oltóanyagot. Persze az előjáték is magáért beszélt, amikor Baranyi Krisztina és a politikából felmentett főpolgi átnevezett utcaneveket. Szabad Hongkong? Mi van? A város brit gyarmat volt, azt akarják, hogy újra az legyen? Hongkong egy kínai város, különleges státusszal. A dalai láma pedig nem egy név, hanem egy titulus, ezzel az erővel Pápa utca, Tanár tér vagy hasonló is lehetne. Persze örüljünk, hogy nem volt benne helyesírási hiba.

Nem úgy a transzparensekben. A „fideszes bírka” hosszú í-vel nem egy papundeklin tündökölt, dicsérve az intelligens baloldali tüntetőt, aki nemhogy a Fudanról, de még a nyolcadikból is kibukna. Persze a legviccesebb, hogy a vérkomcsi Szikra-csoport szervezte a tüntetést a „kommunista Kína” ellen. Érdekes, amikor Németországban Marx-szobrot állítottak, arra még a fejüket sem kapták fel. Ja, és soha nem álltak ki olyan vehemenciával a külhoni magyarokért, mint ahogy most az ujgurokért aggódnak. Pontosabban tojnak honfitársainkra. Kína a baráti városok állatkertjeinek pandát ad „kölcsön”. Nem ajándékba, hanem gondozásra, és ez egy komoly gesztus. Kétlem, hogy a budapesti állatkert most számolhat ezzel. Prágának vissza kellett adnia a pandát egy hasonló akció után. A visszakért panda pedig a politikai és gazdasági selyemzsinór attól a hatalomtól, amely éppen utoléri az USA-t. A KariGeri & Co. azt is elfelejtette, hogy a gazdi, Gyurcsány Ferenc hogy udvarolt Kínának, és egy új partnernek nevezte, amely képes arra, hogy hozzájáruljon egy harmonikus világhoz. Azt is kiemelte egyik kínai útja során, hogy a felsőoktatásban is szorosabban kellene együttműködni Pekinggel. KariGeri ezt elfelejtette (mint a szakmai angolt), ám Gyurcsány Ferenc emlékszik saját szavaira.

Ugye feltűnt, hogy nem volt ott a tüncin? Nem véletlen. Nem akarta magára haragítani a kínai vezetést, mivel sosem lehet tudni, hogy mit hoz 2022. Kínára pedig szüksége lesz, ha (bocs, festem az ördögöt a falra) netán még egyszer miniszterelnök lesz egy parlamenti puccsal. Okosan előretolta lerongyolódott kesztyűbábját, aki megint felsült a Deutsche Welle őt angolul kérdező újságírója előtt. KariGeri belecsapott a diplomáciai lecsóba, még büszke is volt rá, majd azt tette, amihez a legjobban ért, menekült a sajtó és a felelősség elől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Mi tagadás, az őszödi beszéd kiverte a biztosítékot Fábián Gábornál. Annál is inkább, mert, ha választani kellett – ezt soha sem tagadta –, inkább a jobboldal felé húzott. Szóval nem rejtette véka alá a véleményét Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, de arra azért nem gondolt, hogy gumibotokkal vesznek elégtételt azokon, akik felháborodtak a hamis választási ígéreteken, az ország valós helyzetének az elhallgatásán, és nem kerestek felelősöket, az akkori vezetők pedig továbbra is békésen ülhettek a babérjaikon. Elvégre nem volt ott semmi látnivaló, csak egy országot csaptak be.

A baloldal alkotmányos válsággal fenyeget

Aki a mostani alaptörvény vagy a kormánypártok legitimációját vitatja, az egyúttal a 2012 előtt hatályos jogszabályok érvényességét és hatályosságát is vitatja – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

McKenzie tábornok szerint tragikus hiba volt az afgán civilek életébe kerülő dróntámadás

McKenzie tábornok szerint tragikus hiba volt az afgán civilek életébe kerülő dróntámadás

Az afgán civilek halálát okozó amerikai katonai csapás tragikus hiba volt – mondta pénteken az amerikai védelmi minisztérium sajtótájékoztatóján Frank McKenzie tábornok, a Közép- és Dél-Ázsiáért is felelős Középső Parancsnokság vezetője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére